News

Sorin Cîmpeanu: „Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie.” Care este procentul profesorilor vaccinați

Sorin Cîmpeanu a afirmat că nu a susținut niciodată vaccinare obligatorie împotriva virusului Sars-CoV-2. Ministrul Educaţiei a transmis care este procentul profesorilor vaccinați.
16.01.2022 | 13:36
Sorin Cimpeanu Nu am sustinut niciodata vaccinarea obligatorie Care este procentul profesorilor vaccinati
Ministrul Educației: „Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie.” Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu a susținut niciodată niciodată vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19.

„Vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală”, a explicat ministrul, duminică, la Prima TV. Totodată, Cîmpeanu a transmis că „vaccinarea nu te mai ajută atât de mult în cazul variantei Omicron, nu mai poate opri răspândirea acestei noi variante a virusului.”

ADVERTISEMENT

În aceeași intervenție, ministrul Educației a mai anunțat că rata de vaccinare este de peste 70 la sută la nivelul întregului sistem de învăţământ, conform News.ro.

Sorin Cîmpeanu: „Vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală”

„Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie. Vaccinarea trebuie să fie un gest voluntar. Vaccinarea este pe de-o parte o problemă de sănătate individuală, pe de altă parte este o problemă de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

Am susţinut tot timpul importanţa şi necesitatea vaccinării, în contextul mai ales dat de primele variante ale acestui virus, SARS CoV-2. De altfel, am susţinut introducerea ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ drept criteriu pentru funcţionarea şcolilor.

În data de 5 noiembrie am introdus acest lucru. Astăzi am renunţat din motive pe care le-am explicat, vaccinarea nu te mai ajută atât de mult în cazul variantei Omicron, nu mai poate opri răspândirea acestei noi variante a virusului. deci am pledat şi o să pledez pentru necesitatea şi importanta vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală, la fel ca testarea.

”Trebuie să ne adaptăm din mers. Asta, sigur, afectează predictibilitatea în sistemul de învăţământ. Vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală, luată cu responsabilitate, la fel şi testarea”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu: „Școlile cu cea mai slabă rată de vaccinare sunt pe undeva la 20-25 la sută”

Ministrul a mai declarat că, la nivelul întregului sistem de învăţământ, rata de vaccinare este mult peste 70 la sută în rândul personalului.

ADVERTISEMENT

”Nu există şcoli în care nu s-a vaccinat niciun profesor. Există 2.838 de şcoli în care procentul de vaccinare al personalului din învăţământ, nu numai al cadrelor didactice este de sută la sută.

În 14.000 de şcoli şi grădiniţe procentul de vaccinare este de peste 60 la sută. La nivelul întregului sistem de învăţământ, rata de vaccinare este mult peste 70 la sută, chiar se aproape de 80 la sută, iar şcolile cu cea mai slabă rată de vaccinare sunt pe undeva la 20-25 la sută. Un lucru de neînţeles pentru mine”, a declarat Cîmpeanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS