Sorin Grindeanu acuză: “18.000 de pile aduse la stat de când PNL a preluat puterea”

Georgiana Dicu   
în HotNews
22/04/2021, 09:28
Sorin Grindeanu acuză: “18.000 de pile aduse la stat de când PNL a preluat puterea”
Sorin Grindeanu acuză: “18.000 de pile aduse la stat de când PNL a preluat puterea” Foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO, via hepta.ro

Fostul premier Sorin Grindeanu face acuzații grave la adresa PNL. Deputatul PSD susține că actuala guvernare distruge mediul privat pentru a cheltui banii statului pe cele aproape 18.000 de pile “aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019!”.

Sorin Grindeanu acuză: “18.000 de pile aduse la stat de când PNL a preluat puterea”

Acuzațiile au fost postate de fostul șef al guvernului pe Facebook. Sorin Grindeanu mai acuză actuala guvernare că nu face nimic pentru a combate șomajul în rândul tinerilor în timp ce face angajări la stat pe bandă rulantă.

”Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării pe pilele puterii!

Guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu.

Lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Tinerii, mai spune deputatul PSD, sunt cei mai loviți de recesiune, ceea ce îi pune în pericol de a fi afectați de boli psihice precum depresia și anxietatea.

“Rata șomajului înregistrează cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor între 15 și 24 ani – 17,3%. Aici politicile de ocupare lipsesc cu desăvârșire iar impactul puternic și inegal al crizei economice și sociale asupra tinerilor este evident.

Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune. Apare fenomenul numit ‘efectul lucrătorului descurajat’: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE.

Iar în timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începutul anului, Guvernul a angajat 3830 de persoane, numărul bugetarilor sărind de 1.25 milioane.

Aproape 18 mii de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019!

Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!”, mai scrie Sorin Grindeanu.

Închide ×