News

Sorin Grindeanu, chemat la DNA. Audierile au legătură cu acuzațiile procurorilor împotriva directorilor de la CFR

Ministrul Transporturilor a fost chemat marți la DNA. Audierile au legătură cu acuzațiile procurorilor împotriva directorilor de la CFR.
17.01.2023 | 14:59
Sorin Grindeanu chemat la DNA Audierile au legatura cu acuzatiile procurorilor impotriva directorilor de la CFR
Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA în calitate de martor Foto: Facebook Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu s-a prezentat marți la DNA unde a fost audiat, în calitate de martor.

Sorin Grindeanu, audiat ca martor la DNA

Audierile au avut loc în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcției, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

DNA l-a pus luni sub acuzare pe directorul general interimar al CFR SA, alături de directorul general adjunct tehnic în cadrul CFR SA, Petru Ceşa.

ADVERTISEMENT

Conform procurorilor anticorupție, Petru Ceşa, la instigarea lui Ion Simu-Alexandru, şi-ar fi arogat în cursul lunii aprilie 2022 atribuţiile funcţiei de director general al CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Scopul emiterii acestor două decizii privind traseul profesional al lui Ion Simu-Alexandru ar fi fost ca Petru Ceşa să-i asigure lui Simu-Alexandru stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CFR SA, se mai arată în informarea DNA.

ADVERTISEMENT

Tot Petru Ceșa a fost cel care, tot la instigarea lui Ion Simu-Alexandru, ar fi trecut la represalii împotriva unei subordonate pe care o bănuiau că a remis presei una dintre cele două decizii menționate în dosarul DNA.

În urma unei cercetări disciplinare formale, femeii i-ar fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul muncii, motivând că “angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

ADVERTISEMENT

Potrivit DNA, cei doi directori ar fi vrut prin aceste acțiuni să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine, pentru a evita ca pe viitor să fie expuși “riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CFR SA.