News

Soția lui Costel Corduneanu a făcut prăpăd într-un local. Cum a scăpat Grațiela de închisoare după ce a bătut o altă femeie

Costel Corduneanu, interlopul decedat la începutul săptămânii, avea o relație de aproape 20 de ani cu Grațiela, cu care s-a căsătorit civil în 2023.
18.04.2024 | 10:38
Sotia lui Costel Corduneanu a facut prapad intrun local Cum a scapat Gratiela de inchisoare dupa ce a batut o alta femeie
Costel Corduneanu și Grațiela s-au cununat civil în primăvara anului trecut. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Interlopul Costel Corduneanu a decedat luni, în urma unor complicații la inimă survenite în urma unei intervenții chirurgicale. Liderul clanului Corduneanu avea mai multe afecțiuni cardiace care i-au șubrezit sănătatea în ultima perioadă, fiind internat la un spital din Târgu-Mureș. S-a dezvăluit că afacerile interlopului fuseseră preluate de partenera sa de viață, Grațiela, care i-a dăruit trei copii.

În altercație s-au răsturnat mese, s-au spart pahare și geamul unei uși

Costel Corduneanu și Grațiana Cercel aveau o relație de aproape 20 de ani, pe care au oficializat-o în aprilie 2023 cu o cununie civilă care a avut loc la Iași. Și partenera de viață a lui Corduneanu a avut și are probleme de natură penală. Numele ei apare ca inculpat, alături de alte trei femei, într-un dosar penal înregistrat pe 16 aprilie 2018 la Judecătoria Iași.

ADVERTISEMENT

Obiectul dosarului, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, este încăierarea. Prin actul de sesizare s-a reținut că în data de 06.05.2015, în jurul orelor 21.30, cele patru inculpate au provocat şi participat la un scandal care a avut loc pe terasa cafenelei C-House din cadrul complexului comercial Palas din Iași, împrejurări în care s-au agresat reciproc, au răsturnat mese și au spart pahare precum și geamul ușii de acces în cafenea.

În cauza supusă analizei, instanţa a constatat că inculpatele au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare prevăzută de articolul 198 alineat 1 Cod penal, săvârşită la data de 06.05.2015, infracţiune prevăzută cu o pedeapsă legală de la 3 luni la 1 an închisoare, alternativă cu pedeapsa amenzii penale.

ADVERTISEMENT

În dosar s-a arătat că partenera de viață a lui Costel Corduneanu și o prietenă de-a ei s-au luat la bătaie cu două surori cu care aveau un conflict mai vechi. Administratorul cafenelei a estimat paguba la 3.000 lei, dar plângerea pe care, iniția, a făcut-o la Poliție, a retras-o ulterior. Din declarații a reieșit că, la momentul declanșării bătăii, în local se afla și Costel Corduneanu.

Iubita lui Costel Corduneanu a tras-o de păr și de haine pe una din surori

În rechizitoriu se află și descrierea faptei. „S. M. s-a retras de la masa surorilor B., revenind împreună cu Cercel Maria Graţiela şi a aruncat din nou spre B. I. A. cu un obiect. Cele două s-au luat de păr, îmbrâncindu-se, Cercel Graţiela intervenind pentru a o ţine pe B. H. să nu intervină în favoarea surorii sale. A tras-o de păr şi de haine, lovind-o peste faţă, moment în care B. H. a căzut”, se menționează în dosar.

ADVERTISEMENT

S-a mai consemnat că  cele patru inculpate au continuat să arunce cu obiecte una în cealaltă, fiind sparte mai multe obiecte de veselă, unul dintre paharele aruncate nimerind geamul unei uşi despărțitoare care a fost astfel spart. Deși nu era un dosar complex, Judecătoria Iași a acordat numai puțin de 33 termene în care a amânat cauza sau pronunțarea.

Printre motive au fost audierea martorilor, starea de urgență de pe teritoriul României în timpul pandemiei de coronavirus, administrarea probelor, lipsa inculpatelor, pregătirea apărării, dar și pentru ca inculpata Cercel Grațiela Maria, partenera de viață a lui Costel Corduneanu, să își angajeze apărător ales.

ADVERTISEMENT

Dosarul penal a încetat din cauza prescrierii faptelor

Astfel, dosarul a fost prelungit până când faptele au fost prescrise. Instanța a arătat că, sub egida reglementării actuale, termenul de prescripţie a răspunderii penale aplicabil în cauza penală de faţă, din perspectiva limitelor de pedeapsă prevăzute de articolul 198 alineat 1 Cod penal, este de 3 ani, conform articolului 154 alineat 1 litera e din Codul penal, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Instanța a arătat că, potrivit dispoziţiilor precizate, termenul de prescripție a răspunderii penale s-a împlinit la data de 05.05.2021. Pe cale de consecinţă, termenul de prescripţie a răspunderii penale este împlinit, ceea ce atrage înlăturarea răspunderii penale a inculpatelor. Decizia încetării procesului penal a fost luată de Judecătoria Iași pe 2 septembrie 2021, la aproape 3 ani și jumătate de la înregistrarea dosarului.

Problemele penale ale soției lui Costel Corduneanu nu s-au încheiat cu acest dosar. La finalul lui 2022, procurorii DIICOT au pus-o sub control judiciar pe Grațiela Cercel pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la șantaj. În rechizitoriu se arată că membrii grupului, din care face parte și partenera de viață a lui Costel Corduneanu, au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

ADVERTISEMENT