ADVERTISEMENT
Life

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată în decembrie, trimis în judecată. De ce este acuzat

Autor: Adrian Baciu | 26.04.2021 | 09:36
Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată în decembrie, trimis în judecată. De ce este acuzat
Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată în decembrie, trimis în judecată. De ce este acuzat. Sursa foto: colaj Fanatik

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată în luna decembrie a anului trecut, a fost trimis în judecată de anchetatori.

ADVERTISEMENT

Recent, procurorii au schimbat calitatea pe care pianistul Codrin Constantin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl consideră acum inculpat pe pianist, după decesul mezzosopranei.

În decembrie 2020, artista a murit, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași. În prezent, Codrin Nicoară este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, trimis în judecată. Acuzația adusă

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost trimis în judecată. Patru rude ale mezzosopranei s-au constituit părți civile în cadrul procesului în care pianistul Codrin Nicoară are calitatea de învinuit. În cazul în care acesta va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat la închisoare.

ADVERTISEMENT

”A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo.

Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit site-ului Bzi.

Sursa citată mai notează că dosarul a ajuns zilele trecute pe rolul Judecătoriei Iași. În continuare, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului penal.

ADVERTISEMENT

Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și pianistul Codrin Constantin Nicoară, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Inițial, în februarie, Codrin Nicoară fusese cercetat în calitate de suspect în dosarul morții soției sale, Maria Macsim Nicoară. Procurorii ieșeni schimbaseră atunci calitatea de martor, după ce familia artistei a formulat mai multe acuzații împotriva lui, printre care și un ordin de protecție înainte de moartea sopranei.

ADVERTISEMENT

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în decembrie 2020

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit la finele lunii de decembrie anul trecut, la mai bine de 7 luni de când a suferit un accident controversat în propria casă.

Artista, în vârstă de 52 de ani, a fost operată de mai multe ori după ce a ajuns în comă de gradul 4, la spital. La internare, solista avea mai multe leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale. Soțul ei a declarat că a găsit-o prăbușită pe scări, dar ambulanța a fost solicitată după ce femeia a agonizat peste 8 ore.

ADVERTISEMENT

Imediat, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor. În fața polițiștilor, soțul ei a declarat că artista s-ar fi împiedicat pe scări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!