News

Soțul româncei care a murit în Italia, după ce a greșit ușa toaletei, cere 400.000 de euro de la proprietarele localului. Cum a decedat femeia

Moartea mai puțin obișnuită a unei românce din Italia ar putea fi compensată financiar de proprietarele localului în care aceasta se afla în momentul tragediei.
12.11.2022 | 16:20
Sotul romancei care a murit in Italia dupa ce a gresit usa toaletei cere 400000 de euro de la proprietarele localului Cum a decedat femeia
Proprietarele gelateriei din Milano sunt acuzate că nu au marcat intrarea la toaletă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Două italience din localitatea Rimini au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă, după ce o româncă și-a pierdut viața într-un mod absurd, în localul lor.

Românca a vrut să meargă la toaletă dar a greșit ușa și a murit

Femeia se afla în gelateria pe care inculpatele o dețin în localitate, când la un moment dat s-a ridicat de pe scaun cu intenția de a merge la toaletă.

ADVERTISEMENT

Din greșeală, românca a confundat ușa toaletei și a nimerit într-o magazie întunecată, cu trepte care duceau la etajul inferior. Victima a crezut, însă, că este lumina stinsă la baie și a pășit în interior, în căutarea întrerupătorului.

Iar inevitabilul s-a produs: aceasta a alunecat pe scări și s-a rostogolit cu capul de trepte, lovituri care i-au adus moartea.

ADVERTISEMENT

Proprietarele gelateriei, puse sub acuzare la doi ani după începerea anchetei

Presa din Italia, citată de publicația rotalianul.ro, relatează că proprietarele gelateriei în care românca și-a găsit sfârșitul au fost puse oficial sub acuzare în 2020, la doi ani după incident. Zilele trecute, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul din Rimini, a decis ca acestea să fie trimise în judecată.

Procurorii spun că cele două inculpate se fac vinovate de faptul că ușa toaletei nu era suficient de bine semnalizată și că magazinul nu implementase anumite măsuri de siguranță care să ducă la evitarea unei astfel de tragedii.

ADVERTISEMENT

Avocatul inculpatelor susține că românca nu s-a uitat bine după indicatoare

În plus, soțul româncei s-a constituit parte civilă în acest proces și cere despăgubiri de 400.000 de euro, pentru pierderea suferită.

Cele două femei, prin avocatul lor, susțin că ușile erau semnalizate corespunzător, iar moartea româncei este doar rezultatul unei întâmplări tragice, a cărei vină nu și-o pot asuma.

ADVERTISEMENT

Aproape patru ani le-a luat autorităților italiene să finalizeze ancheta și să le trimită în judecată pe cele două femei.

ADVERTISEMENT
Tags: