News

Spania reintroduce carantina într-o regiune importantă. Zeci de mii de oameni, izolați, după noi cazuri de Covid-19

06.07.2020 | 08:13
Spania reintroduce carantina intro regiune importanta Zeci de mii de oameni izolati dupa noi cazuri de Covid19
ADVERTISEMENT

O regiune importantă din Spania a intrat în carantină după ce mai multe cazuri de Covid-19 au fost raportate în ultimele zile.

Deși ibericii părea a fi scăpați de pandemia de coronavirus, focarele încep să reizbucnească la nivelul țării.

ADVERTISEMENT

După Catalonia, o regiune din Galicia a fost plasată recent în izolare, după depistarea a peste 100 de noi contaminări cu noul SARS-CoV-2.

Carantină într-o regiune importantă din Spania, după noi cazuri de Covid-19

Spania a decis să trimită o a doua regiune în carantină în doar 24 de ore, după un vârf în cazurile de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cetățenilor li se va interzice intrarea sau ieșirea din La Marina , în apropiere de Lugo, în Galicia, timp de cinci zile de la miezul nopții duminică, cu excepția cazului în care sunt din motive de muncă.

Măsura conducerii centrale de la Madrid vine după ce într-un nou focar au fost depistate peste 100 de persoane pozitive cu Covid-19, relatează The Independent.

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, toți rezidenții din La Marina, la 140 km est de La Coruna, nu vor pute să plece din zonă, iar adunările cu mai mult de 10 persoane sunt interzise. De asemenea, obligativitatea purtării măștii va fi în vigoare.

  • 70.000 de locuitori sunt în regiunea La Marina

La Marina, a doua regiune carantinată în weekend

Cu o zi în urmă de izolarea La Marinei, Guvernul regional din Catalonia stabilise sâmbătă, 4 iulie, intrarea în carantină a zonei Segria din provincia Lerida ca urmare a creșterii numărului de contaminări cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Această zonă este situată în sudul provinciei, la granița cu Huesca și Zaragoza și cuprinde 38 de municipii, printre care se află și orașul Lleida. Populația din zonă se ridică la 200.000 de locuitori și însumează o suprafață totală de 1.400 km pătrați.

Din datele ministerului regional pentru sănătate a rezultat că numărul de cazuri a ajuns la 3.706 în regiunea Lleida vineri, faţă de cele 3.551 din ziua precedentă. Circulaţia de la şi spre locul de muncă va fi permisă, însă începând de marţi. Lucrătorii care intră sau părăsesc zona vor trebui să prezinte un certificat de la angajator.

De la startul pandemiei, Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, fiind una dintre cele mai afectate ţări din Europa.

ADVERTISEMENT