Sport

Spaniolii, impresionați de noul star al lui Gică Hagi. L-au comparat cu un fost jucător de la Real Madrid

Gică Hagi este recunoscut pentru că acordă foarte multe șanse tinerilor, iar noul star de la Farul Constanța i-a impresionat și pe spanioli.
16.09.2021 | 09:51
Spaniolii impresionati de noul star al lui Gica Hagi Lau comparat cu un fost jucator de la Real Madrid
ADVERTISEMENT

Este vorba de puștiul Enes Sali, care l-a doar 15 ani și 7 luni a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.

Jucătorul născut la Toronto a reușit să înscrie ultimul gol al meciului pe care ”marinarii” l-au câștigat cu Academica Clinceni, scor 5-0.

ADVERTISEMENT

Noul star al lui Gică Hagi i-a impresionat pe spanioli

Profitând de încrederea acordată de Gică Hagi, care l-a promovat deja la prima echipă, Enes Sali a devenit rapid noul star al Farului, iar jurnaliștii spanioli s-au arătat impresionați de dezinvoltura tânărului mijlocaș, pe caqre l-au comparat cu fostul jucător de la Real Madrid, Martin Odegaard.

”Cu ani în urmă, Odegaard a fost cel care la doar 15 ani și 4 luni a surprins cu primul său gol în prima ligă norvegiană. Acum, Odegaard are un moștenitor, pe numele său Enes Sali.

ADVERTISEMENT

Tânărul talent joacă pentru Farul Constanța în România și a marcat la 15 ani și 6 luni spre bucuria lui Gică Hagi, care a pariat masiv pe el. Sali a fost debutat de mentorul în urmă cu câteva săptămâni”, a scris cotidianul Marca.

Companie selectă pentru fotbalistul Farului

Jurnaliștii spanioli remarcă faptul că Enes Sali a intrat într-o categorie selectă a fotbaliștilor care dețin recordul de a fi marcat la o vârstă fragedă în marile campionate ale Europei.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Youssoufa Moukoko a doborât recordul în Bundesliga, marcând pentru Borussia Dortmund la 16 ani și 28 de zile într-un meci cu Union Berlin. Fabrice Olinga deține recordul de precocitate în La Liga din 2012, când la 16 ani și trei luni a marcat un gol pentru Malaga.

În Premier League, James Vaughan a înscris pentru Everton într-un meci împotriva lui Crystal Palace în 2005, la 16 ani și 8 luni, în timp ce în Ligue 1 recordul este deținut încă de Neal Maupay, care în 2012 a punctat pentru Nice într-un joc cu Evian, la 16 luni și 4 luni.

ADVERTISEMENT

Enes Sali a fost un an la academia Barcelonei

Deși este la doar al patrulea meci pentru Farul Constanța în Liga 1 și la prima reușită, Enes Sali este cu gândul la viitor și speră că într-o zi va ajunge să câștige trofee importante, printre care și Balonul de Aur.

Enes Sali, care  a ales să reprezinte România deși ar fi putut alege și Canada, țara în care s-a născut, a ținut să-i mulțumească lui Gică Hagi pentru faptul că l-a promovat la prima echipă și a ținut să-i dedice reușita superbă de la întâlnirea cu Academica Clinceni.

Născut în Canada, Enes Sali i-a impresionat la 11 ani pe oficialii Barcelonei și a fost luat în celebra academie ”La Masia”. A petrecut doar un an acolo, având mai multe probleme cu FIFA.

ADVERTISEMENT