News

Specialiștii din SUA prognozează 134.000 de morți din cauza Covid-19. Care este cauza acestei estimări 

05.05.2020 | 09:23
Specialistii din SUA prognozeaza 134000 de morti din cauza Covid19 Care este cauza acestei estimari
ADVERTISEMENT

Specialiștii din SUA prognozează că un număr de cel puțin 134.000 de morți va fi înregistrat în următoarele luni peste ocean din cauza infectării cu Covid-19. Cauza acestei estimări sumbre stă în deciziile pe care autoritățile le vor lua în această perioadă.

Specialiștii din SUA prognozează 134.000 de morți din cauza Covid-19. Care este cauza acestei estimări

Autoritățile de la Casa Albă se pregătesc de o vară cu adevărat neagră pentru populația infectată cu noul coronavirus. Din ultimele date ale specialiștilor, peste 130.000 de americani vor pierde lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor estimări, furnizate chiar de Administrația Trump, un total de 134.000 de oameni vor muri de coronavirus. Bilanțul anunțat recent este de două ori mai mare decât cel prezentat la precedentele prognoze, scrie CNN.

Inițial, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii de la Universitatea din Washington a calculat că se vor înregistra, începând din 4 mai, încă 72.433 de decese pe teritoriul SUA.

ADVERTISEMENT

Previziunile au fost date peste cap de o estimare de ultimă oră a Casei Albe care a intrat în posesia jurnaliștilor americani. Astfel, conform acesteia, se proiectează o creştere dramatică a cazurilor de coronavirus şi a deceselor în săptămânile următoare.

Dacă în prezent americanii se confruntă cu 1500-2000 de morți pe zi, se estimează că se va ajunge la aproximativ 3.000 de decese zilnic la nivelul întregii ţări până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT
  • 69.695 este bilanțul actual al deceselor din SUA cauzate de coronavirus

Măsurile de relaxare socială, cauza creșterilor numărului de decese

Redeschiderea unei părți a economiei din SUA, care va coincide cu ridicarea unor măsuri de izolare și impunerea așa-zisei relaxări sociale, pare că reprezintă cauza acestei creșteri estimate în numărul de victime.

Conform directorului Institutului de Sănătate Publică din SUA, Christopher Murray, decizia de a relaxa restricţiile de distanţare socială şi o creştere a mobilităţii în SUA va avea urmări dezastruoase.

ADVERTISEMENT

”Cred că provocarea pentru noi este să ne dăm seama care este traiectoria relaxării distanțării sociale pe un ritm măsurat care ne va proteja de creșteri mari sau chiar de o reapariție la scară largă. Proiecțiile arată clar că aceste redeschideri prezintă riscuri fatale”, a declarat Murray pentru sursa citată.

În următoarea perioadă se așteaptă ca mai multe state, inclusiv Florida, Colorado, Indiana, Nebraska şi Carolina de Sud, să reducă restricțiile în încercarea de a reporni economia şi de a calma populația neliniștită.

ADVERTISEMENT