Sport

Spectacol și controverse la sfârșitul concursului de slam dunk! Aaron Gordon a sărit peste cel mai înalt jucător din NBA, dar nu a fost de ajuns pentru trofeu. Video

16.02.2020 | 12:40
Spectacol si controverse la sfarsitul concursului de slam dunk Aaron Gordon a sarit peste cel mai inalt jucator din NBA dar nu a fost de ajuns pentru trofeu Video
ADVERTISEMENT

Concursul de slam-dunk, proba regină a competițiilor individuale din cadrul NBA All-Star Weekend, nu a dezamăgit în acest an. Sâmbătă noaptea întrecerea s-a dat între veteranul Dwight Howard (Los Angeles Lakers, fost campion al concursului de dunk-uri în 2008), Pat Connaughton (Milwaukee Bucks), Derrick Jones Jr (Miami Heat) și Aaron Gordon (Orlando Magic). Chiar dacă toți patru au avut prestații lăudate, Jones Jr. și Gordon și-au disputat finala care a avut nevoie de „prelungiri”. Jucătorul lui Miami Heat a fost cel care a câștigat trofeul, dar decizia a fost contestată atât de Gordon cât și de alți baschetbaliști din NBA.

Concursul de slam dunk de la NBA All-Star Weekend 2020 a oferit prestații excelente în prima rundă

Dunk contest-ul a fost deschis de Dwight Howard, cel mai bâtrăn participant din istorie, care a reușit un dunk cu o rotație complete de 360 de grade. Derrick Jones Jr a sărit peste coechipierul său, Bam Adebayo, în timp ce Pat Connaughton l-a imitat pe Woody Harrelson în binecunoscuta peliculă „Albii nu pot să sară (White Men Can’t Jump)”. Aaron Gordon a încheiat prima rundă cu un dunk perfect, de 50 de puncte.

ADVERTISEMENT

Dwight Howard a deschis runda a doua cu pelerina de Superman și cu un tribut pentru regretatul Kobe Bryant, pentru care a primit 49 de puncte. Connaughton a sărit peste MVP-ul ligii, Giannis Antetokounmpo, a lovit mingea de panou și a primit 50 de puncte.

Jones Jr. a primit și el 50 de puncte pentru o întoarcere cu 360 de grade în sensul invers al acelor de ceasornic, în timp ce Gordon a sărit peste rapper-ul Chance dintr-o parte a inelului și a trecut mingea prin coș pe partea cealaltă, pentru încă 50 de puncte.

ADVERTISEMENT

Astfel, Aaron Gordon și Derrick Jones Jr s-au calificat în finală, în dauna lui Connaughton și Dwight Howard.

Finala concursului de slam dunk s-a jucat între Aaron Gordon și Derrick Jones Jr.

Jones Jr. a deschis finala cu un dunk printre picioare, peste doi oameni pentru care a primit nota 50. Aaron Gordon a răspuns cu încă un dunk peste Chance, de data asta trecând pe sub inel. Jones Jr a primit apoi o pasă cu panoul, a sărit peste cel care a păsat și a trecut mingea printre picioare! Aaron Gordon a primit apoi o pasă din muchia panoului de la colegul său Markelle Fultz și a reușit un 360 uimitor, prin care a trimis finala în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Jones Jr. a început repriza de prelungiri cu un dunk printre picioare din marginea panoului. Gordon a răspuns cu un dunk printre picioare peste Chance. Astfel, s-a dus la o nouă repriză de prelungiri.

Jones a dat un dunk de la libere, a la Michael Jordan, la care a adăugat însă o moară, pentru care a primit 48 de puncte. Ca răspuns, Aaron Gordon a sărit peste Tacko Fall, cel mai înalt jucător din NBA (2m26). Însă, spre surprinderea tuturor, jucătorul lui Orlando Magic a primit doar 47 de puncte. Astfel, Derrick Jones Jr. a câștigat concursul de slam-dunk.

ADVERTISEMENT

Controversă la finalul concursului. Aaron Gordon a anunțat că nu va mai participa

La finalul concursului, doi dintre jurați, artistul Common și legenda WNBA Candace Parker, au susținut că trebuia să fie încă o egalitate, dar cineva a notat greșit, arată ESPN.

La finalul competiției, Aaron Gordon a susținut că ar fi trebuit să aibă două trofee, aluzie la concursul din 2016 pe care l-a pierdut în fața lui Zack LaVine. El a mai spus că nu va mai participa niciodată la dunk-contest. Și alți jucători din NBA și-au spus opinia pe twitter cu privire la victoria lui Jones în fața lui Gordon.

În replica, Jones Jr. a afirmat că îi va acorda oricând revanșa lui Gordon și că dunk-ul său final peste Tacko Fall n-ar fi meritat 50 de puncte întrucât pivotul lui Boston Celtics s-ar fi aplecat, arată Bleacher Report.

ADVERTISEMENT