Sport

Speranța Italiei la o medalie a spus „pas” Jocurilor Olimpice. Motivul acestei decizii

Încă un tenismen important și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice. Șansele Italiei la o medalie scad considerabil odată cu această decizie.
18.07.2021 | 19:23
Speranta Italiei la o medalie a spus pas Jocurilor Olimpice Motivul acestei decizii
ADVERTISEMENT

Din cauza unor probleme musculare, Matteo Berrettini, finalist la Wimbledon și omul în care italienii își puneau toate speranțele pentru o medalie în proba de simplu, s-a văzut nevoit să-și anunțe retragerea de la Jocurile Olimpice.

Nu voi putea concura câteva săptămâni, întrucât va trebui să mă odihnesc. Să reprezint Italia înseamnă o onoare imensă pentru mine și de aceea și sunt devastat de ideea de a nu putea evolua la Tokyo”, a transmis acesta, printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că Rafael Nadal, Roger Federer și Dominic Thiem au decis la rândul lor să spună „pas” competiției programate între 23 iulie și 8 august, marii favoriți vor fi Novak Djokovic, Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas.

Matteo Berrettini s-a retras de la Jocurile Olimpice

Sunt extrem de dezamăgit să-mi anunț retragerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În cursul zilei de ieri (n.r. 17 iulie),  am făcut un RMN pentru a vedea cât de grave sunt problemele musculare suferite în timpul turneului de la Wimbledon și am fost informat că nu voi putea concura câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Matteo Berrettini (@matberrettini)

Să reprezint Italia înseamnă o onoare imensă pentru mine și de aceea sunt devastat de ideea de a nu putea evolua la Tokyo. Îi doresc mult noroc întregii echipe italiene și o voi susține până la capăt”, a anunțat Matteo Berrettini.

Camelia Potec sare în apărarea Simonei Halep și Soranei Cîrstea după retragerea de la Jocurile Olimpice: „E o minciună”

Criticate în termeni extrem de duri pentru decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice, Simona Halep și Sorana Cîrstea au parte de un aliat surpriză. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern susține că acestea nu s-ar fi sustras fără motiv de la apariția sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, apropo de accidentări.

Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară. Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee.

ADVERTISEMENT

În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții. Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țară la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe”, a declarat Camelia Potec.

ADVERTISEMENT