Fotbal intern

Speranțe mari pentru Universitatea Craiova: a făcut performanțe doar cu antrenori străini

12.02.2021 | 14:57
Sperante mari pentru Universitatea Craiova a facut performante doar cu antrenori straini
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reușit să câștige la debutul grecului Marinos Ouzounidis pe banca tehnică, iar culoarul din Cupa României pare unul favorabil pentru olteni.

FANATIK a analizat parcursul oltenilor de la promovarea pe prima scenă din România, iar statistica demonstrează că antrenorii străini au fost singurii care au reușit să obțină performanțe notabile cu alb-albaștrii.

ADVERTISEMENT

Doi italieni, Devis Mangia și Cristiano Bergodi, au fost cei care au adus un trofeu sau măcar speranța unui trofeu în Bănie, în vreme ce tehnicienii români au dezamăgit.

Speranțe mari pentru Universitatea Craiova. Marinos Ouzounidis, pe urmele lui Mangia și Bergodi?

Calificarea în sferturile Cupei României, ediția 2020-2021, ar putea fi un prim pas extrem de important pentru grecul Marinos Ouzounidis în tentativa sa de a deveni antrenorul care aduce gloria în Bănie. Victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, le-a dat oltenilor șansa de a face parte dintr-un tablou al sferturilor care îi fac pe Cicâldău și colegii săi să pară favoriții clari la cucerirea trofeului.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Universitatea Craiova, vor mai participa în sferturi echipele Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, din Liga 2, dar și Dinamo, Chindia Târgoviște și Astra Giurgiu, formații din prima ligă. Oricum, oltenii formează clar cea mai bine cotată formație ce va fi prezentă în faza următoare a competiției.

Cupa României este singura competiție internă care le-a adus satisfacție fanilor Universității Craiova de la promovarea din 2014. În data de 23 mai 2018, italianul Devis Mangia reușea să cucerească singurul trofeu din carieră, după ce câștiga finala Cupei cu 2-0 în fața lui Hermannstadt, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Tot cu Devis Mangia, oltenii au mai jucat un meci cu trofeul pe masă. Este vorba despre Supercupa pe care au pierdut-o cu 0-1 în fața campioanei CFR Cluj, tot în 2018, după un gol reușit de Emmanuel Culio. Cu toate acestea, succesul din Cupă l-a transformat pe Mangia într-unul dintre cei mai iubiți antrenori care au trecut vreodată pe la Craiova.

Un alt italian a reușit performanța de a-i duce pe oamenii antrenați în prezent de Marinos Ouzounidis aproape de un trofeu. Este vorba despre Cristiano Bergodi, cel care a preluat echipa în vara lui 2020 și a legat șase victorii înainte de a pierde titlul la capătul unui meci de tip finală, jucat cu trofeul Ligii 1 pe masă, împotriva lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
  • 1 trofeu a câștigat Universitatea Craiova, de la promovarea din 2014;
  • Devis Mangia este antrenorul care a reușit succesul, după finala Cupei României din 2018;
  • Cristiano Bergodi este tehnicianul care a jucat cu titlul pe masă în 2020, contra lui CFR Cluj.

Românii au dat greș. În play-out cu Emil Săndoi și Daniel Mogoşanu

Dacă antrenorii străini au adus satisfacție în Bănie, nu același lucru se poate spune și despre românii care au stat pe banca oltenilor. Doi români au pregătit echipa la singurul sezon în care U Craiova nu a reușit să pătrundă în play-off de când să-a schimbat sistemul de desfășurare a primei ligi din România.

Se întâmpla în stagiunea 2015-2016, atunci când Craiova termina doar pe locul 8. Sezonul fusese început cu Emil Săndoi în rolul de antrenor. Actualul tehnician al celor de la Chindia Târgoviște i-a lăsat locul lui Daniel Mogoșanu la începutului lui 2016, însă actualul antrenor al naționalei U16 nu a reușit să ducă echipa în play-off.

Au mai antrenat la Craiova și românii Jerry Gane, Gigi Mulțescu, Corneliu Papură sau Victor Pițurcă, însă niciunul dintre ei nu a reușit vreo performanță notabilă cu „leii” din Bănie. Pentru fanii olteni, perspectiva de a se bucura din nou de serviciile unui străini este una ce nu poate decât să le dea speranțe.

Grecul Marinos Ouzounidis nu doar că și-a fixat ca obiectiv câștigarea titlului în Liga 1, dar visează și la cucerirea Cupei României. Universitatea Craiova este principala favorită rămasă în competiție, iar fotbaliștii din Bănie speră că vor reuși o performanță unică pentru club: eventul.

  • 6 antrenori români a avut U Craiova de la promovarea din 2014;
  • 0 trofee au adus aceștia în vitrina clubului din Bănie.

  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – U Craiova: 1,91 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT