News

Spitalele și școlile din Timișoara, în frig. Sub 15 grade la Oncologie. Elevii ar putea trece în online

Frigul continuă să afecteze orașul Timișoara. Cele mai lovite sunt școlile și spitalele. Elevii și pacienții trebuie să îndure în această perioadă temperaturi insuportabile.
21.01.2022 | 10:33
Spitalele si scolile din Timisoara in frig Sub 15 grade la Oncologie Elevii ar putea trece in online
ADVERTISEMENT

Situația cu furnizarea căldurii în instituțiile publice din Timișoara continuă să fie una extrem de gravă. Într-o perioadă cu nopți friguroase, chiar geroase, spitalele și școlile îndură temperaturi insuportabile.

Continuă frigul în spitalele și școlile din Timișoara

La începutul săptămânii, administratorii societății Colterm au anunțat că această companie va furniza căldură în temperaturi tot mai mici, pentru că nu sunt bani pentru plata furnizorilor.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru cetățeni, avertismentul s-a adeverit, iar mii de oameni au de suferit în aceste zile.

În spitalele din Timișoara racordate la Colterm situația este una extrem de grea. La Municipal, Secția de Oncologie și Clinica ASCAR sunt cele mai afectate, spune directorul Daniel Malița în presa locală.

ADVERTISEMENT

Pacienții oncologici stau de 3 zile într-un frig greu de suportat. Chiar dacă autoritățile au promis soluții temporare, căldura nu a apărut în calorifere. Sunt saloane și cu 10 grade Celsius.

”Frigul ne scade imunitatea. Frigul ne obligă să stăm în spații înghesuiți împreună. Suntem în plină pandemie, între timp, se știe că una din cele mai eficiente metode de prevenție este aerisirea.

ADVERTISEMENT

Nu putem aerisi cum ne-am dori, dacă avem așa temperaturi scăzute, când avem 16 grade, ținem și cu dinții de acele 16 grade și nu putem deschide geamurile cum ar fi normal și firesc”, spune Petra Curescu, medic primar oncolog.

În saloane sunt numai 10 grade în aceste zile, atrage atenția consilierul local social-democrat Radu Țoancă, scrie Ziua de Vest. ”Este rezultatul combinației dintre temperaturile cu valori negative de afară și cele numai 40 grade ale agentului termic livrat, în condițiile în care ar fi trebuit ca apa să aibă cel puțin 60 de grade”.

ADVERTISEMENT

Elevii tremură în școli. Cursurile ar putea să se desfășoare online

Probleme mari sunt și în școli. Copiii și profesorii tremură de frig în mai multe unități din Timișoara, informează agenția Rador.

Recent, mai mulți directori au informat Inspectoratul că în unele săli de clasă sunt și temperaturi de 15 grade, iar asta face extrem de dificilă desfășurarea cursurilor.

S-au raportat astfel de situații la Colegiul Grigore Moisil, Liceul Teoretic Dositei Obradovici și chiar Colegiul Bănățean. Dacă în sălile de clasă va fi frig și săptămâna viitoare, elevii ar putea trece cu studiul în online, spune inspectorul școlar adjunct, Cosmin Hogea

ADVERTISEMENT
Tags: