Life

Spitalul Universitar de Urgență a împlinit 45 de ani! Eveniment fără precedent în medicina românească

Spitalul Universitar de Urgență din București a împlinit 45 de ani și a marcat evenimentul cu o manifestare fără precedent.
29.09.2023 | 19:26
Spitalul Universitar de Urgenta a implinit 45 de ani Eveniment fara precedent in medicina romaneasca
Spitalul Universitar de Urgență din București a împlinit 45 de ani și a marcat evenimentul cu manifestări de excepție / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Spitalul Universitar de Urgență din București, la celebrarea celor 45 de ani de existență, a marcat evenimentul prin două manifestări distincte. Una, pur medicală, a reunit cele mai strălucite minți ale medicinei românești actuale. Cea de-a doua, pentru că medicina nu înseamnă doar vindecarea pacienților, ci și cultură, a avut loc la Opera Națională Română din București.

Spitalul Universitar de Urgență din București, 45 de ani de existență

Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu a vorbit despre ce înseamnă cei 45 de ani de existență ai Spitalului Universitar de Urgență București, instituție al cărui manager este. Mai mult, el a explicat și motivul pentru care după o zi dedicată studiilor academice, urmează o seară dedicată culturii.

ADVERTISEMENT

”Organizarea unei astfel de manifestări academice aniversare vine nu numai din dorința unei celebrări stiințifice. Vine și din nevoia de pregătire continuă și complexă a medicilor. Din dorința acerbă a lectorilor, profesorilor și coordonatorilor echipelor spitalului nostru de a împărtăși din experiența acumulată.

Și atunci recurgem la o formă de învățare modernă. E una adaptată interesului generațiilor tinere și vremurilor aflate într-o rapidă și continuă transformare.

ADVERTISEMENT

Lucrările alese pentru a fi prezentate, rod al muncii echipelor reunite ale spitalului nostru și susținute de către tineri medici, oferă prilejul ideal pentru a dezbate teme de interes din toate specialitățile medicale. Lucrările sunt concepute în manieră interdisciplinară. Ele oferă o perspectivă integrată din punctul de vedere al practicii clinice specifice unui spital de urgență.

Să nu uităm că, uneori, timpul de la diagnostic la terapie se măsoară în minute care decid între viață și moarte. Nu în ultimul rând, conferința vorbește despre colaborare profesională, științifică și academică între clinici prestigioase ale spitalului nostru, model de profesionalism pentru medicii aflați pe drumul anevoios al cunoașterii și desăvârșirii.

ADVERTISEMENT

În zilele de 27 și 28 septembrie, toate secțiile spitalului au avut prezentate lucrări. Sute de medici au fost prezenți în Amfiteatrul Mare al SUUB la Conferința Aniversară: Medicină, Interdisciplinaritate, Excelență”, spune Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu.

O zi dedicată culturii și medicinei, la Opera Națională

Medicii, de-a lungul istoriei, au fost printre păstrătorii culturii. O meserie dificilă, care pune accent pe formarea continuă și pe o anumită flexibilitate intelectuală. De aceea, în seara zilei de joi, 28 septembrie, Opera Națională Română a avut un eveniment de excepție.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o selecție ale celor mai cunoscute arii din opera mondială, interpretate de maeștri ai genului, pentru încântarea celor peste 900 de oameni reuniți în sală. Lumea Bună, medici, politicieni, personalități din toate domeniile, ajunse să serbeze SUUB.

”Evenimentul de la Operă organizat cu ocazia celor 45 de ani de SUUB se numește ”Muzică, Medicină, Excelență”. Au participat aproximativ 900 de persoane, medici și asistenți din cadrul spitalului, unii angajați de când s-a deschis instituția, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai colaboratorilor SUUB.

Au fost invitate și personalități din mediul politic și academic”, a mai spus Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu. Iar evenimentul la care au participat atâția oameni sub sigla ”Muzică, Medicină, Excelență” a avut un succes fantastic, cei peste 900 de invitați aplaudând, minute în șir, prestațiile concertului de Gală al Operei Naționale.

ADVERTISEMENT