Fotbal international

Sporting Lisabona, campioană după 19 ani în Portugalia! Doi români aduceau ultimul titlu pe Jose Alvalade

12.05.2021 | 10:01
Sporting Lisabona campioana dupa 19 ani in Portugalia Doi romani aduceau ultimul titlu pe Jose Alvalade
Echipa Sporting Lisabona a câștigat titlul de campioană a Portugaliei după o pauză de 19 ani, ultimul trofeu fiind în perioada când formația era antrenată de Ladislau Boloni, în atac juca Marius Niculae, iar superstarul Cristiano Ronaldo nu fusese încă promovat de la juniori. Sursă foto: Twitter Sporting Clube de Portugal
ADVERTISEMENT

Echipa Sporting Lisabona a câștigat titlul de campioană a Portugaliei după o pauză de 19 ani, ultimul trofeu fiind în perioada când formația era antrenată de Ladislau Boloni, în atac juca Marius Niculae, iar superstarul Cristiano Ronaldo nu fusese încă promovat de la juniori.

”Verzii” au învins în antepenultima etapă Boavista, scor 1-0. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Sporting are 82 de puncte, în timp ce ocupanta locului doi, FC Porto, are 74.

ADVERTISEMENT

Trupa de pe Estadio Jose Alvalade se află la cel de-al 23-lea titlu din istorie, dar primul după o pauză îndelungată.

Sporting Lisabona, noua campioană a Portugaliei

Așteptarea fanilor a luat sfârșit după o pauză de 19 ani și Sporting Lisabona este din nou campioana Portugaliei, reușind să oprească hegemonia duo-ului FC Porto – Benfica. De remarcat este faptul că titlul din acest an a venit în ziua în care Boloni a fost demis de la Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

Suporterii au fost în culmea fericirii și au ieșit pe străzi pentru a sărbători alături de favoriți acest succes uriaș. După ce au primit trofeul la stadion, jucătorii pregătiți de Ruben Amorim au făcut turul orașului într-un autocar descoperit.

Atmosfera de pe străzile din Lisabona a fost incendianră, fanii cântând și dansând de bucurie. Majoritatea au uitta de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și nu au purtat mască și nici nu au păstrat distanțarea socială.

ADVERTISEMENT

Boloni, Niculae și Jardel, vedetele de la ultimul titlu

Sporting Lisabona se încununa campioană ultima dată la finalul sezonului 2001-2002, atunci când la cârma echipei se afla Ladislau Boloni, iar în atac juca Marius Niculae care își aducea contribuția la marea reușită cu 7 goluri și 3 pase decisive.

Deși Boloni nu îl inventase încă pe Cristiano Ronaldo, ”verzii” aveau un lot fabulos la acel moment, iar marea vedetă era atacantul Mario Jardel. Brazilianul reușea în acest sezon să puncteze de nu mai puțin de 42 de ori.

ADVERTISEMENT

În acel sezon, Boloni i-a mai avut la dispoziție pe Joao Pinto, Ricardo Sa Pinto, Ricardo Quaresma, Hugo Viana, Pedro Barbosa, Paulo Bento, Dimas sau fostul portar de la CFR Cluj, Beto, care pe atunci avea doar 19 ani.

Mesaj de la Cristiano Ronaldo

O performanță remarcabilă pentru actuala echipă a celor de la Sporting Lisabona este faptul că nu au înregistrat nicio înfrângere în cele 32 de etape, adunând 25 de victorii și șapte remize, și având cea mai bună defensivă din campionat.

Deși nu a simțit bucuria câștigării unui titlu cu Sporting Lisabona, superstarul Cristiano Ronaldo nu și-a uitat echipa de suflet. Imediat după ce au primit trofeul, jucătorul lui Juventus a ținut să-i felicite printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

În ultimele două etape, Sporting va juca în deplasare cu Benfica și acasă cu Maritimo. Rămâne de văzut care dintre FC Porto și Benfica va termina sezonul pe locul secund și va reprezenta Portugalia direct în grupele Ligii Campionilor, alături de Sporting.

ADVERTISEMENT