Sport

Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește de un megafestival! Ce se întâmplă cu gazonul de pe arena din Bănie. Foto

Stadionul „Ion Oblemenco” intră în pregătiri pentru megafestivalul de muzică IntenCity, iar Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se întâmplă cu gazonul de pe arenă.
08.06.2023 | 16:04
Stadionul Ion Oblemenco se pregateste de un megafestival Ce se intampla cu gazonul de pe arena din Banie Foto
Cum arată stadionul din Craiova înainte de startul Superligii! sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși fotbalul românesc a intrat în pauza de vară, dar stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește pentru cel mai mare festival de muzică din Oltenia. Lia Olguța Vasilescu a anunțat că suprafața de joc de pe arena din Bănie va fi mutat într-un parc pentru a fi recuperat.

Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește pentru IntenCity! Primarul din Craiova a anunțat ce se va întâmpla cu gazonul de pe arenă

Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește pentru a doua ediție a megafestivalului de muzică IntenCity, care va începe pe 30 iunie și se va termina pe 2 iulie. Astfel, oltenii se pregătesc așa cum se cuvine pentru concertele cu artiști renumiți din România, dar și internaționali.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut din SuperLiga, Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 au fost nevoite să își găsească un alt stadion pentru meciurile de pe teren propriu după festivalul de pe arenă. Suprafața de joc a fost înlocuită cu una nouă, însă stadionul „Ion Oblemenco” a fost gata în timp record pentru derby-ul cu FCSB, așa cum FANATIK a anunțat.

Megafestivalul din Craiova și-a mutat zilele de concert față de anul trecut, iar pregătirile pentru IntenCity au început odată cu ultimul meci al oltenilor pe stadionul „Ion Oblemenco”. În ediția precedentă, gazonul de pe arena din Bănie a fost distrus complet după concerte, însă oltenii au luat o decizie surprinzătoare în ceea ce privește suprafața de joc.

ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu, primarul din Craiova, a anunțat că gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi recuperat de această dată. Suprafața de joc a început să fie mutată de pe arenă în Parcul Pedagogic cu câteva săptămâni înainte de IntenCity Festival.

gazon de pe stadion este mutat
Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește de IntenCity. sursă foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu

„Am început mutarea gazonului de pe stadion în Parcul Pedagogic. Având în vedere faptul ca acesta urma să fie stricat de podeaua de protecție pentru sistemul de degivrare care se montează cu ocazia festivalului IntenCity, am considerat că este util să il recuperăm, mai ales că este de cea mai buna calitate”, scrie în postarea Liei Olguței Vasilescu.

ADVERTISEMENT
suprafata de joc a fost plantată într-un parc
Gazonul de pe „Ion Oblemenco” este mutat în Parcul Pedagogic. sursă foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 s-au mutat de pe stadionul „Ion Oblemenco” în sezonul trecut pentru IntenCity

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 au încasat lovitura din plin în prima ediție a festivalului, deoarece ambele formații din Bănie au fost nevoite să își caute alte arene pentru partidele de pe teren propriu. Formația lui Mihai Rotaru a jucat o perioadă pe stadionul din Drobeta Turnu-Severin, în schimb trupa lui Adrian Mititelu s-a mutat la Târgu Jiu.

Universitatea Craiova a părăsit stadionul „Ion Oblemenco” după calificarea în play-off-ul din Conference League cu Zorya Luhansk. Oltenii au evoluat în patru meciuri pe Municipalul din Drobeta Turnu-Severin și au revenit în Bănie pentru derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 a jucat acasă la Târgu Jiu doar trei partide în SuperLiga și un alt meci în Cupa României Betano. Oltenii s-au simțit excelent în orașul lui Constantin Brâncuși, iar Adrian Mititelu a anunțat că nu exclude ca gruparea din Bănie să mai dispute meciuri pe arena „Tudor Vladimirescu”.


  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT