Sport

Stadionul Steaua este aproape gata. Cum arată arena din Ghencea pe timp de noapte. Video

27.02.2021 | 16:50
Stadionul Steaua este aproape gata Cum arata arena din Ghencea pe timp de noapte Video
Stadionul Steaua este aproape gata. Cum arată arena din Ghencea pe timp de noapte (sursa foto: facebook George Ogăraru)
ADVERTISEMENT

Stadionul Steaua este aproape gata, primele poze cu arena din Ghencea pe timp de noapte fiind deja publicate de “Can&Power”, o firmă care s-a ocupat de proiectul arenei.

Noua arenă a costat aproximativ 95.000.000 de euro iar capacitatea este de 32.000 de locuri, urmând să găzduiască meciuri de la Campionatul European de fotbal.

ADVERTISEMENT

Proprietarul stadionului este Ministerul Apărării, însă, o dată clară de inaugurare nu a fost încă anunțată din cauza pandemiei de coronavirus.

Stadionul Steaua este aproape gata. Cum arată arena din Ghencea pe timp de noapte

Noul stadion cu o capacitate de 31.254 de locuri, beneficiază de o suprafață de joc de 105m/68m cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

ADVERTISEMENT

Inițial, inaugurarea noului stadion era plănuită să aibă loc pe 9 aprilie 2021, aceeași dată la care a fost inaugurat vechiul Ghencea, în anul 1974, însă pandemia de coronavirus și interzicerea accesului pe stadioane a dat totul peste cap.

O altă soluție este reprezentată de disputarea meciului de Supercupă dintre FCSB și CFR Cluj pe Ghencea, dar mai sunt luate în calcul și alte arene pentru acest eveniment, precum Arena Națională, “Ilie Oană” din Ploiești, dar și  “Arcul de Triumf”, un stadion finalizat ca parte a proiectului Euro 2021 la Bucuresti.

ADVERTISEMENT

Supercupa României se poate disputa în aprilie pe Stadionul Steaua

Supercupa României s-a amânat tot în contextul pandemiei de coronavirus, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu ia în considerare ca meciul să fie organizat în această primăvară, mai devreme decât era așteptat.

“Nu am discutat în Comitetul Executiv acest subiect, dar intenționăm să organizam Supercupa în luna aprilie. Căutam o dată pentru acest meci și ne așteptăm ca publicul să se bucure de un asemenea eveniment”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Printre altele pe Ghencea au fost construite și spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare), spații VIP (loje și parcare), dar și muzeul clubului unde se regăsesc trofeele Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

ADVERTISEMENT