News

Stare de urgență în Sicilia din cauza incendiilor. Cât timp este valabilă

Sicilia a activat starea de urgență din cauza incendiilor. Va fi valabilă pentru un timp îndelungat.
07.08.2021 | 22:34
Stare de urgenta in Sicilia din cauza incendiilor Cat timp este valabila
ADVERTISEMENT

Incendiile au creat un dezastru inimaginibal în Sicilia. Astfel, guvernul regional din această regiune a Italiei a declarat stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni, informează DPA.

Incendiile de vegetaţie au distrus totul în calea lor încă de la sfârşitul lunii iulie.

Preşedintele regional Nello Musumeci a explicat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, decizia radicală luată de autoritățile locale, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Sicilia a activat starea de urgență din cauza incendiilor. Va fi valabilă timp de 6 luni

Nello Musumeci a explicat că temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni.

Nu doar Sicilia este devastată de fenomenele meteo extreme. Temperaturile neobişnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoacă secetă în toată partea de sud a Italiei, alimentând incendiile. Asociaţia agricolă Coldiretti a descris această vară ca fiind cea mai călduroasă din ultimul deceniu.

ADVERTISEMENT

În Sardinia, pompierii din provincia Oristano au anunţat că sâmbătă dimineaţa a izbucnit un incendiu la o unitate de cazare turistică.

Pompierii au împiedicat propagarea flăcărilor la vegetaţia din apropiere, au precizat aceştia. Din fericire, nu au fost raportate victime, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Oristano, pe coasta de vest a insulei mediteraneene, s-a confruntat recent cu incendii forestiere majore. Acestea au provocat pagube semnificative. Sicilia, Calabria şi Apulia au fost cele mai afectate de incendiile din ultimele săptămâni. Două persoane din provincia Reggio Calabria au murit în flăcări, potrivit pompierilor.

Incendii devastatoare în Grecia

Europa este răvășită de incendii de câteva zile. Autoritățile elene se luptau astăzi cu peste 100 de incendii de vegetație în toată țara.

ADVERTISEMENT

Ccele mai afectate zone sunt nordul Atenei, insula Evia și zone din Peloponez, inclusiv Mani, Messinia și Olympia antică.

”Ne confruntăm cu o altă noapte mai dificilă. (…) Incendii de intensitate și răspândire fără precedent, toate forțele noastre lupta zi și noapte pentru a salva vieți, împreună cu voluntari”, a declarat reporterilor ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias.

ADVERTISEMENT
Tags: