Sport

Starul din NFL care a suferit un stop cardiac a revenit pe teren

Damar Hamlin, unul dintre starurile NFL, a revenit pe terenul de joc la șapte luni după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci.
13.08.2023 | 16:04
Starul din NFL care a suferit un stop cardiac a revenit pe teren
Damar Hamlin, unul dintre starurile NFL, a revenit la antrenamente la doar trei luni și jumătate după ce a suferit un stop cardiac pe teren. Sursă foto: Twitter Buffalo Bills
ADVERTISEMENT
13-08-2023
13:08

Damar Hamlin s-a întors pe teren

Damar Hamlin, fundaşul echipei Buffalo Bills, a revenit în liga profesionistă de fotbal american (NFL), la şapte luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren în timpul unui meci.

După ce a primit aprobarea medicilor, el a revenit la antrenamentele din afara sezonului şi a jucat în primul sfert al unui meci de pre-sezon împotriva celor de la Indianapolis Colts. Hamlin a făcut trei placaje în această partidă.

Hamlin, în vârstă de 25 de ani, s-a prăbuşit în timpul unui meci, pe 2 ianuarie, după ce a făcut un placaj şi a trebuit să fie resuscitat pe teren.

Jucătorul echipei de fotbal american Buffalo Bills a căzut ca secerat după un placaj în partida cu Cincinnati Bengals, disputată pe 2 ianuarie, și a fost resuscitat de două ori: o dată pe teren și o dată la spital.

Starul din NFL, primul antrenament după ce a suferit un stop cardiac

Nu au trecut decât trei luni și jumătate de la teribilul accident în care a suferit un stop cardiac, dar starul din NFL pare pregătit pentru o întoarcere spectaculoasă și a revenit la antrenamentele lui Buffalo Bills.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce am trăit mi-a schimbat viaţa, dar nu este finalul poveştii mele, intenţionez să joc din nou în NFL. Toată viața mea am încercat să profit de orice șansă, așa că intenționez să continui.

Am murit în direct la televizor în fața întregii planete și să fiu în viață este cel mai mare dar. Iubesc acest sport, vreau să îmi demonstrez mie și tuturor că mă pot întoarce. Vreau să demonstrez că putem alege să ne fie frică sau că putem continua”, a declarat Hamlin, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Primul său antrenament alături de colegii de la Buffalo Bills s-a limitat la exerciții la sol și de reacomodare a musculaturii cu efortul. ”Fizic, încep de la zero”, a recunoscut jucătorul în vârstă de 25 de ani.

Medicii l-au autorizat să revină la antrenamente

Managerul echipei Bufallo Bills, Brandon Beane, a anunțat că sportivul a trecut toate testele medicale și a fost autorizat să-și reia pregătirea: ”Damar Hamlin a consultat un ultim specialist vineri şi toţi specialiştii la care a fost l-au autorizat să îşi reia antrenamentele. S-a întors cu un spirit bun și vrea să revină în competiție”.

ADVERTISEMENT

Doctorii de la Centrul Medical al Universității din Cincinnati au dezvăluit că primul lucru de care s-a interesat sportivul, la trei zile după ce a ieșit din comă, a fost cine a câștigat partida. ”Da, ai câștigat. Ai câștigat jocul vieții”, a fost răspunsul medicilor.

Damar Hamlin a fost externat la o săptămână după ce a suferit un stop cardiac şi a trebuit să fie resuscitat pe teren. Doctorul William Knight, de la spitalul Cincinnati, a spus că a mers cu jucătorul la aeroport, de unde acesta a luat un avion spre Buffalo.

ADVERTISEMENT

Sportivul a mai petrecut încă 48 de ore la spitalul din Buffalo, iar la nouă zile după teribilul accident din partida cu Cincinnati Bengals, învinsa de anul trecut din Super Bowl, a ajuns acasă pe propriile picioare.

ADVERTISEMENT