Sport

Starul dorit de Luis Enrique. PSG, dispusă să renunțe în schimb la doi jucători

Luis Enrique vrea să transfere la PSG un star din Premier League. Campioana Franței este pregătită să renunțe în schimb la doi fotbaliști.
18.07.2023 | 16:35
Starul dorit de Luis Enrique PSG dispusa sa renunte in schimb la doi jucatori
Luis Enrique îl vrea pe Bernardo Silva de la PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Luis Enrique vrea să-și contureze lotul în această vară pentru marele vis al lui PSG, acela de a cuceri trofeul Ligii Campionilor. Campioana Franței are nevoie de întăriri după plecarea lui Messi, dar și în urma incertitudinilor legate de viitorul lui Mbappe și Neymar pe Parc des Princes.

Starul dorit de Luis Enrique. PSG, dispusă să renunțe în schimb la doi jucători

Astfel, Luis Enrique, noul antrenor al parizienilor, și-a pregătit strategia pentru perioada de transferuri din vară. Primul pe lista antrenorului spaniol este Bernardo Silva, de la Manchester City. Portughezul este văzut ca înlocuitor pentru Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Deși mai are contract cu „Cetățenii” până în vara anului 2025, lusitanul nu mai vrea să continue la Manchester City. Reprezentanții lui PSG au ajuns la un acord cu Bernardo Silva în ceea ce privește detaliile financiare din contract, iar singurul impediment îl reprezintă negocierile cu oficialii lui Manchester City.

Pentru a ajunge la un numitor comun, PSG este dispusă să renunțe la doi jucători. Luis Campos, directorul sportiv al parizienilor, este pregătit să-i dea la schimb pe italienii Gianluigi Donnarumma și Marco Verratti, potrivit Foot Mercato.

ADVERTISEMENT

Manchester City ar fi respins oferta lui PSG

În ciuda eforturilor făcute de PSG, Manchester City ar fi respins oferta. Formația din Hexagon are nevoie de mult mai mult pentru a-i determina pe cei de la Manchester City să renunțe la Bernardo Silva. În sezonul trecut, internaționalul portughez a adunat 52 de meciuri, în care a reușit să înscrie 7 goluri și să ofere 6 pase decisive.

Marco Verratti ar fi suplinit plecarea lui Ilkay Gungodan la Barcelona, în timp ce Gianluigi Donnarumma, titular în poarta lui PSG, ar fi devenit o concurență acerbă pentru Ederson, portarul titular al campioanei din Premier League. Cert este faptul că Bernardo Silva nu își mai dorește să continue pe Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

Portughezul este dorit și de Barcelona. Xavi, antrenorul „catalanilor”, îl vrea cu insistență pe Bernardo Silva. Atât fostul jucător de pe Camp Nou, cât și oficialii clubului blaugrana au discutat despre varianta de a-l transfera pe Bernardo Silva, însă stadiul negocierilor a rămas în fază incipientă.

Dusan Vlahovic, amenințat de ultrașii lui PSG

Kylian Mbappe a anunțat că nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu PSG scadentă în vara anului 2024, însă parizienii vor să-l cedeze pe atacant încă din această vară pentru a nu-l pierde gratis. Astfel, campioana Franței s-a gândit deja la un înlocuitor, Dusan Vlahovic, de la Juventus.

ADVERTISEMENT

Înainte ca negocierile să avanseze, ultrașii lui PSG au afișat un banner uriaș în fața stadionului Parc des Princes. Atacantul sârb a fost amenințat de suporterii înrăiți ai campioanei Franței. „Vlahovic, vino la Paris și îți tăiem 3 degete”, au afișat suporterii lui PSG, conform Goal. Amenințarea ultrașilor francezi a venit ca urmare a unui salut făcut de atacant care are anumite conotații naționaliste și religioase în Serbia.

ADVERTISEMENT