Fotbal international

Starul lui Bayern, Thiago, pus la zid de un jurnalist: ”Ar trebui să își doneze o parte din salariu”

15.03.2020 | 17:30
Starul lui Bayern Thiago pus la zid de un jurnalist Ar trebui sa isi doneze o parte din salariu
ADVERTISEMENT

Bundesliga, prima ligă de fotbal a Germaniei, a fost ultimul campionat de top suspendat din cauza coronavirus. Această întârziere a șefilor fotbalului german l-a revoltat pe starul lui Bayern, Thiago, cel care a ieșit public cu acuzații extrem de acide. Ulterior, și fostul catalan a fost pus la zid de un jurnalist de la Bild.

Jucătorul lui Bayern, Thiago, criticat de un jurnalist german: ”Ar trebui să își doneze o parte din salariu”

În urmă cu trei zile, mijlocașul spaniol al campioanei Germaniei, Thiago Alcantara, a avut un mesaj extrem de dur după ce nemții nu au oprit meciurile din Bundesliga, deși coronavirusul face ravagii în Europa, atât printre oameni de rând, cât și printre alți jucători de fotbal.

ADVERTISEMENT

”Pentru cei de la ligă: sunteți iresponsabili! Este o nebunie. Vă rog să nu va mai jucați și să vă treziți la realitate. Haideți să fim cinstiți, există lucruri mult mai importante decât orice sport”, a fost mesajul postat de Thiago Alcantara, înainte ce meciurile din acest weekend din Bundesliga să fie oprite.

Poziția dură a lui Thiago a stârnit reacții în presa din Germania. Jurnalistul Matthias Brugelmann, angajat la celebra publicație Bild, îl pune la zid pe starul de la Bayern.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Brugelmann, starul campioanei Germaniei, plătit cu un salariu de peste 10.000.000 de euro anual, ar trebui să dea un exemplu în această perioadă și să doneze din veniturile sale uriașe.

“Consider că ar fi minunat dacă Thiago ar da un exemplu bun acum. Ar fi un semn minunat de solidaritate dacă ar dona o parte din salariul său format din două cifre într-un fond de solidaritate din Bundesliga”.

ADVERTISEMENT

Bundesliga, amânată momentan până pe 2 aprilie

Vineri, 13 martie, cu câteva ore înainte de începutul etapei a 26-a a sezonului, șefii fotbalului din Germania au decis amânarea Bundesligii. Liga Germană de Fotbal a hotărât să întrerupă desfășurarea activității din primele două ligi, astfel încât Bundesliga și Bundesliga 2 vor fi amânate până pe data de 2 aprilie.

Până vineri, Bundesliga rămăsese ultima competiție majoră de fotbal din Europa care nu suferise nicio modificare, însă amenințarea coronavirusului i-a determinat pe nemți să se alăture celorlalte campionate din Europa care și-au întrerupt activitatea.

ADVERTISEMENT

Etapa trebuia să fie deschisă de meciul dintre Fortuna Dusseldorf și Paderborn, însă antrenorul oaspeților se simte rău și prezintă simptome de coronavirus, motiv pentru care a fost izolat și urmează să i se facă mai multe teste.

ADVERTISEMENT