Sport

Starul lui Xavi de la Barcelona a doborât recordul deținut de Sergio Ramos la naționala Spaniei. Este bun prieten cu un român

Legendarul Sergio Ramos nu a apucat să se retragă, dar recordurile sale sunt deja doborâte, totul după ultima partida a Spaniei, jucătorul lui Xavi a stabilit o nouă bornă!
25.03.2024 | 08:00
Starul lui Xavi de la Barcelona a doborat recordul detinut de Sergio Ramos la nationala Spaniei Este bun prieten cu un roman
Xavi, în extaz după debutul fundașului său în naționala Spaniei / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Madrilenul este văzut de mulți drept cel mai mare fundaș din istoria naționalei Spaniei, însă recordurile sale deja cad. Direct de sub bagheta lui Xavi, Pau Cubarsi doboară un prim record cu debutul în naționala ibericilor, după ultimul joc.

Nou record stabilit de jucătorul lui Xavi pentru naționala ibericilor

Pau Cubarsi, unul dintre pariurile lui Xavi, a debutat pentru naționala ibericilor contra Columbiei, viitoarea adversară a României, meci pierdut cu 1-0, la Londra. Fundașul a doborât recordul anterior, deținut de Sergio Ramos cu 18 ani, 11 luni și 28 de zile!

ADVERTISEMENT

La momentul debutului, fundașul Barcelonei avea doar 17 ani și 2 luni, fiind al doilea record de vârstă doborât. Selecționerul Spaniei l-a introdus pe teren în minutul 83 în locul lui Laporte, bifand o nouă bornă istorică.

Începutul acestui an i-a adus lui Pau Cubarsi și un alt record de vârstă, în fazele eliminatorii ale Champions League. Stoperul a devenit cel mai tânăr debutant în fazele eliminatorii ale competiției, la 17 ani și 50 de zile, contra lui Napoli. Precedentul record a fost deținut de David Alaba, cu 17 ani și 258 de zile!

ADVERTISEMENT

Sezon de vis pentru fundașul lui Xavi, creștere a cotei de 16,6 ori!

Catalanul a avut un sezon de vis, unde a fost parte a lotului pentru naționala iberică la Campionatul Mondial U17. Atunci, juniorii spanioli s-au oprit în sferturi, contra Germaniei.

În acest moment, Pau Cubarsi speră la o convocare la EURO 2024, dar și la Jocurile Olimpice de la Paris! Astfel, se anunță o vară incendiară pentru fotbalistul care deja a adunat peste 10 prezențe în tricoul „blaugrana“

ADVERTISEMENT

Fundașul central avea o cotă de doar 1,5 milioane de euro acum 3 luni, multiplicând-o de 16,6 ori de atunci! Cota actuală a sa este de 25 de milioane de euro, iar debutul pentru „Furia Roja“ o va crește considerabil.

Prieten cu românul pierdut de FRF, foști colegi la juniorii Barcelonei

Leo Saca, un nume mai puțin cunoscut pe plan autohton, este un fundaș cu cetățenie română, proaspăt pierdut de FRF! Fundașul central este fost coleg al lui Pau Cubarsi în La Masia, și este așteptat să debuteze sub comanda lui Xavi curând.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli l-au lăudat pe român și l-au comparat chiar cu prietenul său, Pau Cubarsi, cel ce pare să devină o certitudine rapidă. Momentan, Leo Saca se află pe radarul lui Xavi și Laporte, iar prestațiile pentru U18 i-ar putea aduce biletul câștigător.

ADVERTISEMENT