Sport

Fotbalistul pierdut de FRF l-a impresionat pe Xavi! Lăudat de presa catalană, tot mai aproape de debutul la FC Barcelona!

FRF pierde un fotbalist care strălucește în celebra academie a clubului FC Barcelona, La Masia, iar presa din Catalonia anunță deja debutul său la formația lui Xavi.
22.03.2024 | 12:50
Fotbalistul pierdut de FRF la impresionat pe Xavi Laudat de presa catalana tot mai aproape de debutul la FC Barcelona
Xavi îl poate debuta în curând la FC Barcelona pe românul pierdut de FRF / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, sportul a devenit un câmp de negociere pentru fotbaliștii cu multiple pașapoarte, iar fotbalul românesc nu a fost scutit, cel mai recent caz fiind Radu Martin Ștefan, ce a debutat pentru naționala Ungariei!

Fotbalistul ratat de FRF, ochit de presa catalană

Leo Saca, în vârstă de doar 17 ani, este un fundaș central român cu cetățenie multiplă, care a ales să debuteze pentru naționala Republicii Moldova U21. Acesta deja a bifat 2 prezențe, fiind aproape de a fi pierdut definitiv de FRF, în cazul în care va avea 3 partide la naționala de seniori moldavă!

ADVERTISEMENT

Tânărul fundaș central este o piesă de bază pentru grupa de juniori U18 a FC Barcelonei, cea mai iubită echipa de către români, care îl supraveghează pentru un potențial debut în perioada următoare. Având în vedere creditul obținut prin performanțele sale și filosofia clubului, acesta a fost ochit și de presa spaniolă.

„Leo Saca, prietenul lui Pau Cubarsi, care strălucește în La Masia“ a fost materialului publicat de cotidianul catalan E-Noticies.

ADVERTISEMENT

Fundașul central este un apropiat al lui Pau Cubarsi, jucător de doar 17 ani, provenit din celebra academie, care deja a adunat 13 partide sub comanda lui Xavi.

Debutul la FC Barcelona, tot mai aproape

Presa catalană l-a lăudat pe tânărul fundaș român, despre care spune că este deja în vizorul lui Xavi. Acesta ia în calcul un potențial debut, fiind surprins de calitățile și ascensiunea lui Leo Saca.

ADVERTISEMENT

„Laporta și Xavi urmăresc zi de zi evoluția lui Leo Saca și sunt realmente surprinși. Cu un fizic impunător, cu o ieșire din apărare foarte limpede și forță în faza defensivă, Leo Saca e așteptat să facă lucruri mari în tricoul Barcelonei”, au scris jurnaliștii catalani pentru sursă citată.

„După ce l-a descoperit pe Pau Cubarsi, Barcelona lucrează deja la dezvoltarea lui Leo Saca. Foarte tânărul fundaș central, de picior stâng, are origini moldovene și a ajuns la Barcelona când avea doar 9 ani. De atunci nu s-a oprit din a învăța, a progresa și a-și îmbunătăți jocul“, s-a mai regăsit în materialul publicat în presă catalană.

ADVERTISEMENT

FRF aproape de a-l pierde definitiv pe fotbalistul de la academia Barcelonei

Lucrurile încă nu sunt pierdute complet pentru FRF, întrucât Leo Saca a debutat doar pentru formațiile de juniori ale Moldovei. Acest lucru îi permite și acum să evolueze pentru naționala României de seniori.

Însă, fundașul central pare fericit sub tricoul moldovenilor, declarând după partida cu Suedia U21, pierdută cu 4-0: „Sunt foarte fericit. E o experiență frumoasă să joci pentru națională, am simțit-o în partida cu Suedia. Colegii m-au primit cu brațele deschise, în pofida diferenței de vârstă. Sunt că acasă. Sper să fiu convocat și în partida cu Gibraltar și să marchez pentru Moldova“, conform Sport.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: