Sport

Starurile fotbalului mondial nu rămân indiferente la tragedia din Turcia! Sumele uriașe pe care le-au donat Messi, Ronaldo sau Mbappe

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Kylian Mbappe au făcut gesturi emoționante pentru oamenii afectați de cutremurul devastator din Turcia și Siria.
12.02.2023 | 14:02
Starurile fotbalului mondial nu raman indiferente la tragedia din Turcia Sumele uriase pe care leau donat Messi Ronaldo sau Mbappe
Lionel Messi a egalat un nou record deținut de Cristiano Ronaldo. Foto: Getty Images.
ADVERTISEMENT

Peste 25. 000 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului devastator din Turcia și Siria, însă cei mai bogați fotbaliști de pe planetă au reacționat prompt.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe și alte staruri ale fotbalului mondial, solidari cu tragedia din Turcia

Merih Demiral, fundașul turc al lui FC Atalanta a anunțat o strângere de fonduri pentru refugiații din Turcia care au pierdut tot într-o singură noapte. Potrivit Washington Post, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi s-au alăturat imediat campaniei.

ADVERTISEMENT

Demiral chiar a dezvăluit că a vorbit personal cu Ronaldo, Bonucci și Dybala, care vor scoate la licitație tricouri rare, extrem de prețioase pentru colecționari și care vor fi și semnate. Toți banii vor fi donați către cei afectați de cutremur.

Până acum, cea mai mare sumă strânsă a venit în urma vânzării unui tricou al lui Cristiano Ronaldo de la Juventus, pentru care s-a plătit suma impresionantă de 212.450 de dolari.

ADVERTISEMENT

Ce staruri s-au mai alăturat acestei campanii umanitare

La apelul lui Demiral au mai răspuns deja Antoine Griezmann și Alvaro Morata, care și-au scos de asemenea la vânzare mai multe tricouri, urmați de Harry Kane și Dejan Kulusevski.

A venit apoi rândul jucătorilor lui Chelsea Londra și Manchester City: Eden Hazard, Erling Haaland și Kevin de Bruyne s-au alăturat și ei campaniei.

ADVERTISEMENT

Astfel, se așteaptă ca în următoarele zile să se ajungă la sute de mii de euro strânși pentru refugați, după ce Messi și Mbappe au scos și ei la vânzare cele mai de preț tricouri.

Lionel Messi a donat o sumă uriașă pentru cei afectați de cutremul din Turcia

Lionel Messi nu a decis doar să își scoată tricourile de colecție la licitație, ci a și donat deja nu mai puțin de 3.500.000 de euro pentru refugiații din Turcia și Siria, lucru pe care l-a făcut imediat după producerea tragediei.

ADVERTISEMENT

UEFA a donat de asemenea 200.000 de euro, în timp ce alți 150.000 de euro s-au dus către Federația Turcă de Fotbal. Încă 50.000 de euro au mers către două organizații non-guvernamentale care își desfășoară activitatea în sudul Turciei și în Siria. Premier League a donat de asemenea un milion de euro, iar sumele vor crește din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT