Sport

Statistică înfiorătoare pentru Universitatea Craiova! De câte ori au reușit oltenii să o învingă pe FCSB în deplasare

Universitatea Craiova are o statistică dezastruoasă în meciurile din deplasare disputate împotriva FCSB-ului, numărul de victorii obținute de olteni fiind infim.
03.04.2022 | 08:45
Statistica infioratoare pentru Universitatea Craiova De cate ori au reusit oltenii sa o invinga pe FCSB in deplasare
Universitatea Craiova are o statistică dezastruoasă în meciurile din deplasare disputate împotriva FCSB-ului, numărul de victorii obținute de olteni fiind infim
ADVERTISEMENT

Marele derby FCSB – Universitatea Craiova este așteptat cu sufletul la gură de fanii olteni, care își doresc să termine sezonul măcar pe locul 2 din Casa Pariurilor Liga 1. Însă, dacă este să ne luăm după statistică, formația patronată de Gigi Becali este favorită certă la victorie.

Statistică înfiorătoare pentru Universitatea Craiova în meciurile din deplasare cu FCSB

Prima confruntare dintre FCSB și Universitatea Craiova, după promovarea din 2014 a formației oltene în primul eșalon, a avut loc pe data 2 august 2014, în etapa a doua din Liga 1. Meciul s-a desfășurat pe stadionul „Steaua” și a fost câștigat de echipa lui Gigi Becali cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Din 2014 și până în 2022, cele două echipe s-au întâlnit în 27 de partide oficiale, iar statistica relevă faptul că Universitatea Craiova a reușit să o învingă o singură dată pe FCSB în deplasare, în această perioadă.

Singurul meci în care Universitatea Craiova a răpus-o pe FCSB, în deplasare

Singurul meci în care Universitatea Craiova a reușit să se impună în fața FCSB-ului, în deplasare, a avut loc în penultima etapă de play-off-ul sezonului trecut. Atunci, formația olteană, care îl avea pe bancă pe grecul Marinos Ouzounidis, o învingea pe formația roș-albastră cu scorul de 1-0, grație golului marcate de Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Duminică, la ora 19:00, pentru Universitatea Craiova urmează un nou test, în deplasare, cu FCSB. Trupa lui Laurențiu Reghecampf trage tare pentru a termina sezonul pe locul 2 din Casa Pariurilor Liga 1, ocupat, în prezent, de FCSB. De cealaltă parte, FCSB încearcă in extremis să o detroneze pe CFR Cluj, care ocupă locul de lider, și să câștige titlul de campioană.

Universitatea Craiova, decimată de gripa sezonieră

FANATIK a scris, în exclusivitate, încă de pe 24 martie despre faptul că Universitatea Craiova este devastată de gripa sezonieră, nu mai puțin de zece jucători având simptome de viroză respiratorie. Primele simptome au început să apară imediat după meciul cu FC Voluntari, jucat pe 18 martie.

ADVERTISEMENT

Pe 31 martie, Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a confirmat informația oferită de FANATIK și a anunțat că trupa olteană a reușit să scape de focarul de gripă.

„Din păcate, suntem decimați în momentul acesta. Dacă meciul ar fi fost acum patru-cinci zile, n-am fi putut aduce zece jucători valizi, pentru că am avut un focar de gripă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii efectiv nu au putut să se antreneze. Markovic, Baiaram și Cîmpanu au ajuns ieri dimineață. Sunt sigur că suporterii vor veni alături de noi, la București.

La partidele cu FCSB n-am avut niciodată probleme cu biletele. Aveam amical cu Pandurii sâmbătă, dar a fost anulat. Ne-ar fi prins bine acel amical.

Reghecampf este bine. Și el a fost patru-cinci zile la pat, a fost pe perfuzii. Și Marian Copilu a fost foarte grav. A fost un focar foarte păcătos, care a plecat de la meciul cu Voluntari.

Noi, la meciul cu Voluntari, avem oarecum o scuză, deoarece minim șapte jucători au avut o situație complicată. Începutul bolii debuta”, a declarat Mihai Rotaru, la PRO X.

  • 19,44 milioane de euro este cota lotului Universității Craiova, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: