News

Stațiunea care atrage ca un magnet turiștii de Crăciun. ”Venim de 20 de ani”

O stațiune din Bihor este arhiplină de Crăciun. Turiștii sunt atât de mulțumiți încât vin an de an, unii chiar de mai multe decenii
25.12.2023 | 18:41
Statiunea care atrage ca un magnet turistii de Craciun Venim de 20 de ani
Turiștii sunt răsfățați cu bunătăți tradiționale Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Băile Felix este stațiunea devenită a doua casă pentru români de Crăciun. Gradul de ocupare este aici de 100% în perioada sărbătorilor de iarnă, iar gazdele nu precupețesc niciun efort pentru turiștii care le trec pragul.

Stațiunea care atrage ca un magnet turiștii de Crăciun

Șoriciul, friptura și celelalte delicatese specifice perioadei sunt pregătite chiar în fața turiștilor. După ce s-au delectat cu bunătățile oferite de gazde, turiștii au încins o horă alături de ansamblurile populare.

ADVERTISEMENT

Turiștii veniți din toată țara, dar și din străinătate au avut parte de un adevărat festin la Băile Felix. Un porc imens a fost sacrificat, iar coada pentru șorici a fost una pe măsură.

”A devenit deja o tradiţie la noi ca în ajunul Crăciunului să facem pomana porcului. Efectiv bucătarii noştrii ies în curte, împreună cu clienţii, pregătesc preparatele tradiţionale”, explică Dumitru Fechete, director hotel, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Turiștii au renunțat la orice restricție culinară și s-au înfruptat din toate preparatele. ”Sarmale, jumări, tobă, cârnaţi, şi slăninuţă un pic. Noi venim în fiecare an şi de aceea mâncăm”, a declarat unul dintre turiști.

Pentru alți turiști stațiunea bihoreană a devenit o a doua casă în perioada sărbătorilor de iarnă. ”De la Braşov venim şi de 20 de ani venim în fiecare. E ca la noi acasă”, spune un turist.

ADVERTISEMENT

După o masa copioasă, oaspeții au încins şi o horă tradițională. Stațiunea bihoreana are un grad de ocupare de 100% în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru 3 nopți petrecute într-un hotel de 4 stele, turiștii au plătit 1.400 de lei și au avut incluse toate mesele, dar și acces la zonele de relaxare cu apa termală.

Stațiunea are anul acesta, pentru prima oară, un târg de Crăciun. Târgul din Băile Felix și-a deschis porțile în 30 noiembrie și va rămâne deschis până în 7 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Căsuțe îmbietoare, dulciuri nostalgice și cadouri fermecătoare au împodobit piațeta de pe strada Primăverii. Târgul este deschis între orele 17:00-21:00, iar sâmbăta și duminica între orele 12:00-21:00.

ADVERTISEMENT