Life

Stațiunea considerată o adevărată bijuterie pe care e bine s-o eviți. Mulți turiști au fost dezamăgiți de ce au găsit aici

Stațiunea considerată o adevărată bijuterie a generat mari dezamăgiri în rândul turiștilor. Se pare că mulți ajung acum să o evite.
28.07.2023 | 21:00
Statiunea considerata o adevarata bijuterie pe care e bine so eviti Multi turisti au fost dezamagiti de ce au gasit aici
Stațiunea considerată o adevărată bijuterie pe care e bine s-o eviți. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea considerată o adevărată bijuterie a generat un val de nemulțumiri. Dacă până acum era una dintre cele mai apreciate, aflați că dacă ajungeți pe acolo, ați putea să aveți parte de o dezamăgire.

Stațiunea considerată o adevărată bijuterie pe care e bine s-o eviți.

Stațiunea iubită de români și considerată o adevărată bijuterie este cel mai mare regret al britanicilor. Este vorba despre Mykonos, Grecia, unde o mare parte dintre britanici nici că își mai doresc să ajungă.

ADVERTISEMENT

Un sondaj recent realizat arată că topul preferințelor britanicilor s-au schimbat. Stațiunea în care nimeni nu mai vrea să ajungă este Mykonos din Grecia. La polul opus, Valencia este destinația cea mai îndrăgită.

Peste 3.500 de persoane au fost invitate să își evalueze experiențele în 44 de orașe și localități de coastă din întreaga Europă. Localitățile au fost notate în funcție de 12 criterii. Mai exact, este vorba despre plajă, malul mării sau portul de agrement.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au contat și mâncarea, băutura, cazarea, atracțiile turistice, activitățile, cumpărăturile, divertismentul, liniștea și pacea, siguranța, amabilitatea și, evident, raportul calitate-preț. Iar Valencia a reușit să fie în fruntea clasamentului, cu un scor de 91%.

Vizitatorii au lăudat plajele orașului, potrivit Which?, acordându-le cinci stele din cinci. De altfel, Valencia a fost singura destinație spaniolă din sondaj care a obținut punctaj maxim pentru raportul calitate-preț.

ADVERTISEMENT

De asemenea, orașul a primit cinci stele pentru calitatea atracțiilor turistice, cumpărături, amabilitate și atractivitate și nu a obținut mai puțin de patru stele la niciuna dintre celelalte categorii.

„O alegere mai puțin evidentă decât Barcelona (locul șase, 84%). Vizitatorii din Valencia au simțit beneficiul numărului relativ mai mic de turiști, cu străzi pline de viață, dar nu supraaglomerate. Acest lucru a fost evidențiat de nota de cinci stele pentru liniște și pace”, arată Which?, citată de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo  de aceste oportunități și mâncarea, dar și arhitectura e una pe măsură mai arată sursa citată. ”Oferă, de asemenea, o scenă gastronomică renumită și un amestec intrigant de arhitectură istorică și futuristă, pe care un respondent a lăudat-o ca fiind “uimitoare, chiar și departe de centrul orașului”‘, notează Daily Mail.

Turiștii britanici, dezamăgiți total de Mykonos din Grecia

Iar pe locul doi avem, cu un scor de 88%, Veneția și Porto. Orașul din Portugalia a fost descris ca fiind ”pitoresc” și de altfel cotat cu cinci stele pentru amabilitate, dar și pentru portul de agrement.

Nu același lucru îl putem spune și despre Mykonos, Grecia. Stațiunea unde numeroși români merg în vacanțe le displace cel mai mult celor intervievați. Personalul de aici nu este deloc amabil, iar nici plajele, ori mâncarea sau raportul calitate-preț nu pot fi comparate cu alte locații din Europa.

Prețurile pentru cazare sunt enorme, arată sursa citată. De asemenea, siguranța, dar și plajele nu prea au primit voturi favorabile. Singurul capitol la care stațiunea ”a reușit” să atragă turiști a fost reprezentat de atracțiile turistice din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: