News

Stațiunea de la malul mării pe care trebuie s-o evite toți turiștii. Trăiești un coșmar dacă mergi în vacanță aici

Stațiunea de la malul mării pe care trebuie s-o evite toți turiștii în această perioadă. Cei care ajung pe litoral trăiesc un coșmar în această zonă.
27.05.2023 | 15:07
Statiunea de la malul marii pe care trebuie so evite toti turistii Traiesti un cosmar daca mergi in vacanta aici
Stațiunea de la malul mării pe care trebuie s-o evite toți turiștii. Sursa foto: capturi Observator News
ADVERTISEMENT

Stațiunea de la malul mării pe care trebuie s-o evite toți turiștii care vor să aibă parte de momente de relaxare în această perioadă. Cei care ajung aici trăiesc un coșmar, în loc de momente plăcute.

Stațiunea de la malul mării pe care trebuie s-o evite toți turiștii

În această perioadă, în prag de vară și de vacanțe, la malul Mării Negre, pe litoralul românesc, lucrurile se mișcă destul de greu. Mare parte din oraşul Constanţa e un veritabil șantier. În stațiuni, sunetul bormașinilor răsună la tot pasul.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a ajunge la zonele de cazare sau pe plajă, turiştii trebuie să treacă printr-o pădure de utilaje de construcții și muncitori. Înainte de o baie mult așteptată, turiștii sunt obligați să treacă prin mizerie și nori de praf. În plus, mașinile circulă cu 5 kilometri la oră.

Cea mai gravă situație este în Năvodari. Drumul către plajă e un calvar. Cei care ajung aici fac slalom prin zone cu structuri metalice și mult ciment. Sunetul odinioară relaxant al valurilor este acum înlocuit de zgomotul burghiilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nici centura orașului nu reprezintă o soluție mai bună pentru cei care caută alternative să ajungă în Mamaia sau Năvodari. ”Peste tot e la fel. Unde te duci, aștepți”, a spus, revoltat, un șofer, potrivit Observator News.

În România, legea impune ca toate șantierele să fie închise în întregime în perioada 15 mai – 15 septembrie. Ca de obicei, există câteva excepții de la această regulă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de construcțiile care sunt deja în derulare, proiectele care sunt finanțate extern și nu pot fi rambursate, lucrările sezoniere, intervențiile urgente și eforturile care nu afectează activitatea turistică sunt toate exceptate de la această reglementare.

Partea pozitivă a acestei perioade pentru turiști. E valabilă oferta ”Litoralul pentru toți”

Pe de altă parte, turiștii care vor să se bucure de mare în această perioadă, în ciuda lucrărilor din stațiuni, au şi avantaje. E în vigoare programul ”Litoralul pentru toţi”. Astfel, deținătorii de locații vin cu oferte mai iefine cu până la 70% faţă de vârful de sezon.

ADVERTISEMENT

În stațiunea Mamaia, acum, în perioada Rusaliilor cam de la 125 – 130 de lei pe cameră pentru un hotel de trei stele şi un hotel de patru stele 200 – 250 de lei camera cu mic dejun inclus”, spune proprietarul unei agenții de turism, pentru sursa citată.

În ceea ce privește Eforie Nord, aici cazarea la un hotel de trei stele pleacă de la 79 de lei pe cameră. Pentru această perioadă, circa 50 de hoteluri s-au înscris în programul care ţine până pe 18 iunie.

ADVERTISEMENT