News

Stațiunea din România care face adevărate minuni medicale. Se ajunge repede din București și n-ai nevoie de o avere. Nu vei mai da o grămadă de bani pe medicamente dacă mergi

Destinația românească care ajută oamenii cu probleme medicale. E aproape de Capitală și nu vei mai cheltui o sumă uriașă pe pastile.
14.07.2023 | 20:00
Statiunea din Romania care face adevarate minuni medicale Se ajunge repede din Bucuresti si nai nevoie de o avere Nu vei mai da o gramada de bani pe medicamente daca mergi
Destinația românească care ajută oamenii cu probleme medicale. E aproape de Capitală și nu vei mai cheltui o sumă uriașă pe pastile. Sursa foto: Facebook / Peisaje frumoase din România
ADVERTISEMENT

Staţiunea din România care face adevărate minuni medicale. Se ajunge repede din București și n-ai nevoie de o avere. Nu vei mai da o grămadă de bani pe medicamente dacă mergi. E situată într-o zonă cu aer curat și multă verdeață.

Destinația românească care ajută oamenii cu probleme medicale. E aproape de Capitală și nu vei mai cheltui o sumă uriașă pe pastile

Destinația românească care ajută oamenii cu probleme medicale se află în județul Argeș, pe raza localității Bârla. Comuna amplasată la câmpie este recunoscută pentru staţiunea balneoclimaterică Bădeşti.

ADVERTISEMENT

Locul este destul de aproape de Capitală și nu vei mai cheltui o sumă uriașă pe pastile. Turiștii au la dispoziție aparatură modernă pentru tratamentul diversele boli. Are instalaţii pentru electroterapie și băi calde cu apă minerală.

Acestea sunt recomandate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale, a celor neurologice periferice sau a afecţiunilor aparatului locomotor. De asemenea, cei interesați pot trata entorsele, luxațiile și fracturile, precum și alte afecțiuni medicale.

ADVERTISEMENT

Oamenii pot ajunge aici destul de ușor, având la dispoziție mai multe căi de acces, atât feroviar, cât și rutier. Turiștii care nu dispun de mașină personală pot alege să folosească cursele de autobuze care pleacă din mai multe orașe.

Staţiunea balneoclimaterică Bădeşti, un obiectiv turistic important

Staţiunea balneoclimaterică Bădeşti reprezintă un obiectiv turistic important din zona Munteniei. E construită la aproape 60 de kilometri de orașul Pitești din județul Argeș și este o bază de tratament cunoscută de multă lume.

ADVERTISEMENT

Un localnic susține că satul din comuna Bârla a fost redenumit undeva în anii ’70 – 90, perioadă în care s-a construit complexul turistic. Câțiva muncitori care lucrau la forajul de petrol au descoperit apele termale cu efecte asupra sănătății.

Aceștia au scos la suprafață un amestec de apă termală cu lichid de foraj. Ulterior, s-a dezvoltat staţiunea cu băi termale iodurate, clorosodice. Aceasta a ajuns să fie comparată cu cea de la Băile Felix, județul Bihor.

ADVERTISEMENT

„Este ca lăptic, şi lăpticul este medicament”, a declarat o persoană din sat despre medicul Alexandru Pârvu care tratează oamenii de toate bolile pământului, în special de bolile venerice, scrie jurnalul.ro.

ADVERTISEMENT