Life

Stațiunea din România considerată magică. Nu arată în niciun an la fel, iar povestea ei e cu adevărat specială

Stațiunea din România care își schimbă an de an culoarea, iar turiștii și clienții merg acolo pentru atât pentru beneficiile pentru sănătate, dar și pentru relaxare.
29.06.2023 | 08:32
Statiunea din Romania considerata magica Nu arata in niciun an la fel iar povestea ei e cu adevarat speciala
Statiunea din Romania care se schimba in fiecare anotimp
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România în care apa își schimbă culoarea, în funcție de anotimp, este una dintre cele mai mari atracții. Este vorba de Stațiunea Săcelu din Gorj care și-a deschis porțile în weekend-ul 24-25 iunie 2023. Mii de turiști s-au înghesuit să prindă un loc într-una dintre cele mai specatculoase locații din țară. În plus, stațiunea Săcelu are și o poveste fascinantă.

 Stațiunea din România care atrage mii de turiști an de an. De ce își schimbă culoarea an de an

Statiunea Sacelu din România reprezintă una dintre atracțiile turistice importante ale judetului Gorj. Este o statiune balneoclimaterica importanta care trateaza diferite afectiuni. Printre acestea enumerăm: boli ale aparatului locomotor (afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, osteoporoză); afecţiuni neurologice periferice (pareze uşoare, paralizii); afecţiuni ale sistemului nervos central; afecţiuni ginecologice; afecţiuni ale aparatului respirator; afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale.

ADVERTISEMENT

Statiunea Sacelu se afla situata in judetul Gorj, la o altitudine de 340 metri, printre dealuri pline de paduri de foioase si conifere, la jumatatea distantei intre Targu Jiu (30 km) si Tagu Carbunesti (25 km).

Bazinele din stațiunea Săcelu își schimbă culoarea constant. Care este motivul

Un fenomen interesant pe care îl prezintă stațiunea Săcelu este culoarea diferită pe care o capătă. În funcție de anotimp apa din cele patru bazine își schimbă culoarea. Nu doar schimbarea de temperatură determină schimbarea culorii, ci și alți factori.

ADVERTISEMENT

Studii de specialitate au evidențiat faptul că microorganismele care trăiesc în aceste bazine provoacă colorarea diferita a apei. Dinamica lor pe parcursul anului au beneficii și asupra sănătății.  Dintre acestea, bacteriile sulfuroase colorate de obicei în roșu și verde determină nuanță predominanta a apei. Acestea tratează probleme de sănătate precum reumatism și diferite afecțiuni ale sistemului locomotor.

Culoarea verde-deschis din bazinul 3 este pusa pe seama proceselor de oxidare pe care le suferă apa de foraj ce pătrunde în bazin. Apa din bazinul 4 poate suferi variații bruște ale culorii. Ea poate fi zmeurie sau verzui-închisă, colorația predominantă fiind dată de bacteriile care se dezvoltă în bazin.

ADVERTISEMENT

Cât costă un bilet în stațiunea Săcelu din România

Au trecut 1735 de ani de la prima atestare a staţiunii balneare din Gorj. Se spune că toți cei care se scăldau în aceste ape se vindecau de boli și de alte afecțiuni. A devenit în timp singura stațiune balneară din Gorj care se bucură de un succes formidabil.

Stațiunea Băile Săcelu din Gorj și-a deschis porțile în weekendul 24-25 iunie 2023. Intrarea în bazinele cu apă cu diferite proprietăți costă 25 de lei, iar tariful pentru un șezlong este de 10 de lei. Pe vremuri, stațiunea balneară se deschidea de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul