News

Staţiunea din România pe care o vor lua cu asalt turiștii. Cazarea și mâncarea sunt ieftine, oricine poate prinde peşte și peisajele sunt fabuloase

Staţiunea din România îndrăgită de turiști, care va fi luată cu asalt. Peisajele sunt spectaculoase, mai ales în lunile de primăvară.
24.02.2024 | 21:54
Statiunea din Romania pe care o vor lua cu asalt turistii Cazarea si mancarea sunt ieftine oricine poate prinde peste si peisajele sunt fabuloase
Staţiunea din România pe care o vor lua cu asalt turiștii. Foto Descoperă Delta Dunării
ADVERTISEMENT

Staţiunea din România pe care o vor lua cu asalt turiștii. Primăvara aduce cu ea dorința de a călători și având în vedere că natura renaște, foarte multe persoane aleg vacanțele în Delta Dunării.

Staţiunea din România îndrăgită de turiști, peisajele sunt fabuloase

În această perioadă, administratorii hotelurilor și pensiunilor pregătesc oferte speciale pentru cei care plănuiesc să ajungă în Deltă. Pe lângă peisajele fermecătoare, pe turiști îi așteaptă activități menite să le facă vacanțele cu adevărat speciale.

ADVERTISEMENT

Unul dintre locurile preferate de oaspeți este Crișan, din județul Tulcea. De aici, turiștii pot porni spre lacul Bogdaproste, Pădurea Letea, Sulina sau Mila 23. Excursiile organizate de ghizii turistici tulceni pot începe de la primele ore ale dimineții și durează până la apus.

„Avem mai multe tipuri de excursii. Cea mai ușoară ca timp este de două ore. Aceasta include plimbarea pe canale și lacuri, unde se pot vedea multe păsări și flora Deltei.

ADVERTISEMENT

La dispoziția turiștilor punem în jur de 50 de ambarcațiuni, iar programul începe de la răsărit și ține până la apus”, a declarat Vasile Dumitru, ghid turistic în Delta Dunării, pentru Antena 3 CNN.

Ce pot vizita turiștii în Deltă

Cei mai mulți care ajung în această zonă optează pentru călătoria spre Lacul Bogdaproste, unde pot fi văzute sute de specii de păsări. De asemenea, locul este ales pentru pescuitul la știucă, crap, biban sau caras.

ADVERTISEMENT

Și turiștii străini aleg să își petreacă vacanța în Deltă, iar ghizii spun că primăvara este anotimpul cel mai potrivit datorită peisajelor fabuloase. În plus, țânțarii sau alte insecte încă nu dau bătăi de cap în această perioadă.

Totodată, Pădurea Letea se află pe lista destinațiilor care ar trebui vizitate în lunile aprilie, mai și iunie, imaginea care îi întâmpină pe turiști fiind absolut încântătoare. De la resortul din Crișan, oaspeții pot ajunge cu barca spre locurile unde pot fi văzuți caii sălbatici.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faimoșii cai sălbatici, oamenii sunt atrași de cele peste 3.000 de specii de plante și animale. Deși suntem în luna februarie, administratorii locurilor de cazare spun că au deja cereri pentru minivacanța de 1 Mai și pentru sărbătorile pascale.

ADVERTISEMENT