News

Stațiunea din România unde copiii pot schia cel mai bine. A fost invadată de turiști în minivacanță

Stațiunea din România preferată de familiile cu copii. Micuții pot schia cel mai bine aici. Turiștii au venit în număr mare.
03.12.2023 | 12:43
Statiunea din Romania unde copiii pot schia cel mai bine A fost invadata de turisti in minivacanta
Stațiunea din România unde copiii pot schia cel mai bine. Foto gohunedoara.com
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România unde copiii pot schia cel mai bine și care a fost invadată de turiști în minivacanța de 1 Decembrie. Zilele libere au fost așteptate cu nerăbdare de românii care au petrecut cu prilejul Zilei Naționale.

Stațiunea din România unde copiii pot schia cel mai bine

Drept urmare, stațiunile montane au fost pline, printre acestea fiind și cele de pe Valea Jiului. Cum sezonul de schi a fost deschis mai devreme în acest an, românii au vrut să se bucure de sporturile de iarnă, în minivacanța de 1 Decembrie.

ADVERTISEMENT

Printre preferatele turiștilor a fost stațiunea Straja, care este aleasă de mii de turiști și prin prisma faptului că este cea mai potrivită pentru copii. De altfel, cei mici au fost foarte încântați că au putut schia.

Administratorii spun că turiștii  veniți să schieze sunt încântați de peisaj și zăpada. Cei mai mici clienți au trei ani și jumătate. „Se schiază pe două pârtii. Se schiază chiar bine.

ADVERTISEMENT

Lumea a venit, e dornică să înveţe să schieze, sau să se perfecţioneze. Avem clienţi şi mici, foarte mici, 3 ani jumate şi mai mărişori. Şi ne-am bucurat alături de ei”, au transmis aceștia, potrivit Observatornews.ro.

Peste 200 de pensiuni, vile și case de vacanță sunt în stațiunea Straja, situată la altitudinea de 1.400 de metri. În acest weekend, gradul de ocupare a fost de peste 50 de sută, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce pot vizita turiștii care ajung în Straja

Straja se află în apropiere de localitatea Lupeni, din județul Hunedoara, devenind stațiune turistică în anul 2002. Are șapte pârtii de schi amenajate și dotate cu instalație de transport pe cablu.

Reprezintă una dintre destinațiile apreciate și alese de turiști atât iarnă, cât și în timpul verii. Este preferată atât pentru practicarea sporturilor de iarnă, petrecerea sărbătorilor, dar și pentru drumețiile care pot fi făcute vara.

ADVERTISEMENT

Totodată, turiștii pot vizita Schitul Straja, la care se poate ajunge printr-un tunel cu o lungime de 50 de metri. Crucea din metal, cu o înălțime de 18 metri și o lățime de 9 metri, este un alt obiectiv turistic care poate fi vizitat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: