Life

Locurile din România în care poţi schia în minivacanţa de 1 Decembrie. Cele mai bune pârtii din 2023

Se apropie minivacanţa de 1 Decembrie, așa că cei mai mulți români sunt interesați să afle unde pot schia în perioada respectivă, la noi în țară.
27.11.2023 | 08:24
Locurile din Romania in care poti schia in minivacanta de 1 Decembrie Cele mai bune partii din 2023
Cele mai multe pârtii din România se deschid la început de decembrie/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ca-n fiecare an, românii se orientează către destinațiile montane în minivacanța de 1 Decembrie 2023. Drept urmare, administratorii pârtiilor de schi s-au pregătit deja și își așteaptă turiștii. Iată unde puteți schia în acest sezon și care sunt cele mai bune pârtii din 2023!

Ce pârtii de ski se deschid de 1 Decembrie

De joi, 30 noiembrie, românii vor avea oportunitatea de a se bucura de o nouă minivacanță, cea de 1 Decembrie. Ținând cont că sărbătoarea Sfântului Andrei cade într-o zi de joi, bugetarii vor beneficia de zile libere de joi până duminică. În acest caz, cei mai mulți au optat să petreacă câteva zile în stațiunile montane de la noi.

ADVERTISEMENT

Administratorilor domeniilor schiabile au dat deja drumul la treabă și îi așteptă pe pasionații de ski pe pârtii. Pentru că în ultimele zile a nins abundent la munte, turiștii și-au făcut rezervare pentru minivacanța de 1 Decembrie. Mulți dintre aceștia adoră sporturile de iarnă, așa că vor să știe ce pârtii sunt deschise la munte.

Așadar, dacă ați planificat să plecați câteva zile din oraș, trebuie să știți că administratorii domeniilor schiabile din România au anunțat că majoritatea pârtiilor își deschid porțile, mai ales pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Primul domeniu schiabil se deschide pe 29 noiembrie! Este vorba de Domeniul Schiabil Șureanu, acolo unde turiștii sunt invitați să se bucure de primele zăpezi ale acestui sezon: „Programul nostru se desfășoară zilnic între orele 10.00 și 17.00. Drumul este pregătit în așa fel încât să ajungeți la noi în cele mai bune condiții”, au transmis reprezentații Domeniului Schiabil Șureanu.

La Azuga se schiază deja

Și una dintre dintre pârtiile ce se vor deschide de 1 Decembrie este cea de la Azuga. Drept urmare, în weekendul 17-19 noiembrie 2023, dinainte de 1 Decembrie, administratorii domeniului schiabil au pornit tunurile care produc zăpadă artificială, pentru a consolida bazele omătului deja depus.

ADVERTISEMENT

La Azuga pot schia chiar și începătorii în acest sport de iarnă, administratorii domeniului în cauză începând lucrările pentru înzăpezire și în zona de la telescaun. Dar aceasta nu este singura pârtie numai bună de schiat în anul 2023.

Totodată, se deschid și pârtiile Mădăraş, Brașov și Transalpina! Turiștii sunt așteptați și la Mădăraş, în judeţul Harghita, acolo unde s-a depus un strat consistent de zăpadă, depășind 25 de centimetri. Pentru cei care preferă Brașov, tunurile ce produc zăpadă artificială pe trei pârtii de schi din stațiune au fost pornite încă de la finalul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

Stațiunile din Bucovina, preferate de români în minivacanța de 1 decembrie

În ultimii ani, și Bucovina reprezintă o altă regiune atractivă pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Mai precis, Zona Câmpulung Moldovenesc, care a beneficiat de multiple investiții, inclusiv din sectorul privat. Acolo s-au construit noi hoteluri și cabane, pentru toți turiștii.

De asemenea, în Vatra Dornei există patru pârtii de schi: Pârtia Dealul Negru, Pârtia Veverița, Pârtia Parc 1 și Pârtia Parc 2. Pentru cei care nu știu, Pârtia Dealu Negru ocupă locul al doilea la nivel național, având o lungime de 3.200 de metri.

ADVERTISEMENT
Tags: