Life

Staţiunea din România unică în Europa. Străinii vin de departe și sunt fascinați de noul Saint Tropez. Cazarea nu e scumpă deloc

Stațiunea din România unică în Europa îi impresionează pe străini. Este cunoscută ca noul Saint Tropez, iar cazarea nu e scumpă.
15.07.2023 | 23:00
Statiunea din Romania unica in Europa Strainii vin de departe si sunt fascinati de noul Saint Tropez Cazarea nu e scumpa deloc
Staţiunea din România unică în Europa, noul Saint Tropez. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află stațiunea din România unică în Europa, cunoscută ca noul Saint Tropez. Chiar și turiștii străini sunt impresionați de acest loc, unde se pot bucura de liniște.

Staţiunea din România unică în Europa, comparată cu Saint Tropez

La noi în țară există numeroase locuri în care turiștii își pot petrece sejurul. Fie că își doresc să meargă la munte sau la mare, există multe locații unde prețurile sunt foarte accesibile.

ADVERTISEMENT

Una dintre aceste stațiuni este Gura Portiței, un sat unic în Europa. Este situat pe limba de nisip unde Delta Dunării întâlnește Marea Neagră, iar turiștii sunt fascinați. Se află în localitatea Jurilovca, la 50 de km de Tulcea.

În trecut, Gura Portiței era doar un mic sat pescăresc, iar acum este preferat de cei care vor să se bucure de liniște, de apă și de mâncarea lipovenească. De asemenea, turiștii se bucură și de flora și fauna specifice zonei.

ADVERTISEMENT

Cu toate că satul a fost descoperit cu mai bine de 250 de ani în urmă, lucrările de amenajare pentru a-l transforma în destinație turistică au început abia în anul 1998.

Cei care vor să meargă la Gura Portiței trebuie să știe că aici se poate ajunge numai cu barca, ce poate fi luată din portul Jurilovca. Deși este un sat liniștit, unde nu se ajunge chiar ușor, dispune și de anumite facilități.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot merge la restaurant sau pe terenul de sport, iar copiii se pot juca în locul special amenajat. Pescuitul și plimbatul cu hidrobicicleta pe lacul Golovița se numără printre activitățile care pot fi desfășurate aici.

Un alt avantaj este faptul că satul nu va putea fi prea aglomerat, așa că turiștii își vor petrece sejurul în liniște. Numărul de locuri de cazare este mic, sub 100, potrivit businessmagazin.ro.

ADVERTISEMENT

Plaja Gura Portiței este una dintre cele mai izolate din România. Este renumită mai ales pentru nisipul auriu și apa limpede. O parte din această plajă este interzisă turiștilor deoarece este o zonă protejată a ecosistemului.

ADVERTISEMENT