News

Stațiunea perfectă pentru pensionari în această primăvară. Se poate merge cu bilet de tratament la hotel care dispune de băi

Stațiunea din România ideală pentru pensionari. Se poate merge cu bilet de tratament în locuri de cazare ce dispun de băi.
13.03.2024 | 20:33
Statiunea perfecta pentru pensionari in aceasta primavara Se poate merge cu bilet de tratament la hotel care dispune de bai
În ce stațiune din România sunt acceptați pensionarii care au bilet de tratament. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

O stațiune din România reprezintă locul ideal pentru pensionari în această primăvară. Sunt acceptați cu bilet de tratament în hoteluri care dispun de băi. Aici găsesc remedii pentru mai multe afecțiuni.

În ce stațiune din România sunt acceptați acei pensionari care au bilet de tratament

Covasna se numără printre acele stațiuni din România unde pensionarii sunt acceptați cu bilet de tratament. Locația merită vizitată în această primăvară, mai ales că este situat la doar 35 km de oraşul Sfântu Gheorghe, la 60 km de Braşov şi la 250 km de Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Aici există numeroase izvoare cu apă minerală carbogazoasă, bicarbonată sau care conțin compuși de iod, brom sau clor, recomandate în cazul bolilor cardiovasculare disfuncții hepatobiliare, boli digestive şi boli asociate.

Cardiologii din toate colțurile țării trimit pensionarii în această stațiune, dat fiind faptul că au și bilete de tratament. În plus, în Covasna, într-o pădure de pini, se află un spital de cardiologie.

ADVERTISEMENT

Astfel că, pensionarii pot beneficia de băi cu apă caldă carbogazoasă, mofete, izvoare pentru cură internă, instalații pentru electro- kineto- și hidroterapie, aerosoli si inhalații, precum și gimnastică.

Există mai multe ape minerale

În stațiunea ideală pentru pensionari există apele minerale carbogazoase, feruginoase, calcice hipotone si hipertone, respectiv mofetele cu emanații de gaze ușor radioactive.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, se pot trata persoanele care suferă de, hipertensiune arterială stadiul I şi II, sechele în urma atacurilor vasculare cerebrale
sechele infarct miocardic, insuficienţă mitrală şi aortică compensată.

Mai beneficiază de tratament cei care se confruntă cu valvulopatii, flebite superficiale şi profunde, boală varicoasă, arteriopatii, diabet zaharat, afecțiuni ginecologice și multe altele.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii februarie, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dezvăluit că plafonul alocat pentru biletele de tratament a crescut în 2024. Majorarea este de de la 120.000 de bilete asigurate la 135.000. În Covasna, pensionarii se pot caza la hotelul Dacia, în regim de 2 sau 3 stele.

ADVERTISEMENT