News

Bilete tratament 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Veste excelentă pentru o parte dintre pensionarii români. Guvernul a publicat lista stațiunilor unde aceștia pot merge la băi, precum și criteriile de acordare.
10.02.2024 | 12:23
Bilete tratament 2024 Lista statiunilor in care pot merge pensionarii anul acesta si criteriile de acordare
Bilete tratament 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare
ADVERTISEMENT

Așadar, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că plafonul alocat pentru biletele de tratament a crescut în 2024, astfel tot mai mulți pensionari se vor bucura de această experiență. Totuși, există o listă a stațiunilor care pot fi vizitate de bătrâni cu bilete de tratament.

Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Este vorba, așadar, despre o majorare la 135.000 de bilete asigurate prin Casa Națională de Pensii, de la 120.000, câte erau în 2023. Mai mult, potrivit premierului Marcel Ciolacu, plafonul acordat a crescut de la 300.000 la 400.000 lei.

ADVERTISEMENT

Beneficiarii sunt, la fel ca ți anii trecuți, pensionarii cu invaliditate, cei care au fost persecutați pe motive politice, persoanele cu handicap sau veteranii de război sau văduvele acestora. Conform RTV, trebuie ținut minte că nu se va schimba nici documentația care trebuie depusă la Casa de Pensii,.

Așadar, bătrânii care vor să beneficieze de aceste bilete de tratament trebuie să depună o cerere tip, alături de cuponul de pensie și un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de familie. Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Pensii, primele bilete vor fi emise din 19 februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Cât despre stațiunile și hotelurile unde bătrânii pot merge la băi, la tratament și la relaxare, acestea au fost prezentate deja. Așadar, cu mențiunea că bătrânii primesc aproximativ 3.000 de lei de la stat pentru aceste bilete, ele pot fi utilizate, înainte de toate, pentru stațiunea 1 Mai, la hotelul Ceres (3 stele).

Totodată, pensionarii pot opta să meargă în Amara, la hotelul Ialomița (în regim de 2 sau 3 stele), precum și la Bala, la hotelul Ceres (3 stelei). La fel se întâmplă cu stațiunea Bizușa, la hotelul Bizușa (2 stele), sau Buziaș, la hotelul Silvana (2 stele).

ADVERTISEMENT

Biletele sunt, de asemenea, valabile pentru Covasna, la hotelul Dacia (regim de 2 sau 3 stele), Geoagiu, hotel Ceres (3 stele sau 2 stele), Lacul Sărat, la Hotel Perla (3 stele) și Moneasa, la hotelul Codru (3 stele). Astfel, pensionarii României se vor bucura, la fel ca în fiecare an, de privilegiul de a merge la băi pe banii statului român.

Marcel Ciolacu s-a supărat pe cei care critica măsurile luate de PSD

Guvernarea PSD, sub Marcel Ciolacu, pune foarte mare accent pe nevoile pensionarilor, lucru explicat inclusiv de premierul Ciolacu în urmă cu două săptămâni. De fapt, atunci liderul PSD răbufnea pentru că există oameni care se întreabă de unde există bani pentru aceste privilegii ale pensionarilor români.

ADVERTISEMENT

”Nu am nicio reţinere să spun: sunt un om care îmi asum lucruri, şi bune, şi rele. Sunt un om care ştiu să mă aplic şi să văd că, dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap. Şi normal că mediul de afaceri vede că suntem direcţionaţi doar într-o anumită zonă, dar nici nu mai pot să rabd să-i văd la televizor că în continuu discută de unde sunt bani pentru pensionari.

Şi mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România, oamenii aceia sunt părinţii şi bunicii noştri! Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente! Sunt o prioritate a unui guvern condus de un social-democrat dar avem obligaţia de a menţine echilibrul, s-au terminat extremele!”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT