News

Statul român vinde la preț de Black Friday un penthouse de lux al nepoatei unui fost șef SRI. Cum arată și cât costă imobilul

Statul român nu reușește să vândă apartamentul de lux sechestrat de DIICOT în dosarul nepoatei fostului șef al SRI, Radu Timofte.
28.11.2023 | 11:03
Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI, Radu Timofte, nu a ascuns niciodată faptul că e îndrăgostită de lux / Sursă foto: Economica.net
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) organizează a doua licitație pentru vânzarea unui penthouse care aparține Ioanei Timofte, fostă șefă a Companiei pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (ISCIR), cercetată pentru delapidare.

Penthouse cu reducere de 25%, oferta statului român

Imobilul este situat la etajul 5 al unui bloc din zona Băneasa, are 4 camere, 3 băi, 4 terase și o suprafață construită de 260 mp. Apartamentul beneficiază de finisaje de lux, centrală termică proprie și încălzire prin pardoseală. Potrivit ANABI, penthouse-ul nu este conectat la energie electrică, gaz, canalizare, sau cablu, însă racordurile pentru aceste utilități sunt existente.

ADVERTISEMENT

În plus, apartamentul beneficiază și de două locuri de parcare situate în subsolul blocului. Acestea au supraveghere video, telecomandă, cartelă și cod de acces.

La prima licitație statul român nu a reușit să vândă proprietatea, așa că procedura va fi reluată, potrivit legii, la un preț redus cu 25%. Următoarea licitație este programată pe data de 22 februarie 2024, începând de la suma de 1.800.963,75 lei (aproximativ 360.000 de euro), la care se adaugă TVA de 365.017,50 lei. Cei care sunt interesați de achiziția imobilului trebuie să achite o garanție de 5% din prețul de pornire al licitației.

ADVERTISEMENT

Ioana Timofte susține că a plătit 350.000 de euro pe apartamentul din nordul Capitalei, și a mai investit cam tot atât în el. În zonă, prețul unui astfel de imobil ajunge și la 700.000 de euro, însă era puțin probabil ca statul român să reușească să obțină această sumă pe el. Legea spune că pentru un bun scos la licitație se pot organiza trei licitații, iar prețul acestuia scade succesiv cu până la 50%.

Ioana Timofte a fost de acord cu vânzarea imobilului, înainte de începerea procesului

Penthouse-ul Ioanei Timofte a fost sechestrat de procurorii DIICOT în vara acestui an, în cadrul unei anchete care o vizează pe nepoata fostului șef SRI. În etapa de urmărire penală, Ioana Timofte și-a dat acordul pentru vânzarea imobilului pentru recuperarea unui prejudiciu care se ridică la 9,7 milioane lei, echivalentul a 2 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Vânzarea se face în baza unei modificări legislative care permite scoaterea la licitație a unor bunuri încă din timpul anchetei, dacă proprietarul își dă acordul. În această situație, suspecta poate beneficia de o reducere a pedepsei.

Ioana Timofte este acuzată de DIICOT că a coordonat un grup infracțional organizat, format din mai mulți angajați ISCIR, care a organizat 485 achiziții publice fictive, începând cu mai 2020. La începutul sfârșitul lunii aprilie, ea a fost reținută 24 de ore pentru acuzațiile de delapidare și constituire a unui grup infracțional organizat. Ulterior, ea a fost plasată în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

ADVERTISEMENT

Nepoata fostului șef al SRI, Radu Timofte, câștiga 60.000 de lei pe lună

Anul trecut, înainte să fie pusă sub acuzare, fosta șefă ISCIR i-a donat mamei sale, Lucreția Timofte, un apartament, două case și două terenuri. Un alt apartament, în valoare de 185.000 de euro, a fost vândut către Felix Brăniște, director în Ministerul Economiei și membru în CA al Societății Naționale a Apelor Minerale, despre care se spune că ar fi avut o relație cu nepoata lui Radu Timofte.

Ioana Timofte a avut, în 2022, venituri salariale de aproape 60.000 de lei pe lună.

Radu Timofte, unchiul Ioanei, a condus Serviciul Român de Informații în perioada 2001 – 2006, când a demisionat în contextul dispariției lui Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism în dosarul jurnaliștilor ținuți ostatici în Irak. În 2009, Radu Timofte a decedat.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei