Life

Ștefan Mindea, medicul hirotonit preot. A lăsat America pentru a-i vindeca pe români. ”Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este un chin”

Povestea lui Ștefan Mindea, medicul hirotonit preot. A renunțat la cariera din SUA pentru a-i vindeca pe pacienții bolnavi din România.
06.03.2023 | 19:27
Stefan Mindea medicul hirotonit preot A lasat America pentru ai vindeca pe romani Fara harul lui Dumnezeu actul medical este un chin
Povestea medicului Ștefan Mindea, doctorul devenit preot. Sursa foto: mindea.ro, ct100.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Mindea, medicul hirotonit preot, are o poveste impresionantă. A stat aproape toată viața în SUA, dar a decis să se întoarcă în România pentru a-i trata pe pacienții bolnavi de la noi din țară.

Ștefan Mindea, medicul care a ales să devină preot

Deși avea o carieră de succes în America, doctorul Ștefan Mindea a hotărât să renunțe la ea pentru a-i trata pe pacienții din România. Acesta nu a lăsat cariera de medic, însă a devenit preot, astfel încât să-i ajute pe cei care suferă și din punct de vedere spiritual.

ADVERTISEMENT

Ștefan Mindea este medic neurochirurg, iar de câțiva ani s-a mutat la Constanța. Este preot și medic în localitatea Lumina. La doar cinci ani a ajuns în SUA, atunci când a emigrat alături de părinții săi, în perioada în care regimul comunist încă nu se încheiase.

La 36 de ani a înființat prima secție de Neurochirurgie Minim Invazivă a Universității Stanford, fiind cel mai tânăr șef de secție din istoria spitalului,. După mai bine de trei decenii în care a locuit în SUA, Ștefan Mindea a revenit în țara natală.

ADVERTISEMENT

Împreună cu soția sa, medicul a investit un milion de euro în aparatura medicală pentru a-i opera pe români în aceleași condiții ca peste hotare. El și partenera sa de viață au șase copii, iar aceasta îi este alături și în sala de operație.

Medicul a vorbit și despre cealaltă meserie a sa, spunând că “orice boală trupească are şi una sufletească. Din acest motiv, consider ideal, în condiţiile perfecte, fiecare medic să fie şi preot”. În acest fel, doctorul spune că vindecă atât trupurile, cât și sufletele oamenilor, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Când a decis Ștefan Mindea să devină preot

Ștefan Mindea a decis să devină preot atunci când se afla în sala de operație și a realizat că viața oamenilor nu depinde doar de el și de medici, în general. “Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este un chin. Am avut momente încât cele mai complexe cazuri se desfăşurau aşa fără probleme şi natural”, a spus acesta.

Neurochirurgul a fost hirotonit preot în cadrul unei ceremonii emoționante, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna constănţeană Lumina. Nu este doar medic, ci și doctor spiritual pentru semenii săi. Dimineața este la biserică, iar după-amiaza la spital.

ADVERTISEMENT

“Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserica, păzind-o de defăimare și de dezbinare. În caz contrar voi suporta consecințele canonice. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus medicul neurochirurg, la depunerea jurământului preoțesc.

ADVERTISEMENT
Tags: