News

Un neurochirurg celebru vorbește despre boala lui Traian Băsescu: ”E o durere foarte mare”

Un neurochirurg celebru pentru performanțele sale medicale a vorbit despre boala care i-a dat lui Traian Băsescu dureri cumplite de-a lungul timpului.
26.06.2022 | 22:21
Un neurochirurg celebru vorbeste despre boala lui Traian Basescu E o durere foarte mare
Un neurochirurg a explicat prince chinuri a fost nevoit să treacă Traian Băsescu până s-a operat ca să scape de dureri / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg celebru, a explicat, provocat de jurnalistul Val Vâlcu, care erau consecințele bolii de car ea suferit Traian Băsescu, în vremea în care fostul preșdinte al României a fost operat la Viena, în Austria.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre boala lui Traian Băsescu

Profesorul dr. în neurochirurgie Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea jurnalistului Val Vâlcu despre afecțiunea care l-a chinuit o bună bucată de vreme pe Traian Băsescu, fostul președinte al României fiind nevoit să se opereze pentru a scăpa de dureri.

ADVERTISEMENT

”Domnia sa a avut o hernie de disc, agravată, care apăsa pe nerv. Nu putea să… . A avut o boală reală, a avut acest disc rupt și apăsa pe rădăcină. Discul s-a rupt din cauza eforturilor, probabil pe mare, poate a mai căzut sau, în fine, a ridicat greutăți.

Odată cu vârsta, acest disc intervertebral nu mai are aceeași elasticitate și în urma unor eforturi poate să cedeze. E o durere foarte mare, apar niște fenomene foarte neplăcute, numite amorțeli, tulburările de mers, etc.

ADVERTISEMENT

Toate se acumulează, nu-și mai găsește poziția, dar fenomenele domniei sale se accentuau și era complet dezorientat: Eu ce trebuie să fac? Fiecare își dădea altă părere”, a spus Vlad Ciurea Profesorul Vlad Ciurea, citat de DC News.

Traian Băsescu, operat ”clasic” pentru hernia de disc

Conform declarațiilor făcute de neurochirurgul Vlad Ciurea, Traian Băsescu ajunsese în situația de a nu putea fi operat endoscopic, el fiind nevoit să suporte intervenția chirurgicală în sistemul ”clasic” chiar dacă a fost pacientul medicilor din Viena.

ADVERTISEMENT

”Operația s-a făcut clasic! Și pe mine mă întreba: Nu-mi faceți endoscopic? Și îi spuneam (lui Traian Băsescu, n. red.): Nu! Uitați-vă cât e de mare. Clasic înseamnă prin tăiere, dar minim invaziv, cu microscopul. Exact ca în România.

Singurul lucru care s-a făcut atunci față de noi e că s-a verificat pe bază endoscopică să nu mai rămână resturi de hernie în zona respectivă (…). Evoluția a fost foarte bună, nu a mai avut suferințe“, a mai spus profesorul Vlad Ciurea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, probleme de sănătate la 70 de ani

Ajuns la 70 de ani, fostul președinte al României, Traian Băsescu, pare să se fi confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme de sănătate. Cea mai recentă, o pneumonie, i-a dat mari bătăi de cap politicianului care, acum, ocupă un post de europarlamentar.

“Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un COVID.

Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aeroporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, spunea, în această primăvară, Traian Băsescu, atunci când se întorcea din Bruxelles, locul în care a petrecut câteva zile în spital, internat.

ADVERTISEMENT