News

Ștefania a murit încercând să-și salveze cei trei copii. Toți au murit după ce apartamentul a fost cuprins de flăcări

O femeie a murit în timp ce încerca să-și salveze copiii, după ce camera în care aceștia dormeau a fost cuprinsă de flăcări și de un fum dens.
15.03.2024 | 23:19
Stefania a murit incercand sasi salveze cei trei copii Toti au murit dupa ce apartamentul a fost cuprins de flacari
Ștefania a murit încercând să-și salveze cei trei copii. Toți au murit după ce apartamentul a fost cuprins de flăcări
ADVERTISEMENT

Din păcate femeia a murit la spital, intoxicată cu fum, iar aceeași soartă au avut-o toți cei trei micuți. Totul s-a petrecut în Bologna, Italia, acolo unde Ștefania locuia alături de copiii Giulia, Mattia și Giorgia. Tatăl celor trei era separat de femeie și a făcut un atac de panică atunci când a aflat ce s-a întâmplat.

Ștefania a murit încercând să-și salveze cei trei copii

”Era o mamă perfectă!”, spun vecinii femeii. Conform Observatornews.ro, Ștefania avea 32 de ani și s-ar fi trezit la miezul nopții, atunci când flăcările au cuprins camera copiilor. Vecinii au chemat de urgență pompierii, care au dat peste o scenă groaznică: trei copii, doi gemeni de 2 ani și o fetiță de 6 ani, zăceau morți în cameră.

ADVERTISEMENT

Tot aici era leșinată și Ștefania, mama celor trei. Pompierii spun că apartamentul era inundat de nori negri de fum, astfel că motivul morții tuturor a fost intoxicarea cu fum. ”Erau toţi în aceeaşi cameră, copiii erau foarte mici, printre ei gemeni, un băieţel şi o fetiţă, născuţi în 2022. Abia dacă aveau doi ani”, povestește Pierluigi Pinto, comisar de Poliție.

Gemenii Giulia și Mattia, în vârstă de 2 ani, au fost primii care au murit, fiind urmați de sora lor Giorgia, în vârstă de 6 ani. Ștefania Alexandra Nistor, mama celor trei copii, a murit în drum spre spital. Laura Pricopi, prietena Ștefaniei, spune că această tragedie i-a impresionat inclusiv pe locuitorii italieni din zonă.

ADVERTISEMENT

Copilaşiii erau aşa de frumoşi. Erau doi îngeraşi frumoşi, gemenii. Am rămas foarte emoţionată de cazul ăsta”, povestește prietena Ștefaniei. ”Ea era o mamă perfectă! Mergea peste tot cu copiii. Copiii erau atât de adorabili! Mă pregăteam deja de ieri să cumpăr ouă de Paşte pentru copii. Cea mare era adorabilă, afectuoasă, educată”, povestește și o vecină, vizibil afectată de tragedie.

Incendiul a fost provocat de un scurt-circuit la un reșou folosit pentru încălzirea camerei copiilor, conform anchetei. Deși flăcările nu au fost apocaliptice, fumul negru le-a fost fatal tuturor. Ștefania ar fi fugit în dormitor pentru a-și salva copiii, însă a leșinat din cauza fumului toxic.

ADVERTISEMENT

Primarul din Bologna a comentat tragedia celor patru români

Tatăl celor trei copii a ajuns la spital după ce a suferit un șoc puternic atunci când a aflat că toți cei trei copii au murit. Venise la locul tragediei îmbrăcat în salopeta de la muncă și nu a putut rosti niciun cuvânt. ”Tatăl e tată, dar nu era căsătorit cu ea. La început, locuia aici şi el, dar nu l-am mai văzut de foarte mult timp”, povestește o altă vecină a familiei.

La fața locului tragediei au ajuns și părinții Ștefaniei, cei care au avut sarcina de a identifica trupurile neînsuflețite ale fiicei și ale nepoților. Inclusiv primarul din Bologna, Matteo Lepore, a fost impresionat de această dramă și a promit că-i va ajuta pe români. ”Ceea ce s-a întâmplat este cu adevărat incredibil, o tragedie care a lovit o familie, trei copii şi o mamă”, a transmis primarul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, ministrul italian de interne Matteo Piantedosi a transmis condoleanțe familiei. “Sunt profund întristat de moartea unei femei și a celor trei copii ai ei. Rămân alături de familie şi îmi exprim condoleanţele”, a transmis Piantedosi. Polițiștii și pompierii au declanșat acum o anchetă și vor încerca să afle exact ce a produs această tragedie.

ADVERTISEMENT