Life

Stela Enache, la un pas să ajungă la închisoare pentru 10 dolari: “Nu m-am lăsat intimidată”

Stela Enache, la un pas să ajungă la închisoare pentru 10 dolari. Ce a pățit interpreta melodiei “Ani de liceu” cu mai mulți ani în urmă.
23.06.2023 | 00:36
Stela Enache la un pas sa ajunga la inchisoare pentru 10 dolari Nu mam lasat intimidata
Cum a fost Stela Enache la un pas să ajungă la închisoare. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stela Enache a povestit cum a fost foarte aproape să ajungă la închisoare pentru 10 dolari. Totul s-a întâmplat în perioada comunismului, atunci când a revenit în România după un turneu.

Cum a fost Stela Enache aproape să ajungă la închisoare pentru 10 dolari

Cunoscuta cântăreață, care a devenit celebră după ce a interpretat celebra melodie de pe coloana sonoră a filmului “Liceenii”, a povestit cum a fost la un pas să ajungă în arest cu mult timp în urmă, atunci când venea din străinătate.

ADVERTISEMENT

Stela Enache a ajuns să lucreze la Electrecord, astfel că a ajuns să se deplaseze și în afara României, cu ani în urmă. A ieșit pentru prima dată din țară în anul 1973, atunci când a avut un turneu.

Prima colaborare a cântăreței pe un vas de croazieră a avut loc chiar în 1986, atunci când a fost lansat filmul “Liceenii”. Stela Enache s-a întors în România cu produse care se găseau foarte greu la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Artista avea în bagaj lapte praf, ulei, margarină, ness și ciorapi de mătase. Cei în locuința cărora se descoperea valută riscau să ajungă la închisoare. Valutele ar fi trebuit depuse în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară.

La un moment dat, cântăreața a mers la un magazin din București pentru a-i cumpăra cadou soțului ei. A fost reținută de polițiști după ce a încercat să plătească cu 10 dolari. A urmat chiar și un proces, însă vedeta a luptat cu toate puterile.

ADVERTISEMENT

“Aveam voie să aducem diverse produse, pentru că cea mai mare parte din bani o lua statul. Era obligatoriu ca, în 24 de ore de la venirea în țară, orice valută să fie depusă. Era ziua soțului meu și am vrut să-i fac un cadou.

Aveam 10 dolari și m-am dus la un shop din București. Acolo era un tovarăș care m-a reținut și m-a întrebat de unde am dolari și de ce îi am.

ADVERTISEMENT

Am încercat să explic, dar nu l-a interesat. A urmat un proces și multe alte lucruri, dar nu m-am lăsat intimidată”, a povestit Stela Enache în cadrul emisiunii Rețeaua de idoli, notează dcnews.ro.

Stela Enache, carieră muzicală impresionantă

Stela Enache este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică ușoară din România. În afară de îndrăgita melodie “Ani de liceu”, artista a mai lansat “Diminețile mele”, “Trandafirul”, “Hai vino și stai”, care se difuzau adesea în anii ’90.

De-a lungul carierei, a cântat alături de alți artiști celebri, inclusiv din străinătate. Printre aceștia se numără Gloria Gaynor, Jennifer Rush, Gilbert Becaud, Milva, Lionel Hampton, Vicky Leandros, Al Bano, Tony Christie și The Platters. În repertoriul cântăreței sunt incluse mai bine de 500 de cântece.

ADVERTISEMENT
Tags: