Sport

Stepanenko şi Yarmolenko au îngropat securea războiului pentru Ucraina! S-au luat la bătaie pe teren şi s-au urât ani buni

Taras Stepanenko şi Andriy Yarmolenko luptă alături de Ucraina la EURO 2020, după ce au trecut peste un conflict început în 2015.
17.06.2021 | 16:51
Stepanenko si Yarmolenko au ingropat securea razboiului pentru Ucraina Sau luat la bataie pe teren si sau urat ani buni
ADVERTISEMENT

Ucraina este la al treilea Campionat European consecutiv, iar selecţionata condusă de Andriy Shevchenko îşi propune să obţină calificarea în optimile de finală. În lotul “Zbirna” pentru EURO 2020 se regăsesc Taras Stepanenko şi Andriy Yarmolenko, doi fotbalişti care au trecut peste un conflict dur.

Cum au trecut Stepanenko şi Yarmolenko de la prietenie la ură totală

Colegi la echipa naţională a Ucrainei din 2010, Taras Stepanenko şi Andriy Yarmolenko erau buni prieteni, chiar dacă jucau pentru Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, marile rivale ale campionatului ucrainean. Totul s-a stricat pe 16 octombrie 2015, după un derby câştigat de “mineri”, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

În timpul derby-ului, Andriy Yarmolenko a avut o intrare dură la Taras Stepanenko, iar mijlocaşul lui Şahtior Doneţk a fost la un pas de o accidentare gravă. La finalul meciului, cei doi au făcut schimb de tricouri, însă Yarmolenko a aruncat tricoul colegului său când s-a dus să-i salute pe fanii lui Dinamo Kiev.

Taras Stepanenko nu a trecut peste episod, iar în meciul retur din campionat, câştigat din nou de Şahtior Doneţk, mijlocaşul s-a dus în faţa fanilor lui Dinamo Kiev şi a sărutat stema clubului antrenat pe atunci de Mircea Lucescu. La scurt timp, jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie, iar Yarmolenko l-a lovit şi l-a aruncat la pământ pe colegul său din naţională.

ADVERTISEMENT

“Prietenia mea cu el e gata după acest incident. A vrut să-mi rupă piciorul. Vreau ca toată ţara să ştie asta, nu mai avem cum să fim prieteni”, a pus Taras Stepanenko.

Împăcare pentru EURO 2016, dar a continuat relaţia rece

Consideraţi doi dintre cei mai buni jucători ai naţionalei Ucrainei, Taras Stepanenko şi Andriy Yarmolenko s-au împăcat înainte de EURO 2016. În timpul unei conferinţe de presă, cei doi şi-au dat mâna, însă era clar că totul era doar de faţadă.

ADVERTISEMENT

După Europeanul din Franţa, Andriy Yarmolenko a mai jucat un an la Dinamo Kiev, ca mai apoi să se transfere la Borussia Dortmund, în vara lui 2017. Doar un an a stat mijlocaşul în Bundesliga, fiind transferat de West Ham United în vara lui 2018.

Cei doi s-au mai revăzut la naţionala Ucrainei, iar după un timp au început din nou să-şi vorbească şi au decis să lase toată ura în trecut. Andriy Yarmolenko a devenit al doilea căpitan al ucrainenilor şi se apropie de meciul cu numărul 100 pentru selecţionata lui Andriy Shevchenko.

ADVERTISEMENT

Yarmolenko: “Am regretat după un timp”

În timpul unei interviu acordat în 2019, Andriy Yarmolenko a susţinut că acţiunile sale au fost iresponsabile şi că a regretat conflictul.

“Eram tânăr şi prost. Am regretat după un timp. Îl respect foarte mult pe Stepanenko”, spunea fotbalistul lui West Ham United.

La primul meci al Ucrainei de la EURO 2020, înfrângerea cu 2-3 în faţa Olandei, Andriy Yarmolenko a fost integralist şi a marcat în poarta lui Stekelenburg. Taras Stepanenko a fost rezervă neutilizată în partida de la Amsterdam. Ucraina va juca joi, de la ora 16:00, cu Macedonia de Nord în etapa a 2-a din Grupa C.

ADVERTISEMENT