Sport

Stere Halep s-a dezlănțuit după suspendarea Simonei: „Nu recunoaștem așa ceva. Unii vor să o scoată vinovată”

Stere Halep, tatăl Simonei, a avut o reacție categorică după ce sportiva a primit o suspendare drastică, de 4 ani, în cazul de dopaj.
13.09.2023 | 13:49
Stere Halep sa dezlantuit dupa suspendarea Simonei Nu recunoastem asa ceva Unii vor sa o scoata vinovata
Stere Halep a avut o reacție dezlănțuită după ce Simona a primit patru ani de suspendare. Foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis în cazul de dopaj. Anunțul oficial a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, însă decizia nu este definitivă, iar românca a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Stere Halep, tatăl Simonei, a oferit o primă reacție după verdict.

Stere Halep s-a dezlănțuit după suspendarea Simonei: „Nu recunoaștem așa ceva. Unii vor să o scoată vinovată”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar în luna mai, sportivei i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic. După o lungă perioadă în care a așteptat să fie audiată și judecată, ITIA a venit cu un verdict oficial: patru ani de suspendare.

ADVERTISEMENT

Stere Halep a respins categoric decizia și nu își explică motivul pentru care luarea unei decizii a fost luată după aproape un an în care Simona a fost suspendată provizoriu. Tatăl dublei campioane de Grand Slam a tras mai multe semnale de alarmă.

”Simona a primit decizia cum aţi auzit. E atât de simplu! E normal să fie dezamăgită, dacă unii vor să o scoată vinovată… Iar eu am declarat, 100 de ani să-i dea suspendare, nu putem să recunoaştem aşa ceva.  Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor.

ADVERTISEMENT

„Nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat. Nu există aşa ceva în lume!”

De ce a durat aşa mult până s-a dat decizia ar trebui să-I întrebaţi pe ei. Mie degeaba îmi puneţi această întrebare, că nu ştiu ce să vă spun. Conform legilor, vom ataca decizia. Simona are o stare de spirit foarte bună, ce poţi să faci? Absolut nimic.

Dacă lucrurile merg în acest mod, păcat mare pentru toţi sportivi, i se poate întâmpla oricui. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni. Să schimbe ceva. 

ADVERTISEMENT

Nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat. Nu există aşa ceva în lume! Nu mă interesează alte declaraţii ale unor sportive. Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atâta tot”, a declarat Stere Halep, potrivit Ziua de Constanța.

Serena Williams, ironii după suspendarea Simonei Halep

Serena Williams și sotul acesteia, Alexis Ohanian, au postat mesaje ironice pe rețelele de socializare după suspendarea primită de Simona Halep. Alexis Ohanian a publicat o imagine pe Twitter de la meciul Serenei Williams împotriva Mariei Sharapova, scor 6-1, 6-1 în primul tur la US Open.

ADVERTISEMENT

La acel meci, soțul fostei jucătoare de tenis a purtat un tricou cu mesajul D.A.R.E. – Drug Abuse Resistance Education (n.r. un program susținut de Guvernul SUA pentru combaterea consumului de droguri în școli).

Imaginea cu Alexis Ohanian a fost văzută la acea vreme ca un atac la adresa Mariei Sharapova care revenise după suspendarea pentru consum de meldonium.

Alexis Ohanian

Omul de afaceri din SUA a postat din nou imaginea alături de mesajul: „Anumite trenduri nu se demodează niciodată”, un atac evident la adresa Simonei. „Cu siguranță nu ești lipsit de stil”, a fost comentariul Serenei Williams la postarea lui Alexis Ohanian.

ADVERTISEMENT
Tags: