News

Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump de la Casa Albă, condamnat la închisoare

Principalul consilier al lui Donald Trump în mandatul său la Casa Albă, Steve Bannon, a fost condamnat la închisoare. Ce acuzații i-au fost aduse.
21.10.2022 | 18:58
Steve Bannon fostul consilier al lui Donald Trump de la Casa Alba condamnat la inchisoare
Steve Bannon, consilierul de top al lui Donald Trump în mandatul de la Casa Albă, condamnat la închisoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă o lovitură pentru Donald Trump. Principalul său consilier din mandatul de patru ani la Washington a fost condamnat la închisoare.

Steve Bannon, consilierul de top al lui Donald Trump în mandatul de la Casa Albă, condamnat la închisoare

Vineri, 21 octombrie, un judecător federal din Statele Unite l-a condamnat la patru luni de închisoare pe Steve Bannon, fostul consilier principal al lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Sentința a venit după refuzul acestuia de a răspunde unui citații a Congresului. Bannon este acuzat de obstrucționarea anchetei privind asaltul de la Capitoliu.

Potrivit CNBC, judecătorul din această speță, Carl Nichols, a dispus, de asemenea, ca fostul consilier al lui Trump să plătească și o amendă de 6.500 de dolari pentru refuzul său de a răspunde citației de a depune mărturie în fața Congresului Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

”Respectul pentru Congresul SUA este un lucru important în sistemul nostru constituțional”, a declarat judecătorul. Nichols a spus că sentința de vineri este menită să trimită un mesaj publicului larg.

Important de precizat este faptul că această sentință, precum și amenda de 6.500 de dolari, nu sunt definitve. Ele vor fi suspendate dacă inculpatul va face apel.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, procurorii au cerut o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru fostul consilier al lui Donald Trump.

În urma deciziei de vineri, Bannon devine una dintre figurile cele mai importante care primește o condamnare la închisoare pentru acuzații legate de atacul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, chemat și el la audieri de comisia care anchetează asaltul asupra Capitoliului

În urmă cu o săptămână, Comisia Camerei Reprezentanților care anchetează atacul asupra Capitoliului a votat pentru chemarea la audieri a fostului președinte Donald Trump.

Politicianul republican ar urma să fie audiat cu privire la rolul jucat în incidentul din 6 ianuarie 2021, când mase de protestatari au intrat cu forţa în Congresul Statelor Unite.

După aflarea acestei decizii, Trump a avut o reacție vehementă. El a spus că decizia comisiei este un fiasco total și nu a precizat dacă se va prezenta la audieri.

ADVERTISEMENT