Sport

Știrile zilei din sport, duminică 2 ianuarie. Noi incidente în Franța. Un meci din Cupă a fost întrerupt 20 de minute din cauza fanilor. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 2 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport duminica 2 ianuarie Noi incidente in Franta Un meci din Cupa a fost intrerupt 20 de minute din cauza fanilor Video
ADVERTISEMENT
02-01-2021
21:16

Fanii au creat haos în Cupa Franței

Meciul Jura Sud – Saint Etienne, din 16-imile de finală ale Cupei Franței, a fost întrerupt timp de 20 de minute din cauza incidentelor create de fani.

Conform L’Equipe, cei 500 de suporteri ai oaspeților care au făcut deplasarea au aprins fumigene și au folosit petarde la începutul întâlnirii, iar fumul ajuns pe gazon și l-a determinat pe arbitru să oprească partida și să-i trimită pe jucători la vestiare.

Un proiectil aruncat din tribună a fost aproape să-l lovească pe portarul gazdelor, iar organizatorii au anunțat la stația de amplificare că dacă incidentele vor continua meciul va fi suspendat definitiv.

În cele din urmă, arbitrul a decis după 20 de minute că partida poate continua și Saint Etienne s-a impus cu scorul de 4-1 în fața formației din liga a patra.

02-01-2021
16:43

Rapid se reunește luni, 3 ianuarie

Echipa lui Mihai Iosif reia pregătirile după vacanța de iarnă, iar giuleștenii vor avea primul antrenament luni, 3 ianuarie, de la ora 13:00, la baza de pregătire de la Electromagnetica.

Jucătorii Rapidului vor afectua vizita medicală pe data de 4 ianuarie, de la ora 09:00, la Clinica Sport Diagnostic din Capitală și apoi vor pleca în cantonamentul din Turcia. 

Rapid va disputa primul meci amical în Antalya pe data de 8 ianuarie, trei zile mai târziu vor întâlni echipa din liga a doua turcă, Samsunspor, iar ultimul meci se va disputa pe 14 ianuarie cu Raków Częstochowa, vicecampioana Poloniei și câștigătoarea Cupei și Supercupei Poloniei. 

 

02-01-2021
15:48

O casă de pariuri din Anglia a plătit deja banii celor care au pariat pe Manchester City campioană!

O casă de pariuri din Anglia a plătit deja banii celor care au pariat că Manchester City va deveni campioană. Cu 11 puncte avans şi un meci mai mult disputat decât Chelsea, patronul casei de pariuri este convins că Man. City va câştiga campionatul şi a făcut deja plăţile:

„Cred că acesta este sfârșitul. Au marcat șase goluri cu Leicester, șapte cu Leeds și au cel mai tare manager din lume. Achit pariurile. Mă costă 750.000 de lire sterline, dar fanii «cetățenilor» pot celebra titlul cu șampanie”, a declarat Fred Dunn, patronul casei de pariuri. 

Pep Guardiola a avut o reacţie fabuloasă: „L-am câștigat deja? Dați-mi-l! Să fim campioni acum și să plecăm o jumătate de an în vacanță în Maldive. Cum mă aștept, nimeni nu ne va oferi acum titlul. Mai sunt 51 de puncte”

02-01-2021
15:07

Mykolenko nu l-a uitat pe Mircea Lucescu

Recent transferat la Everton de la Dinamo Kiev, Vitaliy Mykolenko, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Lucescu, antrenorul campioanei Ucrainei.

”Azi a venit ziua în care aș vrea să-mi anunț noua etapă în carieră. Aș dori să le mulțumesc tuturor antrenorilor, întregului personal al clubului, președintelui Surkis, tuturor colegilor și, bineînțeles, lui Mircea Lucescu pentru atenție, experiență și tot ceea ce a făcut pentru mine.

Îi doresc lui Dinamo doar victorii, trofee și noroc. Am mari ambiții fotbalistice și de aceea vreau foarte mult să confirm în Premier League. Pentru mine este o provocare, senzații noi, o încărcătură de emoții”, a declarat fundașul stânga de 22 de ani.

02-01-2021
13:26

Irina Fetecău a pierdut primul meci din 2022

Jucătoarea de tenis Irina Fetecău, locul 211 WTA, a fost eliminată în primul tur al calificărilor turneului de la Adelaide, de categorie WTA 500.

Irina Fetecău a fost învinsă de favorita 10, rusoaica Anna Blinkova, numărul 154 mondial, scor 6-4, 4-6, 5-7, în două ore şi 54 de minute. În setul decisiv, Fetecău a condus cu 3-0.

Pentru participarea în primul tur al calificărilor, românca a obţinut 2.585 de dolari şi un punct WTA.

02-01-2021
12:11

Omul care l-a transferat pe Adrian Mutu la Parma a murit la vârsta de 83 de ani

Fostul proprietar al clubului de fotbal Parma, Calisto Tanzi, s-a stins din viață în prima zi din noul an la vârsta de 83 de ani. De numele lui se leagă cea mai prolifică perioadă a ”cruciaților”.

Tot Calisto Tanzi a fost cel care și-a dat acordul pentru transferul lui pe Adrian Mutu, legitimat în 2002 la Verona. Un an mai târziu internaționalul român era vându la Chelsea pentru 19 milioane de euro, aducând Parmei un profit de 9 milioane de euro.

Sub conducerea lui Tanzi, Parma a cucerit toate trofeele din palmares: Cupa UEFA de două ori (1995 și 1999), Cupa Cupelor (1993), Supercupa Europei (1994), Cupa Italiei (1992, 1999, 2002) și Supercupa Italiei (1999).

”Parma Calcio 1913 a aflat cu tristețe despre decesul lui Calisto Tanzi și dorește să transmită cele mai profunde condoleanțe familiei sale. El i-a ajutat pe galben-albaștrii să câștige trofee naționale și internaționale (3 Cupe ale Italia, o Cupă a Cupelor, două Cupe UEFA, o Supercupă Europei și o Supercupă a Italiei)”, a transmis clubul italian.

02-01-2021
10:14

Valentin Ghionea va evolua la Dinamo până în 2023

Handbalistul român cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, Valentin Ghionea, a semnat un nou acord cu campioana României Dinamo.

Noua înțelegere se întinde până în 2023. Valentin Ghionea este al patrulea jucător care își prelungește în această perioadă contractul cu Dinamo, după Saeid Heidarirad, Octavian Bizău și Nicușor Negru.

În vârstă de 37 de ani, Vali Ghionea este al doilea marcator al echipei în ediția actuală a EHF Champions League, cu 43 de goluri marcate. Și în Liga Națională este pe ”podium”, cu 46 de goluri.

02-01-2021
09:27

Ante Vukusic, dat afară de o echipă din liga a treia italiană

Fostul atacant al echipei FCSB, Ante Vukusic, rămâne din nou fără angajament. Dat afară de Gigi Becali după 5 meciuri în care a adunat doar 130 de minute, fotbalistul croat nu își găsește nici acum cadența.

Messina, grupare din Serie C (a treia ligă din Italia) i-a propus rezilierea contractului. Vukusic a jucat în 12 din cele 20 de meciuri din prima parte a sezonului și a marcat două goluri.

Cifrele lui sunt considerate de oficialii clubului Messina dezamăgitoare comparativ cu salariul mare pe care i l-au oferit. Astfel, croatul va deveni liber de contract în perioada următoare.  

02-01-2021
08:34

Saint-Etienne și-a lansat noul logo

”Lanterna roșie” a campionatului Franței, Saint-Etienne, și-a lansat un nou logo în chiar prima zi a anului. Gruparea de pe Stade Geoffroy-Guichard este cel mai de succes club din Hexagom, având în palmares 10 titluri de campioană, 6 Cupe, o Cupă a Ligii și 5 Supercupe.

În ultimii ani, rezultatele notabile i-au ocolit pe ”verzi” dar acest lucru nu i-a împiedicat pe oficialii clubului să-i provoace pe fani să aleagă un nou logo pentru echipă.

Au fost propuse trei variante, iar suporterii au decis că noul logo să fie unul sub formă de blazon pe care sunt inserate anul înființării, 1933, și o stea care simbolizează cele zece titluri de campioană.

02-01-2021
07:25

Elohim Prandi, handbalistul lui PSG, a fost înjunghiat într-un club de noapte din Paris

Elohim Prandi, jucătorul echipei de handbal masculin PSG, a fost victima unui atac asemănător celui în care românul Marian Cozma și-a pierdut viața în 2009.

În noaptea de Revelion, aflat într-un club de noapte din Paris, Elohim Prandi a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit. În acest moment, el se află în spital și se pare că se află în afara oricărui pericol. Cazul este anchetat de Poliție.

„Elohim Prandi a fost victima unei agresiuni la Paris, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori. Clubul își exprimă indignarea față de acest atac și îi oferă tot sprijinul jucătorului și celor dragi lui, pentru a trece peste aceste momente”, se arată în comunicatul emis de PSG.

02-01-2021
06:11

PSG îl împrumută pe Mauro Icardi la Juventus

„Marea trădare”, imposibil de imaginat în urmă cu ceva timp, e pe cale să se înfăptuiască. Mauro Icardi va semna cu Juvetus Torino, marea rivală a lui Inter, formație la care argentinianul evoluase 6 ani înainte de a se transfera la PSG.

Potrivit jurnalistului Pedro Almeida, Icardi va fi împumutat 6 luni la „Bătrâna Doamnă”, care va achita 2,5 milioane de euro, dar va avea și o clauză de transfer definitiv în valoare de 35 de milioane de euro.

Mereu în conflict cu oficialii lui PSG, Mauro Icardi a evoluat destul de puțin pentru pretențiile sale la gruparea pariziană, mai ales că și concurența a fost acerbă. Neymar și Mbappe erau practic de neînlocuit, iar odată cu venirea lui Messi șansele sale de titluarizare au scăzut spre zero.

În acest sezon competițional, Icardi a jucat în 20 de meciuri oficiale pentru PSG și a reușit să marcheze 5 goluri.

 

Sorana Cîrstea și-a luat preparator fizic de la academia lui Patrick Mouratoglou

Rămasă fără preparator fizic după ce Teo Cercel s-a reîntors în echipa Simonei Halep, Sorana Cîrstea și-a întărit staff-ul cu un antrenor de la celebra academie de tenis a lui Patrick Mouratoglou. Este vorba despre francezul Yann Gravoulet, care și-a început deja munca, asistând-o pe româncă la antrenamentele dinaintea începerii turneelor australiene.

În afară de academia lui Mouratoglu, Yann Gravoulet a mai colaborat și cu doună nume mari ale tenisului feminin actual, Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia) și Alize Cornet (Franța), pe prima ajutând-o în 2021 să ajungă până în finala de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

„După doi ani de colaborare cu Teo Cercel, aș vrea să îi mulțumesc pentru tot efortul depus și să îi urez succes în continuare!

Însă mergând mai departe simt că am nevoie de o altă abordare, cu un preparator fizic internațional. Sunt încântată de noua colaborare și abia aștept sezonul 2022!”, spunea Sorana Cîrstea pentru Prosport în urmă cu o lună, după depărțirea de Teo Cercel.

ADVERTISEMENT

Dan Gîrleanu este noul antrenor al echipei feminine de volei Dacia Mioveni

Surpriză imensă în voleiul feminin românesc. Fostul mare internațional Dan Gîrleanu a semnat cu Dacia Mioveni și revine ca antrenor în prima divizie după o pauză de 8 ani!

Experiențele sale anterioare în campionatul românesc s-au numit SCM Craiova (2010-2011) și Universitatea Cluj (2011-2013).

ADVERTISEMENT

Dan Gîrleanu îl înlocuiește pe banca tehnică a formației argeșene pe Marius Dascălu, care și-a anunțat plecarea de la echipă la finalul lunii decembrie. Obiectivul său  este calificarea în grupa 5-8 la finalul sezonului regulat.

Floyd Mayweather îl ajută la antrenamente pe Anthony Joshua

Învins în septembrie de ucraineanul Oleksandr Usyk, care l-a deposedat de centurile mondiale, pugilistul britanic Anthony Joshua se pregătește intens de revanșă.

ADVERTISEMENT

El și-a schimbat și staff-ul tehnic, iar la începutul acestui an se află într-un stagiu de pregătire la Dubai, unde se antrenează sub supravegherea americanului Floyd Mayweather, cel mai bun boxer din lume în ultimii 20 de ani.

„Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să ajuți tânăra generație”, a spus Mayweather referitor la colaborarea cu Joshua și sfaturile pe care i le oferă acestuia.

ADVERTISEMENT