LIVE Actualizat 06-03-2022
09:26

Știrile zilei din sport, duminică, 6 martie. O luptătoare de MMA din Ucraina l-a înjurat pe Putin: ”Nu te atinge de țara mea”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 6 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
06.03.2022 | 08:56
Stirile zilei din sport duminica 6 martie O luptatoare de MMA din Ucraina la injurat pe Putin Nu te atinge de tara mea
Luptătoarea ucraineană de MMA, Maryna Moroz, i-a transmis un mesaj extrem de dur președintelui Vladimir Putin, după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
06-03-2022
09:26

Luptătoare de MMA din Ucraina, discurs emoționat despre război

Luptătoarea ucraineană de MMA, Maryna Moroz, i-a transmis un mesaj extrem de dur președintelui Vladimir Putin, după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina.

”La naiba, animalule! Îmi iubesc țara. Nu te atinge de Ucraina!”, a spus ea înaintea lupta pe care a avut-o la Las Vegas cu Mariya Agapova din Kazahstan, la UFC 272.

Imediat după ce a câștigat lupta, Maryna Moroz a declarat că este îngrijorată pentru familia sa care se află în Ucraina. ”Familia mea este în Ucraina. Am avut o săptămână grea. Mi-am făcut griji, am plâns, pentru că familia mea este acum într-o situație proastă.

Mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, pentru că săptămâna aceasta a fost grea pentru mine. Vreau să plâng din cauza acestui război în care se află țara mea. Este o perioadă grea pentru Ucraina.

Vreau să-mi susțin țara, pe președintele meu, întreaga armată din Ucraina și vreau să spun că nu vrem război. Îmi fac griji pentru familia mea chiar acum”, a afirmat luptătoarea care ținea în mâini steagul Ucrainei, conform Daily Mail.

06-03-2022
08:54

Pino Wilson a murit după un accident vascular cerebral

Pino Wilson, căpitanul echipei Lazio Roma la primul titlu cucerit în Serie A, în sezonul 1973-1974, a decedat azi-noapte în capitala Italiei, la vârsta de 77 de ani.

Conform publicației Il Messaggero, moartea fostului fotbalist ar fi survenit ca urmare a unui accident vascular cerebral. Wilson a fost fiul unei italience din Napoli și al unui soldat englez staționat în Italia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. S-a născut în Anglia, dar s-a mutat la Napoli încă din copilărie, acolo unde a și început fotbalul.

El a fost achiziționat de Lazio în 1969, împreună cu legendarul Giorgio Chinaglia, pentru a acoperi postul de fundaș lateral, pentru ca mai apoi să fie trecut la libero. El a jucat pentru laziali până în 1980 și a fost căpitanul echipei pentru o lungă perioadă.

06-03-2022
06:51

Mino Raiola impune jucători la Barcelona

Barcelona face tot posibilul pentru a-l putea aduce la vară pe atacantul Borussiei Dortmund, Erling Haaland, dar agentul Mino Raiola impune o condiție cel puțin bizară pentru ca norvegianul să ajungă pe Camp Nou.

Conform publicației britanice Express, Raiola i-ar fi transmis lui Joan Laporta că dacă vrea să-l aibă pe Haaland, atunci va trebui să-l transfere și pe fundașul Noussair Mazraoui de la Ajax Amsterdam.

Marocanul în vârstă de 24 de ani devine liber de contract la finalul acestui sezon și controversatul agent încearcă să-i găsească o înțelegere avantajoasă încercând să-l ”lipească” de atacantul norvegian.

Este totuși greu de crezut că Xavi își va da acordul pentru aducerea lui Mazraoui, deoarece acolo îl are pe Dani Alves, care și-a prelungit deja contractul, și încearcă să-l transfere pe Cesar Azpilicueta de la Chelsea.

Vedata baschetului feminin american, reținută la Moscova

Una dintre cele mai bune baschetbaliste ale lunii, americanca Brittney Griner, a fost reținută la Moscova, după ce în bagajul ei ar fi fost descoperite urme de ulei de hașiș.

Câinii din aeroport au descoperit în bagajul ei un cartuș de vaporizator care conținea urme de ulei de hașiș. Potrivit legii din Rusia, o astfel de faptă poate fi pedepsită cu închisoare între 5 și 10 ani.

ADVERTISEMENT

”Suntem la curent cu ce i se întâmplă lui Brittney Griner în Rusia. Păstrăm legătura cu ea, cu reprezentanții ei legali de acolo, cu familia, cu echipele, cu WNBA și cu NBA.

Cât timp este în desfășurare o anchetă, nu vă pot oferi detalii suplimentare. Pot doar confirma că lucrăm zi și noapte pentru a o aduce acasă. Starea ei fizică și mentală reprezintă prioritatea noastră”, a declarat Lindsay Colas, agentul jucătoarei, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Brittney Griner, care joacă pentru UMMC Ekaterinburg cât timp sezonul din WNBA este în pauză, a câștigat în cariera sa două titluri olimpice și două mondiale cu naționala SUA și un trofeu în WNBA, în 2014. În plan personal, ea are șapte apariții în All-Star Game și a fost de două ori cea mai bună marcatoare a campionatului.

Salah, dezamăgit de votul de la Balonul de Aur

Atacantul echipei Liverpool, Mohamed Salah, a vorbit pentru prima dată despre ediția 2021 a Balonului de Aur și și-a exprimat dezamăgirea că a ocupat doar locul 7.

ADVERTISEMENT

”M-a șocat, dar nu am ce să spun mai mult. Nimeni nu s-ar fi așteptat să termin pe locul 7, dar asta a fost să fie. Nu cred în teorii ale conspirației, dar pot să apară alegeri inexacte. Sunt multe țări care votează și nu au atâtea cunoștințe despre fotbal.

Nu știu pe ce se bazează alegerile lor, dar nu cred în teoria conspirației. Nu am sentimentul că este cineva împotriva mea în mod special după alegerile de la gala FIFA, dar asta este realitatea și trebuie să ne obișnuim cu ea”, a declarat Salah la postul egiptean de televiziune DMC, cotat de goal.com.

ADVERTISEMENT

Florentina Ivănescu, medalie de bronz la Openul European de judo

Sportiva Florentina Ivănescu a câştigat medalia de bronz la categoria 63 kg, la Openul European de judo de la Praga.

Ivănescu a învins-o în turul secund pe Isabelle Harris (Canada), în optimi a trecut de Nadiah Krachten (Olanda), dar în sferturi a pierdut în faţa franţuzoaicei Agathe Devitry. În recalificări, ea s-a impus în faţa croatei Iva Oberan, pentru ca în meciul pentru bronz să o întreacă pe germanca Nadja Bazynski.

În limitele categoriei 52 kg, Florina Bădiceanu a trecut în primul tur de unguroaica Roza Gyertyas, în turul secund a învins-o pe Chiara Serra (Germania), pierzând duelul din optimi cu croata Ana Viktorija Puljiz. Alexandra Paşca a fost învinsă în turul secund de germanca Annika Wurfel, iar Cleonia Rîciu a cedat în turul al doilea în faţa italiencei Francesca Giorda.

Tot la categoria 52 kg, Elena Stere a dispus în turul doi de britanica Sian Bobrowska, iar în optimi a învins-o pe australianca Tinka Easton, pierzând sfertul de finală cu elveţianca Binta Ndiaye. Stere a fost învinsă apoi şi în recalificări, de olandeza Rachel van de Meeberg, clasându-se pe locul 7. La categotia 48 kg, Giorgia Hagianu a pierdut în primul tur în faţa belgiencei Lois Petit.

ADVERTISEMENT