Sport

Știrile zilei din sport, joi, 27 ianuarie. Nou șantier la stadionul Ghencea. Lucrările vor dura 3 luni. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 27 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 27 ianuarie Nou santier la stadionul Ghencea Lucrarile vor dura 3 luni Video
ADVERTISEMENT
27-01-2022
21:50

Primăria Sectorului 6 construiește o esplanadă la stadionul Ghencea

Primăria Sectorului 6 a anunțat deschiderea unui șantier la stadionul Ghencea. Astfel, pe parcursul a trei luni, angajații instituției vor lucra la amenajarea esplanadei din fața stadionului „Steaua”.

„Au început lucrările de amenajare a promenadei Stadion „Steaua”. Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a început lucrările de amenajare a promenadei Stadion „Steaua”, un proiect nou ce va regenera peisagistic și urbanistic zona din proximitatea stadionului, în cartierul Ghencea”, se arată într-un comunicat pe pagina instituției.

27-01-2022
21:21

Costică Buceschi e așteptat la Buzău, după despărțirea de Kastamonu

Costică Buceschi și-a reziliat contractul Kastamonu. După despărțirea de campioana Turciei, s-ar putea întoarce în Liga Florilor după doar șase luni, anunță Eurosport.

Cu Buceschi la timonă, Kastamonu a câștigat Supercupa Turciei, apoi, în campionat, a reușit în zece meciuri o serie de nouă victorii și un eșec.

Problemele au venit în Champions League, acolo unde Kastamonu,  care este o formație nouă și care a primit un wild-card din partea Federației Europene de Handbal, nu a putut să țină ritmul cu celelalte competitoare și a pierdut toate cele zece meciuri.

„Locul 8 după 10 meciuri din Champions League nu a fost suficient pentru antrenorul român Costică Buceschi pentru a-și păstra locul la Kastamonu Belediyesi”, a scris portalul turcesc hetbolhaber.net.

Buceschi ar putea pregăti acum a patra formație din România, e vorba de Gloria Buzău, care s-a despărțit recent de antrenorul Aurelian Roșca, iar formația a fost pregătită pentru două etape de secundul Romeo Ilie. În discuție cu Gloria Buzău se mai află și Adrian Chiruț, fost antrenor la CSU Suceava, în Liga Zimbrilor.

27-01-2022
20:36

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Andrezieux-Boutheon

Ana Bogdan a reușit să se califice în sferturile de finală de la turneul ITF din Franța, de la Andrezieux-Boutheon, după ce a trecut în două seturi de Erika Andreeva, scor 6-2, 6-2.

Turneul este dotat cu premii totale de 60.000 de euro, iar Ana Bogdan este a treia favorită a competiției.

27-01-2022
20:00

A murit Ion Corbei, fost antrenor de lupte renumit

Doliu în sportul românesc. Unul dintre cei mai renumiți antrenori din țară, maestrul Ion Corbei, a murit la vârsta de 68 de ani.

Maestrul Ion Corbei s-a născut în 1954, în comuna Banita, județul Hunedoara. Fostul antrenor fost sportivul echipelor CSS Petroșani și Jiul Petrila începând cu anul 1970 până în anul 1989.

Începând cu anul 1980, a început și activitatea de antrenorat în cadrul clubului Jiul Petrila (Inter Petrila), formând generații întregi de luptători.

„FRL transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

27-01-2022
18:22

Jucătorul de fotbal american Ben Roethlisberger pune capăt unei cariere de 18 ani

De două ori câștigător al Super Bowl-ului, quarterback-ul lui Pittsburgh Steelers, Ben Roethlisberger, se retrage din activitate la 39 de ani. Anunțul a fost făcut de clubul la care a evoluat în întreaga lui carieră în campionatul de fotbal american (NFL), de la vârsta de 21 de ani.

Ben Roethlisberger a câștigat finala campionatului de fotbal american, Super Bowl, în februarie 2006, împotriva lui Seattle Seahawks (21-10), apoi în 2009 cu Arizona Cardinals (27-23).

În schimb, a pierdut finala din 2011 împotriva Green Bay Packers (25-31), chiar dacă a adunat mai mulți yarzi cu pasele lui decât rivalul Aaron Rodgers. De-a lungul timpului, Ben Roethlisberger a fost selectat de șase ori să joace în Pro Bowl, All Star Game-ul fotbalului american.

La retragere, el este al cincilea pasator din toate timpurile, în ce privește yarzii însumați, după Tom Brady, Drew Brees, Peyton Manning și Brett Favre, informează lequipe.fr.

27-01-2022
17:43

Antrenorii României la sărituri cu schiurile au coronavirus și ratează Jocurile Olimpice de iarnă

Absolut toți antrenorii din delegația României de la sărituri cu schiuri, care trebuia să meargă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au infectat cu coronavirus și nu pot merge în China. Astfel, sportivii noștri de la această disciplină vor fi însoțiți de către Puiu Gașpar, secretarul general al federației de schi, care va îndeplini rolul de team manager la schi și biatlon, anunță prosport.ro.

Alături de Gașpar, la Beijing va merge și un tehnician sloven. „Pentru că a apărut această  situație neprevăzută, l-am rugat pe un prieten din Slovenia, care este antrenor, să ne ajute. Și a acceptat”, a explicat președintele Federației Române de Schi.

22 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing.

27-01-2022
16:38

Femeile au urmărit din tribune victoria Iranului asupra Irakului cu 1-0

Naționala de fotbal a Iranului a învins Irak cu 1-0 în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2022 și a obținut biletul pentru competiția organizată în Qatar, cu trei etape înainte de finalul meciurilor de calificare.

Golul a fost marcat de Taremi, în minutul 48, iar la acest meci au asistat și femei. Ultima dată când iraniencelor li s-a permis să participe la un meci de fotbal al echipei naționale, după decenii în care au fost interzise pe stadioane, a fost octombrie 2019, informează france24.com.

De atunci, meciurile echipei naționale s-au ținut fără spectatori din cauza restricțiilor Covid-19. În ceea ce privește meciul cu Irak, agenția de presă ISNA a anunțat că au fost puse în vânzare 10.000 de bilete, dintre care 2.000 exclusiv pentru femei.

Sunt foarte fericită. Este prima dată când asist la un meci pe Stadionul Azadi”, a spus un inginer civil de 26 de ani, care și-a dat doar prenumele, Mahya. Ea purta steagul național și și avea capul acoperit cu o eșarfă gri.

Am cumpărat biletele online și am primit un SMS de confirmare”, a spus ea înaintea meciului, adăugând că „dacă vom câștiga, vom merge să sărbătorim victoria în stradă”.

Ea consideră că „nu este nimic ciudat sau complicat” ca o femeie să meargă la stadion. „Ar fi trebuit să se întâmple mai devreme, dar sunt foarte fericită și sper că acest lucru va continua”, a spus ea.

De precizat că femeile au fost separate de bărbați în tribune și monitorizate de polițiști. „Mi-am dorit să-l am pe soțul meu lângă mine, dar au spus că bărbații și femeile nu stau împreună”, a spus o altă femeie, Golnaz Bahari, în vârstă de 24 de ani.

Va fi mult mai bine dacă familiile pot sta împreună”, a mai precizat femeia, care avea o vuvuzelă.

27-01-2022
15:11

Schimbare importantă în Premier League, din cauza COVID-19

Conducătorii Premier League au decis ca orice club să poată solicita amânarea unui meci, doar dacă are minimum patru cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul lotului.

„În urma unei reuniuni de astăzi a cluburilor, îndrumările Premier League privind amânarea meciurilor din cauza COVID-19 au fost actualizate. De acum înainte, dacă un club solicită amânarea unui meci, deoarece nu are un număr suficient de jucători din cauza COVID-19, trebuie să aibă minimum patru cazuri pozitive în cadrul lotului”, a transmis liga, printr-un comunicat.

Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu 5 februarie.

27-01-2022
14:09

Spania a anunțat cei cinci jucători pentru meciul cu România din Cupa Davis

Roberto Bautista Agut (33 de ani, locul 18 ATP), Pablo Carreno Busta (30 de ani, 21 ATP), Carlos Alcaraz (18 ani, 31 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (22 de ani, 50 ATP) și Marcel Granollers (35 de ani, locul 7 ATP la dublu) sunt cei cinci jucători de tenis care vor reprezenta Spania și se vor duela cu România, pe 4-5 martie 2022, la Cupa Davis.

27-01-2022
13:15

Ucraineanul Andrii Akimenko va evolua la Dinamo

Unul dintre cei mai buni marcatori din Ucraina semnează cu campioana României la handbal masculin, Dinamo. Conform Prosport, Andrii Akimenko a ajuns la un acord cu oficialii ”dulăilor” și va evolua pentru trupa lui Xavier Pasqual începând cu sezonul viitor.

 

În vârstă de 27 de ani, Andrii Akimenko evoluează pe postul de extremă, măsoară 1,90 metri și a semnat cu Dinamo un angajament valabil până în 2024.

Akimenko este legitimat în prezent la KS-Azoty Pulawy, în Polonia și are la activ 35 de selecții și 73 de goluri marcate pentru naționala țării sale.

27-01-2022
12:35

Academia Națională de Fotbal organizează primul curs de fotbal feminin

Primul curs pentru antrenorii de fotbal feminin din țara noastră va fi organizat în luna februarie de FRF, prin departamentul GROW și cu sprijinul Academiei Naționale de Fotbal.

Acesta se va derula la București, în perioada 11-12 februarie, va fi ținut de experți UEFA și reprezentanți ai Școlii Federale de Antrenori și se adresează ”exclusiv antrenorilor și antrenoarele de la cluburile de fotbal feminin (sau cu secții de fotbal feminin) din cele 3 ligi din România sau de la cluburile de copii și juniori cu activitate în fotbalul feminin”, anunță frf.ro.

Sursa citată menționează că participarea este gratuită, iar numărul de participanți este limitat la 30, maximum un participant din partea fiecărui club de fotbal feminin. 

27-01-2022
11:47

Popovici și Glință, an de grație pentru înotul românesc

Revista de specialitate SwimSwam a dat publicității topul celor mai buni 100 de înotători ai lumii, conform rezultatelor obținute în 2021, iar România are doi înotători în acest clasament: David Popovici și Robert Glință.

Glință ocupă poziția 60 în clasament, înaintea americanului Shaine Casas (numărul 71), cel care a luat aur la Mondialele în bazin de 25 de metri în proba de 100 de metri spate, în timp ce Popovici este pe un remarcabil loc 20.

Pe prima poziție se află americanul Caeleb Dressel, urma de britanicul Adam Peaty și de rusul Evgeny Rylov.

27-01-2022
10:45

Brandul Salomon nu va mai sponsoriza Federația Română de Schi

Federația Română de Schi a pierdut principalul sponsor tehnic, după scandalul Ania Caill. Cea mai bună schiaore din România nu a fost inclusă în delegația ”tricoloră” la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar importatorul brandului Salomon a anunțat încetarea colaborării cu Federația de schi.

”În urma deciziei FRSB de a bloca accesul Aniei la Olimpiada de la Beijing 2022, urmată de refuzul de a trimite orice schior român pe locul suplimentar câștigat pentru lotul olimpic al României, am decis să renunțăm la orice asociere sau colaborare cu FRSB, pe durata mandatului actualei conduceri.

Considerăm că rolul oricărei federații finanțate din bani publici este acela de a susține și promova, în mod obiectiv, performanța sportivilor profesioniști”, se precizează într-un comunicat.

Salomon este un gigant mondial de echipament pentru sporturile de iarnă, care activează în 40 de țări și are peste 3.000 angajați.

27-01-2022
09:06

Imagini halucinante de la un meci din Spania

Partida Zamora – Deportivo La Coruna, 0-1, a oferit momente halucinante. În minutul 90, oaspeții au marcat unicul gol al partidei, care le-a adus și victoria.

După marcarea golului de către Quiles, jucătorii lui Deportivo La Coruna s-au dus în dreptul suporterilor să sărbătorească reușita. Însă, sub presiunea făcută de fani, gardul de la marginea tribunelor a cedat.

Suporterii s-au prăbuști unul peste celălalt, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit grav.

 

27-01-2022
08:28

Echipament ”revoluționar” pentru sportivi britanici, la JO de la Bijing

Compania Adidas a creat un echipament special pentru sportivii care vor evolua în întrecerile Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Acesta a fost produs din plastic reciclat din oceane. În ciuda materialelor alese, producătorul de echipament sportiv a dat asigurări că acesta va fi extrem de confortabil.

Echipamentele purtate de sportivii britanici vor fi de culoare albastru bleumarin și va fi inserat cu simbolurile drapelului din UK.

27-01-2022
07:19

Drăguș, un nou gol în campionatul Belgiei

Atacantul Denis Drăguş a marcat un gol în meciul pe care echipa sa, Standard Liege, l-a câștigat în deplasare, scor 2-0, cu formația Eupen, în etapa a 24-a a campionatului Belgiei.

Drăguş a intrat pe teren în minutul 79, în locul lui Muleka, şi a înscris, în minutul 90, golul de 2-0. Scorul a fost deschis, în minutul 45, de Emond.

Pentru atacantul român de 22 de ani, acesta este al cincilea gol marcat în 17 meciuri disputate în acest sezon al Jupiler Pro League. El mai are şi două pase decisive în statistica actualei ediţii a campionatului.

27-01-2022
05:51

CSM București, victorie clară cu HC Zalău

CSM Bucureşti a surclasat-o pe HC Zalău cu scorul de 34-18, într-un meci din etapa a 12-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

De la campioane cele mai bune marcatoare au fost Angela Stoica 7 goluri și Ema Ramusovic 5, iar de la formația lui Gheorghe Tadici s-au remarcat Andreea Bujor şi Loredana Vârtic, ambele cu câte 4 reușite.

Într-un alt meci, SCM Gloria Buzău a învins la limită vicecampioana CS Minaur Baia Mare, scor 28-27. Marija Shteriova şi Alina Czeczi au fost cele mai bune marcatoare de la Gloria, cu 7 goluri fiecare. Jelena Lavko a reuşit 10 goluri pentru Minaur.

În clasament conduce Rapid București, 33 de puncte, urmată de CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, ambele cu câte 28 de puncte.

Naţionala de rugby a Angliei, evacuată din hotel din cauza unui incendiu

Echipa naţională de rugby a Angliei a fost evacuată din hotelul din Brighton, după ce un incendiu cauzat de o problemă de natură electrică s-a produs la o clădire din apropiere.

Incidentul s-a produs la o clădire aflată lângă hotelul echipei şi reprezentaiva engleză a fost nevoită să se mute în altă parte. Nu au fost înregistrate victime, ci numai pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Naţionala Angliei s-a reunit pentru a pregăti debutul în Turneul celor 6 Naţiuni. Englezii joacă primul meci la 5 februarie, la Edinburgh, contra Scoţiei.

Marc Marquez revine pe pistă după accidentul din octombrie

Pilotul de MotoGP al echipei Honda, Marc Marquez, a obţinut permisiunea medicilor pentru a participa la primele sesiuni de teste din această iarnă, de la Sepang (Malaysia), programate la 5 şi 6 februarie.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a ratat ultimele două etape din sezonul trecut, după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoţie cerebrală în urma unui accident la un antrenament off-road.

Marquez şi-a reluat deja antrenamentele, la mijlocul lunii ianuarie, mai întâi la ghidonul unei motociclete de motocros şi apoi cu o versiune de şosea a motocicletei sale de MotoGP, pe circuitul de la Portimao din Portugalia.

ADVERTISEMENT

”Confirmăm că pilotul echipei Repsol Honda va începe pre-sezonul 2022 cu primele teste oficiale din MotoGP, care vor avea loc la Sepang şi apoi la Mandalika, în Indonezia, săptămâna următoare.

Luni, 24 ianuarie, Marquez a fost supus unui alt control medical care a confirmat că tratamentul conservator a avut succes şi că pilotul este apt să piloteze o motocicletă de MotoGP”, a precizat echipa sa într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

FR Baschet schimbă regulile de testare anti-Covid

Federația Română de Baschet a anunţat, în urma unei şedinţe a Consiliului Director, că se revine la calendarul de testare Covid-19 din august 2021, conform căruia înaintea partidelor oficiale persoanele vaccinate nu mai trebuie să se testeze.

”Conform Ordinului comun al Ministerului Tineretului si Sportului şi Ministerului Sănătăţii, nr. 535/1505 din 11.08.2021 şi publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 775, în data de 11.08.2021, sunt exceptate de la calendarul de testare obligatorie impus prin Anexa 5 următoarele categorii: persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, şi minorii.

Totodată, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii, publicat în data de 09.01.2022, persoanele cu rezultate pozitive la testarea pentru identificare SARS-CoV-2 nu se mai testează după ieşirea din izolare şi până în a 180-a zi de la data rezultatului pozitiv, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, a transmis FR Baschet într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia se vor testa, cu maximum 48 de ore înaintea disputării meciurilor oficiale ”toţi participanţii la competiţiile baschetbalistice (sportivi, antrenori, însoţitori, oficiali etc), care nu se încadrează la excepţiile prezentate”.

FRB mai precizează că toate persoanele care prezintă simptomatologie Covid-19 vor fi izolate imediat şi testate, iar în cazul unor rezultate pozitive trebuie să urmeze dispoziţiile Direcţiilor de Sănătate Publică locale.

De asemenea, dacă o echipă are mai mulţi sportivi în izolare sau carantină, un meci reprogramat din acest motiv se va disputa la minimum 48 de ore de la data încheierii izolării/carantinei, dacă este programat pe teren propriu, respectiv la minimum 72 de ore, dacă programarea este în deplasare.

ADVERTISEMENT