Sport

Știrile zilei din sport, luni, 18 aprilie. Abde Ezzalzouli, pe lista de transferuri a lui AS Roma

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 18 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
18.04.2022 | 09:43
Stirile zilei din sport luni 18 aprilie Abde Ezzalzouli pe lista de transferuri a lui AS Roma
Abde Ezzalzouli, pe lista de transferuri a lui AS Roma. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-04-2022
19:28

Jose Mourinho vrea să îl transfere pe Abde Ezzalzouli

Conform Sport, Jose Mourinho vrea să îl transfere în vară pe puștiul Abde Ezzalzouli (20 de ani), de la FC Barcelona. Puștiul joacă din vara lui 2021 pe Camp Nou, când a sosit de la Heracles. Cu toate acestea, fotbalistul ar putea să ajungă la AS Roma, care vrea să plătească 10 milioane de euro în schimbul său.

Ezzalzouli are atât cetățenie spaniolă, cât și marocană. Abde a fost selecționat de africani pentru meciurile cu RD Congo, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, programate pe 25 și 29 martie.

Potrivit jurnaliștilor de la AS, jucătorul Barcelonei este dezamăgit că nu a fost convocat la naționala Spaniei și s-a decis să nu mai aștepte, după ce, inițial, i-a refuzat pe marocani, care au vrut să îl ia la Cupa Africii pe Națiuni. Abde a spus pas deoarece Federația Spaniolă de Fotbal îi recomandase acest lucru.

Ezzalzouli nu a ajuns printre iberici și s-a hotărât să reprezinte Marocul la seniori, mai ales că are șansa să joace la Campionatul Mondial din Qatar, într-o națională din care mai fac parte starurile Achraf Hakimi și Hakim Ziyech.

 
18-04-2022
17:36

Alexandra Severin a fost transferată de Dunărea Brăila

Handbalista Alexandra Severin (24 de ani) a fost transferată de HC Dunărea Brăila de la CS Minaur Baia Mare. Fostă internațională de tineret, ea a semnat un contract valabil pe doi ani cu opțiune de prelungire.

„Sunt foarte bucuroasă să mă alătur echipei Dunarea Brăila, o echipă cu jucatoare de elita şi un staff profesionist unde cu siguranţă o sa pot sa îmi ating potenţialul maxim în sezoanele următoare. Abia astept sa-mi cunosc noua echipa şi să am parte de galeria minunată a Brăilei”, a declarat Alexandra Severin.

18-04-2022
15:30

O medalie de aur şi una de argint pentru delegaţia României la Jocurile Invictus de la Haga

Echipa de arc olimpic formată din Emil Cojocaru, Iulian Căpăţînă şi Eduard Romila a cucerit medalia de aur pentru delegaţia României la Jocurile Invictus de la Haga. De asemenea, sportivul Valentin Ciolan a obţinut medalia de argint la Jocurile invictus de la Haga, în proba de aruncare a bilei de trei kilograme.

Caporal clasa a III-a Ciolan-Uţă Valentin a fost rănit în anul 2015, în teatrul de operaţii Afganistan.

“Fost judokan de performanţă, bazat pe forţele sale, transmite forţă, calm şi încredere. Este omul în jurul căruia se adună mulţi prieteni! Deşi după incidentul din Afganistan a suportat 14 operaţii, a luat totul de la capăt şi îşi duce viaţa cu seninătatea celui care, parcă, n-a păţit nimic”, a scris MApN, pe contul de Facebook.

18-04-2022
14:10

Rafel Nadal, din nou pe terenul de tenis

Rafael Nadal s-a întors după patru săptămâni pe terenul de tenis. „Regele Zgurii” a reluat pregătirea după ce s-a accidentat la Indian Wells. Multiplul câștigător de Grand Slam va juca din nou chiar pe zgura de la Madrid (1-8 mai).

Nadal s-a recuperat mai repede decât se preconiza. Medicul său, Angel Ruiz Cotorro, l-a anunțat după turneul din California că perioada de refacere poate fi chiar și de șase săptămâni.

„Astăzi, după patru săptămâni fără a călca pe un teren de tenis, primul antrenament ușor. Ce iliuzie să pășești din nou pe teren”, a scris Nadal pe Twitter.

18-04-2022
12:57

Casa Pariurilor Liga 1, programul etaperi a 7-a din play-off și play-out

Liga Profesionistă de Fotbal, după consultări cu posturile care dețin drepturile de televizare, a stabilit programul etapei a 7-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, care se va disputa în perioada 29 aprilie – 2 mai.

Vineri, 29 aprilie

  • Ora 17:30 Sepsi Sf. Gheorghe – Gaz Metan Mediaş
  • Ora 20:30 Chindia Târgovişte – FC Rapid

Sâmbătă, 30 aprilie

  • Ora 12:30 Dinamo – Academica Clinceni
  • Ora 20:00 Universitatea Craiova – FC Voluntari

Duminică, 1 mai

  • Ora 19:00 FC U Craiova 1948 – UTA Arad
  • Ora 21:30 CFR 1907 Cluj  – Farul Constanţa

Luni, 2 mai

  • Ora 17:30 CS Mioveni – FC Botoşani
  • Ora 20:30 FCSB – FC Argeş
18-04-2022
11:28

Cosmin Contra și-a prelungit contractul cu Al Ittihad

Cosmin Contra e aproape să câștige primul titlu după 13 cu Al Ittihad, iar saudiții au decis să îi prelungească contractul cu încă un an. 

Actele se pare că vor fi semnate în zilele următoare, însă părțile s-au înțeles deja. După 25 de etape, echipa lui „Guriță” este lider cu 60 de puncte, cu 11 mai mult decât echipa de locul doi, Al-Hillal.

18-04-2022
10:41

Thomas Muller și-a prelungit contractul pe 3 ani cu Bayern Munchen

Veteranul bavarezilor, Thomas Muller va continua încă trei sezoane la campioana Germaniei și cel mai probabil își va încheia cariera la clubul la care a făcut primii pași în fotbal.

Atacantul german are un salariu de aproximativ 20 de milioane de euro și cu siguranță acesta va crește odată cu prelungirea contractului.

18-04-2022
09:41

Gerard Pique, „îngropat” în zeci de milioane de euro de către saudiți

Fundașul central al Barcelonei a militat pentru ca Supercupa Spaniei să se dispute să se dispute în Arabia Saudită, iar fotbalistul a fost recompensat pe măsură conform jurnaliștilor de la El Confidential.

Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) a fost de acord ca Pique să încaseze un comison gras, Supercupa Spaniei fiind organizată de Kosmos Holding, firmă deţinută de Pique.

Sursa citată dezvăluie că Pique ar fi primit până la 24 de milioane de euro pentru a disputa acest turneu între câștigătoarea La Liga și finalistele Copa del Rey.

18-04-2022
08:51

Bianca Andreescu revine în circuitul WTA după 6 luni

Bianca Andreescu a fost ținută departe de terenul de tenis de o accidentare. Canadianca de origine română a explicat că a decis să nu participe la Australian Open, deoarece nu se simțea aptă din punct de vedere psihic. 

„A fost un an greu pentru mine. Am petrecut mai multe săptămâni în izolare şi carantină. În plus de asta, bunica mea a petrecut mai multe săptămâni la terapie intensivă, ceea ce m-a afectat foarte tare.

Uneori am simţit că purtam toată greutatea lumii pe umerii mei. Nu am putut să mă detaşez de ce se întâmpla, Vreau să-mi ofer mai mult timp să mă resetez şi să-mi revin. Drept urmare nu voi începe acest sezon în Australia”, a scris Andreescu, pe Twitter, în decembrie.

18-04-2022
07:31

Halep e în continuare în Top 20

Simona Halep se menține pe locul 20 în clasamentul WTA, cu 2.156 de puncte, în timp ce Irina Bara a urcat şase poziţii, până pe locul 104, cu 629 de puncte, după ce a jucat în semifinale la turneul ITF de la Palm Harbor.

Halep este în continuare cea mai bine clasată jucătoare din România, urmată de Sorana Cîrstea, locul – 1.840 de puncte, Gabriela Ruse, locul 58 – 1.061 de puncte, Irina Begu, locul 62 – 1.004 puncte, Jaqueline Cristian, locul 71 – 895 de puncte și Ana Bogdan, locul 90 – 710 puncte.

În Top 10 WTA, s-a produs o singură modificare, spaniola Garbine Muguruza urcând o poziţie, până pe locul 9, în locul sportivei Ons Jabeur din Tunisia, care a coborât pe 10.

  • 1. Iga Swiatek (Polonia) – 6.711 puncte
  • 2. Barbora Krejcikova (Cehia) – 4.975
  • 3. Paula Badosa (Spania) – 4.885
  • 4. Aryna Sabalenka (Belarus) – 4.711
  • 5. Maria Sakkari (Grecia) – 4.705
  • 6. Anett Kontaveit (Estonia) – 4.511
  • 7. Karolina Pliskova (Cehia) – 4.252
  • 8. Danielle Collins (SUA) – 3.151
  • 9. Garbine Muguruza (Spania) – 3.070
  • 10. Ons Jabeur (Tunisia) – 3.015
18-04-2022
06:37

Fanii Barcelonei, decizie drastică pentru partida împotriva lui Cadiz

Suporterii Barcelonei, deranjați de tot ce s-a întâmplat la returul cu Eintracht Frankfurt din Europa League, pregătesc un protest de amploare la meciul împotriva lui Cadiz.

”Garda de Animacio”, una dintre cele mai importante grupări de fani ai Barcei, nu se va prezenta la partida din La Liga şi vor lăsa o parte a peluzei goală, ca urmare a lipsei de interes a suporterilor catalani pentru întâlnirea din Europa League.

Ultrașii din ”Garda de Animacio” au protestat, pentru scurt timp, şi la meciul cu Eintracht, după ce fanii nemți au luat cu asalt Camp Nou. Suporterii veniți din Germania au achiziționat la suprapreț bilete chiar de la fanii Barcelonei și așa au putut să creeze o atmosferă incredibilă pe Camp Nou.

Ciclistul Dylan van Baarle, victoria carierei în Paris – Roubaix

Ciclistul olandez al echipei Ineos Grenadiers, Dylan van Baarle, a câștigat una dintre cele mai importante curse de o zi, Paris – Roubaix.

Rutierul în vârstă de 29 de ani și-a trecut în palmares primul său Monument (n.r. – una dintre cele 5 curse de o zi adunate sub această denumire). El i-a prins din urmă pe evadații Tom Devriendt (Intermarche), Matej Mohoric (Bahrain) și Yves Lampaert (Quick Step) cu 30 de kilometri înainte de final și după câteva momente de respiro a dat atacul care i-a adus succesul.

ADVERTISEMENT

În spatele lui Van Baarle, la un minut și 47 de secunde, a venit un grup de patru cicliștii. Al doilea a fost belgianul Wout Van Aert (Jumbo-Visma), al treilea elvețianul Stefan Kung (Groupama-FDJ), al patrulea belgianul Tom Devriendt (Intermarche – Wanty Gobert), iar al cincilea slovenul Matej Mohoric (Bahrain Victorious).

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul de la Monte Carlo

Tenismenul grecul Stefanos Tsitsipas, locul 5 ATP, şi-a apărat cu succes trofeul la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo și a urcat pe poziția a doua în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Tsitsipas l-a învins în finală pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 46 ATP, scor 6-3, 7-6 (3), într-o oră şi 36 de minute.

”Sunt foarte mândru de mine. La un moment dat lucrurile nu mergeau bine, dar am reuşit să rămân concentrat. Sunt foarte mândru de încrederea pe care am avut-o în jocul meu. Uneori te îndoieşti de tine, dar este mereu important să rămâi cu capul sus”, a spus sportivul grec în interviul de pe teren, de după meci.

ADVERTISEMENT

Stefanos Tsitsipas a devenit al şaselea jucător care obţinut trofee consecutive la Monte Carlo, după Rafael Nadal (2005-2012, 2016-2018), Juan Carlos Ferrero (2002-2003), Thomas Muster (1995-1996), Bjorn Borg (1979-1980) şi Ilie Năstase (1971-1973).

Christian Eriksen, aproape de o revenire la Tottenham

Mijlocașul danez Christian Eriksen, al cărui contract cu Brentford expiră în vară, ar putea reveni la formația Tottenham Hotspur din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Conform footballinsider247.com, internaționalul danez este monitorizat atent de Spurs, iar Antonio Conte și-ar dori să lucreze din nou cu el după ce au mai colaborat și la Inter Milano.

Eriksen a evoluat la Tottenham timp de şase ani şi jumătate, între august 2013 şi ianuarie 2020. A strâns 305 partide pentru Spurs, club pentru care a marcat 69 de goluri şi a pasat decisiv la altele 90.

ADVERTISEMENT