Sport

Știrile zilei din sport, luni 9 mai. Un fost star din NBA a fost ucis! Baschetbalistul a fost împușcat în cap

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 9 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
09.05.2022 | 09:43
Stirile zilei din sport luni 9 mai Un fost star din NBA a fost ucis Baschetbalistul a fost impuscat in cap
Adreian Payne, baschetbalistul care a fost împușcat mortal în cap. FOTO: Twitter phillip lewis
ADVERTISEMENT
09-05-2022
18:50

Adreian Payne a murit după ce a fost împușcat în cap

Fost star în NBA și jucător la Michigan State, Adreian Paye a murit la doar 31 de ani. Baschetbalistul a fost împușcat mortal într-un apartament din Orlando, Florida.

Un suspect pentru moartea barbatului a fost deja reținut de autorități. Este vorba despre o individ în vârstă de 29 de ani, pe nume Lawrence Dority, după cum anunță Daily Mail.

Acesta a fost găsit la locul crimei de către polițiști și luat la secție pentru audieri. Momentan nu se știe motivul pentru care Paye a fost împușcat mortal.

09-05-2022
16:23

Roberto De Zerbi, la un pas de Napoli

Roberto De Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj, care e antrenor la Șahtior Donețk, va pleca de pe banca „minerilor” din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Deși campionatul a fost anulat, italianul a reușit să o califice pe Șahtior în viitorul sezon de UEFA Champions League.

„Dacă nu se va relua însă campionatul în sezonul viitor și nu va fi nicio competiție, aș vrea să încep o viață normală și să lucrez mai departe. Eu și staff-ul meu plecăm acum, dar cu toții am devenit oameni mai buni grație Ucrainei”, a transmis De Zerbi.

Conform jurnaliștilor de la Calciomercato, fostul mijlocaș va reveni în Serie A, el fiind dorit insistent de Napoli, echipă pentru care a evoluat în perioada 2006-2010. Napoletanii sunt în prezent pe locul 3 și nu mai au nicio șansă la titlu. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani i-ar lua astfel locul lui Luciano Spalletti.

09-05-2022
15:16

Naomi Osaka s-a retras de la WTA Roma

Naomi Osaka (locul 38 WTA) nu va mai juca la turneul de la Roma. Japoneza s-a retras din cauza unei accidentări la gleznă. Acesta este un motiv de bucurie pentru Simona Halep, care se afla pe aceeași parte de tablou cu fostul lider mondial.

„Din păcate, va trebui să mă retrag de la Roma, deoarece accidentarea pe care am suferit-o săptămâna trecută la Madrid nu s-a vindecat încă”, a declarat Osaka.

Asiatica avea meci cu Sara Sorribes Tormo în primul tur de la Roma, sportivă cu care s-a duelat și zilele trecute, la Madrid. Câștig de cauză a avut atunci iberica, Sorribes Tormo reușind să se impună în două seturi.

09-05-2022
14:04

Când se joacă FCSB - CFR Cluj

GSP anunță că derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj din etapa a 10-a a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1 se va disputa duminică, 22 mai, de la ora 20:30. Deocamdată nu se știe însă locul de disputare a partidei.

Roș-albaștrii au făcut cerere să joace în Ghencea, dar, în cazul în care se vor lovi de refuzul celor de la CSA, meciul cu campioana en-titre va avea loc, probabil, pe arena din Buzău. Sunt șanse enorme ca FCSB – CFR Cluj să se joace cu titlul pe masă, cu excepția cazului în care ardelenii obținut un rezultat mai bun cu U Craiova decât FCSB cu FC Voluntari în etapa a 9-a a play-off-ului.

09-05-2022
13:16

Fost coechiper cu Keșeru sau Moți, mort la doar 29 de ani

Fost coleg cu Claudiu Keșeru, Cosmin Moți sau Dragoș Grigore, la Ludogoreț, în perioada 2015-2020, Jody Lukoki a murit la doar 29 de ani.

Triplu campion cu bulgarii, fostul atacant a murit din cauze deocamdată necunoscute, după cum anunță cotidianul The Sun.

Fotbalistul din RD Congo, care din 2021 juca la Twente, se afla într-un proces de recuperare după o accidentare gravă la genunchi, o ruptură de ligamente încrucişate.

09-05-2022
11:40

România ar putea găzdui etape din Turul Italiei la ciclism

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că va discuta cu directorul companiei care organizează Turul Italiei despre posibilitatea ca în 2024 startul să fie dat din Bucureşti.

Novak a fost prezent în acest an în Ungaria, acolo unde s-au ținut primele trei zile al Giro. “Am avut onoarea de a fi invitat la acest eveniment sportiv global care se numeşte Giro D’italia! Pentru prima dată în istoria sa de mai bine de 100 de ani a avut startul din Budapesta.

Emoţiile, spectatorii şi organizarea au întrecut orice aşteptare. Deşi atmosfera era extraordinară, nu am putut doar să privesc. Am discutat cu CEO-ul companiei care organizează acest eveniment şi, după terminarea competiţiei, vom discuta despre posibilitatea ca startul din 2024 al Giro d’Italia să fie dat din Bucureşti.

Şanse sunt, doar să avem şi sprijinul necesar. România merită acest eveniment, ţara aceasta atât de frumoasă merită să fie promovată pozitiv prin sport. Să ne punem toţi în gând Giro D’italia Grande Partenza Bucharest 2024!!”, a scris Novak pe contul de Facebook.

 

09-05-2022
10:18

Nume uriașe vor participa în iunie la meciul de retragere al lui Adrian Mutu

Adrian Mutu își organizează meciul oficial de retragere în cadrul Sports Festival, care va avea loc pe data de 12 iunie pe stadionul lui U Cluj.

Claude Makelele, Paolo Cannavaro sau Alessandro Del Piero, sunt doar câteva dintre stele fotbalului mondial care au confirmat participarea la acest eveniment, alături de Gheorghe Hagi, toți având un rol important în cariera „Briliantului”. 

„Abia aştept să ne întâlnim la Cluj, în 12 iunie, ca să ne putem bucura împreună de fotbal, la meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Ne vedem la Sports Festival!”, a declarat Claude Makelele, fostul coleg al lui Adi Mutu la Chelsea. „Ne vedem la Sports Festival, alături de prietenul meu drag, Adrian Mutu. De fapt, nu prietenul, ci fratele meu Adrian Mutu! Vă îmbrăţişez şi vă aştept pe toţi acolo!”, a transmis și Paolo Cannavaro.

09-05-2022
09:08

Alcaraz, urcate pe locul 6 ATP după ce a câștigat Madrid Open

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz a urcat trei poziții în clasamentul ATP, până pe locul 6, după ce a câștigat Madrid Open.

Puștiul de 19 ani a făcut un turneu memorabil în capitala Spaniei învingându-i pe rând pe Rafael Nadal în sferturi, pe Novak Djokovic în semifinale și pe Alexander Zverev, deținătorul trofeului, în finală.

După ce s-a impus la Madrid Open, Alcaraz a decis să se retragă de la turneul de la Roma pentru a se odihni în vederea Grand Slam-ului de la Roland Garros. ”Cu glezna mea şi pentru că vreau să pot lupta pentru a câştiga un Grand Slam, este mai bine să mă odihnesc, să am grijă de gleznă, de picior, să fiu la Paris la sută la sută”, a declarat spaniolul.

Alcaraz şi-a luxat glezna dreaptă, vineri, în timpul meciului câştigat în sferturile de finală ale Madrid Open împotriva lui Rafael Nadal.

09-05-2022
07:55

FC Koln, gest tulburător pentru copiii uciși în Ucraina

La meciul dintre FC Koln și Wolfsburg 0-1, scor 0-1, terenul a fost umplut cu jucării de pluș în memoria copiilor care au fost uciși de armata rusă în Ucraina.

Jucării pe teren la Koln în memoria copiilor uciși în Ucraina
Știrile zilei din sport, luni 9 mai. Gest superb al lui club din Bundesliga pentru copiii uciși din Ucraina

Înainte de startul partidei, clubul din Bundesliga a plasat pe teren 220 de jucării de pluș cu mascota Hennes, reprezentând numărul de copii omorâți în Ucraina, iar numele acestora au apărut pe tabela arenei: „fiecare Hennes simbolizează un copil ucis în războiul din Ucraina”, au transmis cei de la FC Koln.

09-05-2022
06:39

Verstappen, victorie în cursa de la Miami

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat prima ediţie a Miami Grand Prix, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Campionul mondial en-titre a fost urmat de piloţii Ferrari, Charles Leclerc (Monaco) şi Carlos Sainz jr (Spania). Pe locul al patrulea s-a clasat mexicanul Sergio Perez (Red Bull), iar pe locul al cincilea a trecut linia de sosire britanicul George Russell, înaintea colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, clasat al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au situat în ordine finlandezul Valtteri Bottas de la Alfa Romeo, francezul Esteban Ocon, spaniolul Fernando Alonso, ambii Alpine, şi thailandezul Alexander Albon (Williams).

Max Verstappen, care a luat și punctul pentru cel mai rapid tur, a obţinut a treia victorie în 2022, a doua consecutivă şi a 23-a din carieră. Cu 85 de puncte acumulate în clasamentul piloţilor, olandezul a mai redus din diferenţa de puncte faţă de liderul Leclerc (104 puncte). Urmează în ierarhie Perez, cu 66 de puncte, Russell, cu 59, Sainz, cu 53 şi Hamilton, cu 36.

La constructori, Ferrari conduce cu 157 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 151 de puncte şi Mercedes, 95 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc la 22 mai, pe Circuit de Catalunya.

Xavi a pus pe listă 6 jucători pe care îi vrea la Barcelona

După un sezon de tranziție, FC Barcelona își dorește să revină în topul fotbalului mondial, iar Xavi a făcut deja o listă cu cei 6 jucători pe care dorește să-i aibă sub conducerea sa din sezonul viitor.

Conform Mundo Deportivo, există deja înțelegeri cu trei dintre ei, dar se așteaptă finalul sezonului pentru a fi oficializate. Este vorba de fundașii Cesar Azpilicueta și Andreas Christensen de la Chelsea Londra și de mijlocașul Franck Kessie de la AC Milan.

ADVERTISEMENT

Celelalte trei nume pe care tânărul tehnician le vrea pe Camp Nou sunt atacantul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, fundașul Marcos Alonso de la Chelsea și mijlocașul Bernardo Silva de la Manchester City.

Portughezul este unul dintre cei mai apreciați jucători de către Xavi, însă mutarea este destul de dificil de făcut din cauza situației financiare a catalanilor. Președintele Joan Laporta încearcă să-i convingă pe cei de la City să-i dea drumul lui Silva, fiind dispus să-l cedeze la schimb pe Frenkie de Jong.

ADVERTISEMENT

În cazul în care transferul lui Bernardo Silva nu se va concretiza, Barcelona are planul B: aducerea brazilianul Raphinha de la Leeds United.

Lewandowski, nemulțumit de oferta lui Bayern

Bayern Munchen i-a făcut o ofertă de prelungire a contractului atacantului Robert Lewandowski, dar polonezul nu este mulțumit cu ce-i oferă campioana Germaniei.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Sport, bavarezii i-au pus pe masă un contract pentru un sezon și același salariu ca în prezent: 15.000.000 de euro. Lewandowski nu pare încântat de varianta primită, el dorindu-și o înțelegere pe cel puțin două sezoane, dar și o mărire de salariu.

Deși la un moment dat se vehicula tot mai mult o trecere a fotbalistului la FC Barcelona, Bayern nu este dispusă să se despartă de internaționalul polonez, care mai are contract până în vara anului 2023. Bavarezii ar fi dispuși să-l mai țină încă un sezon, chiar dacă asta ar însemna să-l piardă apoi gratis.

ADVERTISEMENT

Membrii familiei un star din NBA, agresați la un meci

Baschetbalistul echipei Phoenix Suns, Chris Paul, s-a revoltat după ce membrii familie sale au fost agresați în timpul unui meci în deplasare cu Dallas Mavericks, din play-off-ul NBA.

”Amendați jucătorii care spun anumite lucruri fanilor, dar ei au voie să pună mâna pe familiile noastre… la naiba”, a scris starul de 37 de ani pe contul de Twitter.

O sursă apropiată de Chris Paul a mărturisit pentru ESPN că fanii lui Dallas a pus mâna pe mama baschetbalistului și a împins-o pe soția acestuia. Totul sub privirile copiilor vedetei lui Phoenix.

”Mavericks sunt conștienți de un incident între un fan și familia lui Chris Paul. Acesta a fost un comportament inacceptabil și nu va fi tolerat. Mavericks, împreună cu American Airlines Center, au scos prompt vinovatul din sală”, se arată într-un comunicat al echipei din Dallas.

Dallas Mavericks s-a impus în meciul 4 cu scorul de 111-101 și a egalat scorul la general, 2-2.

ADVERTISEMENT