Sport

Știrile zilei din sport, marți, 1 februarie. Scandal monstru la FC Argeș! Primarul Piteștiului iese la atac: „Am crezut că vor demisiona singuri!”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 1 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 1 februarie Scandal monstru la FC Arges Primarul Pitestiului iese la atac Am crezut ca vor demisiona singuri
Cristian Gentea, primarul Piteștiului și unul dintre cei mai importanți oameni din conducerea clubului FC Argeș, a vorbit în termeni duri despre Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi
ADVERTISEMENT
01-02-2022
17:52

Scandal monstru la FC Argeș! Primarul Piteștiului iese la atac

Cristian Gentea, primarul Piteștiului și unul dintre cei mai importanți oameni din conducerea clubului FC Argeș, a vorbit în termeni duri despre Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi.

Mihai Ianovschi, cel care era antrenor principal, în acte, la FC Argeș, și-a dat demisia de la formația piteșteană.

„Sunt foarte nemulțumit, evident. Sunt nemulțumit de echipă, de tot staff-ul, nu doar de Mihai Ianovschi. Sunt nemulțumit de toată lumea. Vai de noi, nu jucăm nimic de șase-șapte etape! Am avut posibilități să urcăm pe locul 3, locul 4, dar degeaba. 

Văzând că nu sunt în stare, am crezut că vor demisiona singuri. Eu am fost pentru demitere alaltăieri, după meciul cu FC U Craiova. Inclusiv pentru demiterea lui Prepeliță! Bineînțeles, amândoi!

Vlădoiu și domnul Viorel Tudose au spus să le mai dăm o șansă, că nu e nimic pierdut, că să mai așteptăm trei meciuri. Mi-am văzut de treabă, mi-am dat acceptul, ce să fac? Oricum, primăria nu se mai implică cu nimic. La revedere cu implicarea financiară atâta timp cât ei își bat joc!

Astăzi, m-a sunat Mihai Ianovschi. Chiar l-am rugat să rămână, dacă așa am stabilit. Mi-a spus că vrea să aibă o discuție joi cu mine, să-mi spună el cum stau lucrurile la club. Mi-a zis că sunt multe lucruri pe care nu le cunosc. Dar n-a vrut să mai aștepte până joi, chiar dacă i-am zis să mai aștepte, că poate obțin 9 puncte din următoarele 3 meciuri.

Prepeliță are posibilitatea să antreneze singur 30 zile, fără să aibă licența PRO. Dar nu e nicio problemă, știți că îl avem la echipa a doua pe Constantin Schumacher, care e angajat al clubului.

Eu cu Adi Mutu n-am mai vorbit de un an. M-am gândit la el, vă dați seama, dar nu l-am luat în calcul acum. Am o listă, categoric. Dar echipa să ia nouă puncte din următoarele trei meciuri și vom discuta altfel apoi”, a declarat Cristian Gentea, pentru GSP.

În prezent, FC Argeș se află pe locul 8 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 31 de puncte obținute după 23 de meciuri jucate.

01-02-2022
16:26

”Principalul” din acte Mihai Ianovschi a plecat de la FC Argeș

Antrenorul Mihai Ianovschi a anunțat conducerea clubului că renunță la colaborarea cu FC Argeș. Decizia ”antrenorului principal”, din acte, este cu atât mai surprinzătoare cu cât piteștenii sunt în luptă pentru un loc în play-off-ul Ligii 1.

Președintele clubului, Jean Vlădoiu, a declarat că gestul lui Ianovschi l-a surprins și că nu înțelege demersul tehnicianului care era la FC Argeș din 2020.

”Este adevărat, Ianovschi și-a dat demisia. Întrebați-l pe el de ce, și pe mine m-a șocat decizia lui. Mă așteptam să continue. Mi-a zis ca n-a mai putut, că a cedat și nimic mai mult. Sunați-l și întrebați-l.

A venit, ne-a mulțumit, în special mie, că eu l-am adus, l-a felicitat si pe Andrei Prepeliță pentru cum au colaborat, le-a mulțumit băieților. Sigur că nu mă simt confortabil în acest moment. Am aflat azi-dimineață și nu mă simt foarte bine de atunci. Nu mă așteptam să ia o asemenea decizie. 

Nu e un moment plăcut, sigur, dar cu atât mai mult trebuie să dăm dovadă de unitate în aceste momente. Nu știu ce e în sufletul lui, cert e că ceva l-a determinat să ia această decizie. Îi urez mult succes în carieră”, a confirmat Jean Vlădoiu, pentru platforma criterii.ro.

Oficialul ”vulturilor violeți” nu a dat detalii despre ce se întâmplă cu Andrei Prepeliță, antrenorul de facto al piteștenilor, însă surse din anturajul clubului susțin că și acesta va pleca dacă nu câștigă următoarele trei meciuri.

01-02-2022
14:19

Enriko Papa a jucat cu coronavirus în CFR Cluj - FC Botoșani

Titular în CFR Cluj – FC Botoșani 1-1, Enriko Papa (28 de ani) a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Înaintea jocului din Gruia, mijlocașul, David Croitoru și Eduard Florescu au acuzat o stare de moleșeală. Fiul antrenorului nu a jucat, dar ceilalți doi au fost titulari.

Marți, 1 februarie, la câteva ore după meci, cei trei și un membru din staff-ul moldovenilor au efecutate teste PCR, iar singurul care a ieșit pozitiv a fost Enriko Papa. Albanezul este vaccinat și va sta doar cinci zile în izolare, astfel că va fi apt pentru următorul meci, cu Dinamo.

Faptul că este vaccinat i-a permis lui Papa să joace în Gruia. Protocolul medical din sportul românesc permite ca orice sportiv să poată juca într-un meci dacă are schema de vaccinare completă sau dacă a trecut prin boală în ultimele 6 luni

 

01-02-2022
13:52

Partida Viborg - SCM Râmnicu Vâlcea se va juca la 16 februarie

Meciul de handbal feminin dintre echipele Viborg şi SCM Râmnicu Vâlcea, amânat de două ori din cauza coronavirusului, va avea loc la 16 februarie.

”Jocul cu Viborg HK din EHF European League, programat iniţial pentru 9 ianuarie și reprogramat ulterior pentru data de 30 ianuarie, amânat de două ori din cauza cazurilor de Covid-19, se va disputa în data de 16 februarie, în Danemarca, la ora locală 17:00 (18:00 – ora României)”, a anunţat clubul vâlcean pe contul de Facebook.

 

Partida cu Viborg a fost amânată iniţial din cauza infectărilor cu Covid-19 din lotul danez, iar a doua oară ca urmare a depistării pozitive a mai multor jucătoare de la Vâlcea. Meciul contează pentru prima etapă a grupei D a EHF European League.

Partida ”retur” de la Râmnicu Vâlcea se va disputa conform programării iniţiale, în 13 februarie, de la ora 15:00.

01-02-2022
12:30

Apollon Limassol l-a prezentat oficial pe Hervin Ongenda. Matteo Fedele a semnat cu Hamrun Spartans

Intrat în ultimele șase luni de contract cu FC Botoșani, Hervin Ongenda (26 de ani) semnat cu Apollon Limassol și a fost prezentat la liderul din Cipru. Pentru transferul francezului, moldovenii au primit 200 de mii de euro.

„E adevărat, au fost oferte și din România sau Arabia Saudită, dar mi-am dorit foarte mult să vin la Apollon, pentru că este o echipă care se luptă la campionat și joacă mereu în cupele europene.

Proiectul de la Apollon se potrivește cu obiectivele mele, de aceea am venit aici”, a explicat Hervin Ongenda, pentru site-ul lui Apollon.

Un alt mijlocaș străin din Liga 1 și-a găsit un nou angajament. ProSport anunță că Matteo Fedele (29 de ani) va juca în Malta după despărțirea de Universitatea Craiova. Italianul a semnat cu Hamrun Spartans, deși era dorit de mai multe echipe din România, precum Farul, CS Mioveni sau Chindia Târgoviște.

Matteo Fedele a semnat un contract cu Hamrun până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire. La noua sa echipă joacă și fostul fundaş de la Universitatea Craiova şi Dinamo, francezul Claude Dielna. Italianul a ajuns în Malta și la recomandarea lui Devis Mangia, selecționer la prima reprezentativă și care a lucrat cu mijlocașul în Bănie.

01-02-2022
07:41

Maurizio Zamparini a decedat la 80 de ani

Considerat de mulți cel mai excentric patron din fotbalul italian, Maurizio Zamparini a decedat la vârsta 80 de ani din cauza complicațiilor apărute în urma unei peritonite.

Conform Gazzetta dello Sport, Zamparini a murit la scurt timp după ce a fost internat în clinica Cotignola, din provincia Ravenna.

Antreprenor în domeniul construcțiilor și distribuției, Maurizio Zamparini a fost mai întâi președinte al clubului Venezia, pe care l-a dus în Serie A, iar apoi la Palermo, sub conducerea căruia a trăit sezoane memorabile, cu calificări la Cupa UEFA și Europa League. El i-a adus la Palermo printre alții pe Edinson Cavani, Javier Pastore, Amauri și Paulo Dybala.

01-02-2022
05:32

PSG, eliminată de Nice din Cupa Franței

Formația PSG, cu vedetele Lionel Messi, Kylian Mbappe sau Gianluigi Donnarumma în teren, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Franței.

Parizienii au fost eliminați în optimi de OGC Nice, care s-a impus cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar a fost 0-0. Paentru formația lui Mauricio Pochettino au ratat Paredes și Simons.

Aceasta nu a fost singura surpriză din optimile Cupei Franței. Formaţiile FC Versailles 78 şi Bergerac Perigord FC, din liga a patra, au eliminat echipele Toulouse, respectiv St. Etienne.

În sferturi s-au mai calificat FC Nantes, Olympique Marseille, AS Monaco, Amiens și Bastia, ultimele două din liga secundă.

Dominic Thiem îşi amână revenirea în competiţii

Tenismanul austriac Dominic Thiem ar fi trebuit să revină în această săptămână la turneul de la Cordoba (Argentina), însă el a renunţat la participare din cauza accidentării la mâna dreaptă.

Thiem nu a mai evoluat din 23 iunie 2021, când a abandonat meciul cu Adrian Mannarino, din turul doi de la Mallorca.

ADVERTISEMENT

În prezent pe locul 37 mondial, el era beneficiarul unui wild card la Cordoba şi urma să evolueze direct în turul doi.

Farul Constanţa, meci amical cu Cerno More Varna

Formația Farul Constanţa va disputa un meci amical cu echipa bulgară Cerno More Varna. Partida va avea loc, miercuri, 2 februarie, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Intrarea spectatorilor va fi liberă, în limita a 30% din capacitatea stadionului Central din cadrul Academiei de Fotbal Hagi. Conform normelor în vigoare la competiţiile sportive pot participa, doar pe baza certificatului verde:

  • 1. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • 2. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2
  • 3. Pe baza unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de startul partidei
  • 4. Pe baza unui test antigen/rapid efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de startul meciului
  • 5. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata evenimentului
ADVERTISEMENT

Vaccin obligatoriu în Formula 1

Piloţii de Formula 1 şi membrii staff-urilor tehnice trebuie să facă dovada vaccinării anticovid pentru a putea participa la noua ediţie a Campionatului Mondial, care va începe pe 20 martie, în Bahrain

Conform BBC, decizia a fost luată de Federaţia Internaţională de Automobilism, care impune această cerinţă inclusiv jurnaliştilor şi întregului personal care se vor afla pe circuit.

ADVERTISEMENT

Această decizie nu va avea niciun impact asupra grilei de start din 2022, deoarece toţi piloţii ar fi primit cel puţin două doze de vaccin. Dar vaccinarea obligatorie pune în pericol cariera lui Alan van der Merwe, pilotul maşinii medicale care a participat la salvarea lui Romain Grosjean în Bahrain, în 2020. Sud-africanul nu este vaccinat şi a fost nevoit să rateze mai multe curse anul trecut.

”Formula 1 va cere ca întreg personalul său să fie vaccinat şi nu va accepta scutiri”, a spus un purtător de cuvânt al F1. Sezonul 2022 are în program 23 de curse, ceea ce ar fi un record pentru această disciplină dacă toate ar putea avea loc.

ADVERTISEMENT